Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през юни

  • 76 033
  • 2 908
  •   1
Отговори
# 2 625
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 8 571
Мога ли да поискам идиото устойчива рецепта за крем карамел. Питах свеки, която по принцип го прави, ама тя така я издекламира, че нищо не разбрах.
Ама в шолички ли ще го правиш, или в тавата?

# 2 626
  • Мнения: 4 976
Не искам да питам,колко яйца донесе твоя,след втория кръг,ама е по силно от мен.Smiley

Във формички за мъфини! SmileySmileySmiley Оф...нимоА!

# 2 627
  • Мнения: 14 226
Аз го правя мързеливата. В алпака голяма купа карамелизирам на дъното седем лъжици захар. 12 яйца разбивам със седем пълни супени лъжици захар, след това на тънка струйка добавям 2 литра студено мляко. Сместа я изсипвам върху карамела в купата и мятам във фурната, на водна баня. Важното е да не се остави да заври водата в тавата. На бавен огън се пече дълго време.

За много по-малко време, от колкото се пече, го унищожават домашните ми.

# 2 628
  • София
  • Мнения: 19 412
Е добре де, може да не сте такива 🤣. Нямам шолички, освен едни порцеланови и имам силиконови форми и тави и вместо да се попикавате от смях, подайте ръка на другарче в нужда. Аз така ентусиазирано казах, че ще правя крем карамел 🤣

# 2 629
  • Мнения: 6 763
Ре, можеш да го направиш в порцелановите ! Използвай тавата от фурната за водата.

# 2 630
  • Мнения: 15 649
Безалкохолно миЙ мохитото. 🤪
Ре,мога да ти дам мойта рецепКа за карамел. Ей ся ще ти я драсна,получава ми се всеки път.

# 2 631
  • София
  • Мнения: 19 412
Ама Сис, аз имам нужда и да знам какво да сложа вътре, а вие само ми се смеете 🤣. Така, на 500 мл. Мляко, колко яйца? В една рецепта и сметана се слага. Делят ли се жълтици, белтъци? Топло ли е млякото? На колко е загрята фурната?

# 2 632
  • Пловдив
  • Мнения: 44 203
Нищо не делиш...със сметаната ще стане по-мазен, кат брюле. Фурната на мах.150.
На 1л аз слагам 6 яйца.

# 2 633
  • Мнения: 6 763
Аз слагам на литър мляко от 6до 8 яйца. Млякото студено,нищо не отделям,използвам кленов сироп или кафява захар,слагам и малко ванилия. Сметана никога не съм слагала. Пека на 130-140 градуса за около 2 часа.

# 2 634
  • Мнения: 14 226
Млякото трябва да бъде студено. На 500 мл. мляко слагаш три яйца и две равни супени лъжици захар. Карамелът също с толкова.

# 2 635
  • София
  • Мнения: 19 412
Колко захар в сместа? Затопля ли се? Само карамелът ми е ясен. Ще му сложа коняк, ликьор с кафе и ванилия.

# 2 636
  • Пловдив
  • Мнения: 44 203
Ще го развалиш с толкова добавки Grinning

# 2 637
  • Мнения: 14 226
Без да отделяш белтъци от жълтъци, но разбиваш с миксера захарта и яйцата, докато се получи пяна. След това на тънка струйка прибавяш изстудено млякото

# 2 638
  • София
  • Мнения: 19 412
Отивам. Ще ви кажа резултатът. И успехът и провалът ще трябва да са споделени.

# 2 639
  • Мнения: 15 649
О,но! Аз го правя с топло мляко,разтварям вътре захарта,до като се стопи. На 500 гр мляко,7-8 супени лъжици захар и 3-4 яйца. Разбивам ги яйцата отделно,прибавям към топлото мляко и захарта,ванилия,прецеждам през цедка в купичките с карамела и слагам на водна баня. 150-160 градуса фурната,пека до зачервяване. Ммм прияде ми се! Може да забъркам после и аз. 😁

Общи условия

Активация на акаунт