Проектът Dove Self-esteem. Помогнете на подрастващите да повишат самочувствието си!

• 25 958
  • 821
  •   1
Отговори
# 780
Попадала съм и като дете, и като възрастна.
Възпитавам дъщеря си в толерантност.
И винаги апелирам към това да сме приемащи различията на другите, въпреки, че често ми коства неразбиране от другата страна...

# 781
Наскоро и аз не съм, но не оставам безучастна, въпрос на възпитание, при подрастващите на подражание.

# 782
Да, попадала съм в такава ситуация, когато бях малка. Стана ми много неприятно, приех го, но не обърнах особено голямо внимание.

# 783
Да, на мен лично ми се подиграваха, защото носех очила още в първи клас. Обикновено ми ги чупеха доста често в училище и на всеки две седмици бях с нови. Майка ми постепенно започна да ми купува по-евтини модели, с пластмасови сетлокафеви рамки, а те не бяха най-красивите.

Не е приятно преживяване, даже е доста травмиращо за едно малко момиче да преживява подигравки заради външния си вид на тази крехка възраст. Разстройвах се, но имах и своите приятели.

# 784
  • Монтана
Да, включително и на мен са ми се подигравали. Не е приятно.

# 785
  • Пловдив
За съжаление не веднъж съм попадала в такава ситуация....децата могат да бъдат много жестоки, без да подозират, че това понякога оставя тежки травми на жертвите.

# 786
  • София
Все още не съм попадала в такава ситуация.

# 787
Като дете съм била свидетел, както и на мен се е случвало.
Като малка се разстройвах, после се научих да го подминавам. Сега уча децата си да не се подиграват на другите и да не са безучастни, ако пред тях  го правят. Уча ги да не се поддават.
Не е приятно, но пък винаги го е имало и ще го има, хората сме различни...

# 788
За щастие не съм бил свидетел на подобна ситуация.

# 789
Не съм попадала, но ще ми е много неприятно да съм свидетел на подобно нещо.

# 790
Чувала съм подмятания зад гърба на момиче относно външния ѝ вид. Това, което направих е да обясня моето виждане, че всеки има правото да изглежда и да прави нещата, които го карат да се чувства добре, в общи линии винаги съм апелирала за толерантност към всеки.

# 791
Не съм попадала в такава ситуация.

# 792
Попадали ли сте в ситуация, в която се подиграват на подрастващ заради външния му вид? Как реагирахте? -  Не съм попадала в такава ситуация, но пък уча моите деца да бъдат толерантни към по-различните с нещо деца.

# 793
Предвид че работя в училище съм попадала неведнъж в такива ситуации. Децата са толкова искрени, колкото и жестоки понякога и имат нужда да им бъде обяснено, че всеки сме различни и това, което за един е грозно, за друг може да бъде красиво и ако все пак не харесваме нещо у другите не трябва да се държим с тях така както не бихме искали другите да се държат с нас.

# 794
Попадала съм в такава ситуация и като дете и сега като майка.Чувството е ужасно,но обикновено подигравките идват от зле възпитани деца и с много разговори от моя страна сме стигали до положителна развръзка.

Общи условия

Активация на акаунт