Проектът Dove Self-esteem. Помогнете на подрастващите да повишат самочувствието си!

• 25 639
  • 821
  •   1
Отговори
# 750
По наше време беше много разпространено да се измислят прякори на децата. На мен също са ми казвали "маркуч ", защото съм висока. За щастие, в днешно време не съм ставала свидетел на подигравки.

# 751
Била съм всидетел как деца се убиждат, че са дебели. Ами не е приятно и се опитах да им обясня, че няма перфектен човек, че не е редно да подиграват на друг човек. Въпроса остава колко са разбрали думите ми.

# 752
Децата се обиждат и съм била свидетел. За килограми, за дрехи , за телефон дори. Стана ли свидетел на Нео грозно винаги се намесвам .

# 753
Попадали ли сте в ситуация, в която се подиграват на подрастващ заради външния му вид? Как реагирахте?

Да, но бях малка и не реагирах по никакъв начин, защото са се подигравали и на мен. Много неприятно чувство.

# 754
Да, била съм и в ролята на дете,на което се подиграват. Като цяло не съм се впечатлявала, защото за мен не е важно какво мислят другите за мен и външният ми вид.

# 755
Попадали ли сте в ситуация, в която се подиграват на подрастващ заради външния му вид? Как реагирахте?
Не съм попадала, но са ми разказвали, съпругът ми включително е бил, за съжаление понякога се сеща за прякора, който са му измислили съучениците, казва го на шега, но знам как се чувства. Когато го спомене му показвам, че за мен е най-прекрасния съпруг и тези думи нямат значение.

# 756
Да, попадала съм. Защитавам го, винаги съм имала това чувство да  защитавам онеправданите
и по-слабите като цяло. Simple Smile

# 757
Неведнъж съм ставала свидетел на такава ситуация и съм се стремяла да помогна на засегнатото дете. За съжаление подобни ситуации трудно могат да бъдат избегнати.

# 758
Не, не съм наскоро. Само в гимназията си спомням, че имаше такива подмятания към някои от съучениците ми. Тогава никак не реагирах, защото не знаех как.

# 759
  • Враца
Попадала съм на такава ситуация и съм правила забележка на младежите. Няма как всички да сме еднакви, всеки е различен сам по себе си и уникален със своите черти, хубави или не.

# 760
На мен са ми се подигравали заради тъмната кожа. Не рядко ми подвикваха ц....... А след години същите тези започнаха да ходят на солариум .

# 761
да, заради носа, но с годините не ми дреме особено

# 762
Не съм попадала , но ако ми се случи бих защитила човекът , на когото се подиграват.

# 763
Не съм попадала, но скоро ми казаха за подигравка на едно момче , за ниския ръст...Съветът  ми е да не се обръща внимание.

# 764
За съжаление да,не е приятно,защитих го

Общи условия

Активация на акаунт