Проектът Dove Self-esteem. Помогнете на подрастващите да повишат самочувствието си!

• 25 574
  • 821
  •   1
Отговори
# 795
Като дете, самата аз съм попадала в такава ситуация ( заради килограми). Сега обяснявам на децата, че хората са различни и доброто е и в "грозните" , да се държат с околните така, както искат да се държат и с тях.

# 796
  • София
Ако попадна в подобна ситуация винаги ще подкрепя и защитя нараненото дете.

# 797
Случвало ми се е да попадам в такава ситуация и като дете и като възрастен.Уча детето ми да бъде толерантно и да приема хората такива каквито са.

# 798
Често децата се сравняват по между си.Еталоните за красота за тях са "естествените"снимки в Инстаграм и мрежата.

# 799
Попадала съм. 2 деца се сбиха и се намесих. Не са приятни тези моменти.

# 800
  • Варна
Нямам спомен за такава ситуация реално. Но пък и мнението ми е, че децата трябва да се научат да се оправят сами помежду си, а възрастните да се намесят, само, ако явно ще се стигне до екцесии.

# 801
Попаднала съм да. Уча и се старая на толерантност и прятелсто

# 802
Попадала съм.Обяснявам,че тези деца които се подиграват са възпитани по този начин, а това не е хубаво.
Обяснявам,че всеки човек си е хубав, без значение дали е много слаб,по-пълен, или дали има някакъв проблем,който може да предизвика подигравки.

# 803
Старая се да запозная децата си с вредните за здравето навици у "модерните" подрастващи  -  злоупотреба с алкохол, цигари, наркотици, неправилно хранене, рисково сексуално поведение

# 804
  • Пловдив
Разбира се, че медиите влияят на подрастващото поколение. На моята дъщеря също въздействат, но аз много често й обеснявам как стоят нещата. Тя знае, че повечето хора в медийното пространство ползват коригиращи програми, за да са съвършени. Често й казвам, че е красива и нежна.

# 805

За съжаление съм попадала в подобни ситуации. Поговорих с детето, което обижда. Удебих го, че не постъпва правилно...

# 806
Бях косвен участник в подобна ситуация. Дете на близки ми сподели, че вече не ходи на занимания по интереси заради това, че му се подиграват за килограмите.    Хубавото беше, че детето се беше преориентирало да спортува и не се чувстваше нещастно.

# 807
Да попадала съм на такива ситуации и на мен са ми се подиграва ли. Не обръщам внимание на подобни обиди, на същото се опитвам да науча и детето ми.

# 808
За радост не съм се сблъсквала с такава ситуация и се надявам да не срещам такова поведение. Не зная как бих постъпила.

# 809
Като дете, съм попадала на такива ситуации. Старала съм се да подкрепям и помагам на тормозените, но от опит знам че е много трудно да запазис самочувствието си когато ти се подиграват.

Общи условия

Активация на акаунт