Какво повече НЯМА да купя - 19

• 101 583
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ходила съм до магазина им, за да питам защо никой не вдига на тези телефони, но явно от полускандала ми не е имало ефект. Никога няма да разбера каква е идеята зад това да имаш телефон за контакт само проформа. Една от мистериите на бизнеса по български.
Е, как? Сигурно е изискване при регистрация на фирма, не съм наясно.
А иначе ясно защо е проформа номерът - кой иска да го намерят за рекламация или отказ на поръчка? Как така ще връща пари?

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 13:54 от Cuckoo

# 616
  • София
Интересно как човек от Нова Загора примерно (май няма магазин там) ще дойде до София да ги пита каквото има да ги пита, понеже  не си вдигат телефоните Simple Smile Но явно пък за други потребители е нормално търговецът да се налага в една такава комуникация вместо да улеснява клиентите си. Поне в наши дни има разнообразие от магазини за техника Simple Smile Аз от Технополис пазарувам в краен случай. Вече.

# 617
  • София
Пример за бг бизнес, който иначе реве за подкрепа
Не ги оправдавам, просто обяснявам какви са мотивите им телефонът да е проформа. Технополис са голяма фирма и все пак се държат така, а какво остава за някоя по-дребна...

# 618
Технополис за мен не са клиентски ориентирани .В реален магазин отидохме за готварска печка и аспиратор,имаха налични избраното от нас ,но ни увещаваха да поръчаме онлайн.Ами дадохме си парите в друг магазин.

# 619
Аз затова мразя да пазарувам от Дъглас. Колкото пъти съм отишла и искам да си купя нещо, започват да ме разубеждават и да ми пробутват боклуците с тяхна марка. Изобщо не говоря, че така и не успях да взема отстъпка с тяхна карта - все имаше нещо неизпълнено, все едно кандидатствам за Гинес. Парфюмерии под път и над път - мога да взема всичко от всякъде.

# 620
Пример за бг бизнес, който иначе реве за подкрепа
Не ги оправдавам, просто обяснявам какви са мотивите им телефонът да е проформа. Технополис са голяма фирма и все пак се държат така, а какво остава за някоя по-дребна...
Дребните като такива обръщат  все още внимание на клиента, а за големите вериги клиента е като 5ст с тях  или без тях, все толкова.

# 621
Аз затова мразя да пазарувам от Дъглас. Колкото пъти съм отишла и искам да си купя нещо, започват да ме разубеждават и да ми пробутват боклуците с тяхна марка. Изобщо не говоря, че така и не успях да взема отстъпка с тяхна карта - все имаше нещо неизпълнено, все едно кандидатствам за Гинес. Парфюмерии под път и над път - мога да взема всичко от всякъде.
Искаш да кажеш, че ти много искаш да си купиш крем за 100-200-300 лева, обаче те ти казват "не, купете си ей този за 15 лева!"? Няма много логика в това.

# 622
Не, искала съм да си купя сенки, например Дебора. Същото беше с лак за нокти. Веднага започват да ме убеждават за тяхната марка, предлагат ми същите цветове. Не е да съм искала сенки на Диор, става въпрос за по-популярни марки. За съжаление не ползвам кремове от 200-300 лв.

# 623
Никога повече няма да купя нищо от магазин на Баня Мечта.Исках хубаво LED огледало,за съжаление в магазините им нямат нито едно изложено и по каталога им избрах едно,като трябваше лично да си го взема.Не бях сигурна за размера,но при плащането ме увериха,че мога в 14 дневен срок да го върна ако не пасне.Не пасна и поръчах друго,по-скъпо.Отидох да го получа и да върна това,което освен,че не ми пасна беше в ужасна опаковка и изключително елементарно китайско огледало.Казах,че бих искала да го върна и тк момичето не знаеше какво да прави дойде един тип,предполагам управител и каза”О,няма да ви го взема”
Попитах защо,тк е в срока,тк те ме убедиха,че мога да го върна.Беше си в кутията с уплътленията,стикерите,фолиото и всичко.А аз дори не исках парите си,а да взема другото,но до там не се и стигна.
Държа се отвратително и въпреки,че бях мн любезна и попитах защо уговарят връщане след като не приемат такова,той само отсече”По закон не съм длъжен и не искам да го взема и няма.Научете си законите и тогава имайте претенции”и се хилеше.Беше толкова нелепо поведение като на дребен тарикат продал скапана стока.
Звъннах на ЗЗП,жената бе адски мила,но каза,че за съжаление имаш право да върнеш стока само ако е купена онлайн или ти я достави куриер.В друг случай не и ми стана тъпо ,че когато плащах казаха едно ,а после друго.Евала за подхода им.Никога повече не бих си купила нищо от тях.

# 624
За баня Мечта потвърждавам че отношението е ужасно. Една позната ми се оплака преди месец за нещо подобно..... Накрая след чепкане, заподозряхме двете че просто перат пари 😀
За Дъглас потвърждавам също  - три пъти исках да се поглезя със скъпи покупки оттам, момичета  ме подтикваха да си купя от тяхната марка.... Проблемът бе, че аз отидох и трите пъти с набелязани конкретни продукти и не се оставих на приказките им. Обаче не съм се оплаквала защото си мислих, че се отнасят така с новите клиенти... 🤦

# 625
  • Пловдив
В Дъглъс кракът ми не стъпва, след арогантно поведение на служителка, която явно предпочиташе да дреме /по време на някоя пандемия, през седмицата джун-джан нямаше в мола/, отколкото да се занимава с нас /при все, че ние бяхме наясно кои парфюми искаме да видим/.
От много години си пазарим парфюмите от друго място в града, доре не знам защо си направихме експеримент.

# 626
Искам да потвърдя за връщането на артикулите. Аз също имах разправия за връщане на покупка от физически магазин. Не вярвайте на приказки и увещания. Само купени он-лайн неща могат да се върнат в 14 дневен срок, другите не. Законите не ни защитават по никакъв начин за съжаление. Sad
Моята покупка също не успях да върна и изхабих купища нерви Sad

# 627
Ансолютно да.Трябваше ми и черна мивка за кухнята.Без поръчка е трудно да се намери.Отивам в Техмарт-дават ми.Тъкмо да плащам и виждам,че е кафява.Казвам им”Това е кафява не черна мивка”
“Аа,това ни е черното”.Отивам в Баумакс,те са с доста високи тавани и виждам нависоко изложена черна мивка и питам”Черна ли е?Имате ли я налична” “Да,да”Носят кашона ,но нямало възможност да го отворя и да я видя.Моля на касата.Не може тк това е политика на магазина.Плащаш и след това отваряш и ако има проблем връщаш?!?!?Това е незалепен кашон.Не искам да отворя опаковка и да наруша цялостта на продукта.Плащам,отварям,тя в черна с много блестящи елементи.Връщам.Отивам в Баня стил.Те били само шоурум,налично нищо,трябва да поръчам.Не мога и да видя.Купих от друго място,но гледам вече да е онлайн и да мога да върна.После се чудят защо толкова хора предпочитат Иея,Зара,Юск и тн.Да не можеш да видиш продукта на живо или д ане може да го върнеш това е глупост на която лично аз не се връзвам вече.

# 628
  • Sofia
Имах преди години черна мивка,/голям зор беше търсенето/,бързо я подмених,вечно е на петна 😤

# 629
Ние имахме цяла черна баня .Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт