Какъв пол искате да детето ви?

• 5 234
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Абсолютно ми е без значение, важното е да е здраво!
Обаче, от както изобщо е ставало въпрос за бебе, винаги съм знаела, че ще имам момиче, близките ми, включително и мъжът ми също са сигурни в това. Сънувала съм не веднъж, че имам момиче. Ако накрая се окаже, че ще имаме син, по никакъв начин няма да се разочаровам обаче. Дори, ако наистина ни се роди момиче, бих искала да пробваме за второ, за да имаме шанс и за син евентуално. И все пак почти винаги познавам като видя бременна близка/приятелка какво ще роди, не знам как Grinning Така че предполагам и със себе си ще позная.

# 16
Винаги съм си представяла,че ще имам дъщеря.С първото бебе предчувствах ,че е момче и така се оказа.С второто бях убедена ,че ще е момиче и ще връзвам панделки,харесвах розови рокли и в 16г.с разбрахме ,че е момче.Вече е на 6месеца и спи до мен и съм благодарна,че го имам.Но като,че ли остана в мен копнежа да имам дъщеря.

# 17
Аз много исках девойка. Не знам защо. Като разбрахме, че ще е момченце, хич не бях очарована.  Сега съм просто влюбена в него и честно да си призная, май вече не си се представям мато майка на момиче/та. Искам си банда диваци.

# 18
Естествено, че най-важно е да е живо и здраво! В това няма спор.
Но и аз винаги съм си се представяла като майка на момиченце. Дори си пазя кукли и играчки от моето детство за бъдещата ми дъщеря.
Ето че вече съм бременна и когато ми казаха, че е девойка, изобщо не се изненадах, аз вътрешно си го знаех вече.

# 19
Разбира се,че какъвто и пол да е никой няма да си върне бебето,но всеки има/имал предпочитания .🙃
Аз винаги съм искала да имам син. Е още докато забременях имах усещането,че ще е момче.
Сега си имам един прекрасен почти 5годишен син.😊
Знам всички супергерои ,създавам един малък джентълмен и никога не ми е скучно.😃❤

# 20
Аз пък съм нямала предпочитания. Нито съм си предтавяла как ще връзвам плитки, нито пък колички, нито от малка съм си мечтала за какъвто и да е пол. Абсолютно ми е било все тая.
Имам момче, ако някой ден имам второ, пак нямам предпочитания.

# 21
Доста деликатна тема. За съжаление в световен мащаб се наблюдава доста агресия към женските ембриони, в някои държави е забранено да се издава полът на бебето, заради т.нар. фемицид - абортиране на женските ембриони.

Лично за себе си аз исках да имам и момиче и момче. Но ако трябваше да избирам, бих имала по-скоро момиче, отколкото момче. Сега имам две момиченца. Не мога да се пречупя и да кажа, че нямам предрасъдъци към мъжете, като цяло. Бих искала да отгледам син, само за да мога да дам на света един по-човечен мъж, за да мога да го отгледам да обича, уважава и подкрепя жените. Което е доста жестоко към едно потенциално дете, защото не го искам като самоцел, а с оглед на нещо друго.

# 22
Това с абортирането на женските ембриони е така, но в тези държави съществува отговор на забраната да се издава полът, който е е още по-страшен, защото тези, които нямат пари да отидат на преглед в чужбина, при раждането на дете от нежелания пол го оставят да умре. Убийството на живородено здраво дете само заради пола е още по-страшно от абортиране на ембрион.

# 23
И двете са отваратителни прояви на мисоджиния, какъв е смисълът да ги сравняваме изобщо. Въпросът е, че повечето пъти, когато някой има предпочитания към мъжка рожба, то е от мисоджинистки сентимени. Обратното не е вярно - ако някой иска момиче, обикновено не е заради омраза към мъжете... Има и такива случаи де, лично имам приятелка, която казва, че иска момиче, защото не знае дали ще може да обича и да се привърже към момче.

# 24
Винаги съм си представяла, че имам 2 дъщери. Но съм наясно, разбира се, че е 50/50 и като забременях първия път гледах просто да не го мисля. На първата ФМ ми казаха, че по-скоро е момче, но не е сигурно. Бях леко тъжна първоначално, но после си го представих малкото човече - как играем, ритаме топка, борим се и т.н. Така че си го приех и то бях много радостна. Идва втора ФМ и лекарката: о, това е 100% момиче. Шах и мат. Беше много тъпо, хем се зарадвах много, че е момиче както исках отдавна, хем ми беше тъжно, че не е момче, както вече се настроих. Днес е 4 г мома.
Най-неприятното ми беше, че се бях настроила без да е сигурно.
Забременях втори път и си казах, че до 2 ФМ не искам да чувам предположения. 🤣 Но в 10 г.с. реших за спокойствие да си направя пренатален тест, така че разбрах със сигурност, че отново е момиче. 😊 Скоро я чакам да се появи.
Много съм щаслива, че е точно както го исках и все пак си ми остана една малка меланхолия по момченцето, което си представях...

# 25
Вътрешното ми усещане беше,че ще е момченце.Пренатеста го потвърди в 17 г.с.Иначе лекарката ми казваше 100% ,че вижда момиченце.Сега август си го чакам❤❤❤

# 26
Аз пък още от малка съм си казвала, че искам две дечица момиче и момче. Сега се надявам поне на едничко(е не губя надежда и за второ). В този смисъл вече дори да е едно, нямам предпочитание. Когато питам съпруга ми и той няма претенции, само да бъде здравичко! ❤️

# 27
Ние искахме момиче с мъжа ми. Късно разбрахме пола, чак към 6м на бременността. До тогава бяхме измислили десетина женски имена и само едно единствено мъжко име за всеки случай. Е, познайте какво се падна Joy поне за името нямахме колебания после. Сега детето е почти на 2г и честно, не мога да си представя да беше обратното. Обичам сина си безкрайно и съм благодарна на Бог, че ми изпрати точно него Blue Heart

# 28
Аз вярвам,че детето избира родителите си.Дъщеря ни е петото бебе ,което е било в корема ми,последна от пет ембриона,живяла в бебешки фризер на минус двеста,последен изстрел от първо инвитро.Аз се борих три години за нея,накрая тя се пребори за мен и мисля ,че не е случайно.И аз всеки ден я гледам и благодаря 💝

# 29
  • Пловдив
Аз нямах предпочитания, наистина ми беше все едно какъв ще е пола, а таткото искаше момиченце. Е, имаме си момиченце , ако имаме второ пак искам момиче; но Божа работа 😀

Общи условия

Активация на акаунт