Проектът Dove Self-esteem. Помогнете на подрастващите да повишат самочувствието си!

• 25 600
  • 821
  •   1
Отговори
# 765
За съжаление да, на едно дете му се подиграваха за очилата, не му беше изобщо приятно и понеже и аз нося очила му обясних да не обръща внимание на такива подигравателни хора, защото рано или късно и на тях за нещо ще им се присмиват.

# 766
  • Благоевград
Да, за съжаление съм ставала свидетел на подобни ситуации, била съм и потърпевша. Бях в гимназията и в двете ситуации, и не реагирах както би ми се искало.

# 767
За мой късмет не съм попадала, но ще ми е много неприятно да съм свидетел на подобно нещо. Понякога децата са много жестоки в изказванията си спрямо своите връстници.

# 768
  • БГ
Да, за съжаление това ми се случва все по-често. Ако ситуацията е поносима не се намесвам, но стоя на разстояние, което би ми позволило, при необходимост, бързо да реагирам. Налагало ми се е дори да потърся съдействие от органите на реда.

# 769
За съжаление съм ставала свидетел.Поговорих на децата, който нападаха свой връстник,но едва ли на тази възраст ще осъзнаят нещо. Мислят, че е нещо модерно да се подиграват на някой друг.

# 770
Попадали ли сте в ситуация, в която се подиграват на подрастващ заради външния му вид? Как реагирахте?
Не.Но уча детето и тези около мен, че да се подиграват за външният вид на друг човек говори за много нисък интелект, на този, който го прави!

# 771
За щастие не съм ставала свидетел. Но съм чувала. Със сигурност е неприятно и вероятно, ако някога попадна в такава ситуация, предполагам, че ще реагирам и ще защитя детето... Чувала съм за подобни ситуации и наистина съжалявам, защото последствията след това се лекуват  с години.

# 772
  • София
Да, заради килограми. Много е неприятно!

# 773
Авторката, много си ми симпатична, ама нещо си се фиксирала, зациклила и се самонавиваш.
Вземи иди малко на почивка сама, отдъхни си, проветри си мозъка...
Не е нужно да е в чужбина, може и някъде съвсем наблизо до вас.

# 774
  • Бургас
Аз бях много окосмена като дете,с доста голям нос съм...
Бях наричана"Мата космата" "Дракон"и "Мустак"...Носът ми бе определян като"Цяла магистрала"...
Синът ми е силно окосмен,пред мен са му се подигравали за мустака когато беше по-малък,сега вече не.Има късмет,че е момче.Ако беше момиче,щеше да се наложи да го епилирам от много ранна възраст.
Когато бях малка,плачех,но майка ми ме биеше(допълнително да влоши нещата),защото не съм умеела да се защитавам и защото не съм можела да игнорирам подигравките.
На външен вид майка,аз и синът доста си приличаме.Майка ми твърди,че когато е била малка,също са ѝ се подиграват,биела се е...И не е обръщала внимание...

# 775
Да, случвало се е дори аз самата да съм обект на подигравки. Усещането е ужасно неприятно.

# 776
  • Пловдив
Като дете съм попадала,но съм от хората,които бързо слагат всеки на мястото си и не съм позволявала това да се случва.Дъщеря ми,която е на 13г обаче е много притеснителна,свита и срамежлива.
В училище дори не иска да яде пред децата ,защото я е срам😔
Прекрасна е,но в момента е точно в тази възраст,когато момчетата  се задяват и като видят,че момичето е стеснително,започват с подигравките!
Има ниско самочувствие,а няма причина във външния и вид.Коренно различна е от мен,защото на мен  никога не ми е пукало и ако някой ми се подиграва ,още повече си вдигам носа и го правя сам да си говори😇
Постоянно и говоря да не и пука,че е прекрасна,красива,умна и има ефект.
Казва ми ,,,благодаря ти мамо,за милите думи обичам те!
Казвам и го постоянно и тя на мен,поущрявам я , подкрепям я и виждам,че нещата се подобряват!
Децата са,като бял лист хартия,каквото напишеш на него,това ще прочетеш един ден♥️

# 777
Не съм, но няма да ми е приятно

# 778
  • in Wonderland
Не, не съм наскоро.

# 779
Не съм и се надявам да не попадам.
Децата ми са малки, но от сега ги уча да бъдат толерантни към останалите, дори да са различни , те също са хора и заслужават уважение.

Общи условия

Активация на акаунт