Какъв пол искате да детето ви?

• 5 324
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Моят мъж беше срещнал някъде ей тоя надпис:

...и вика: за нашите напълно важи. И наистина важи. Каката реве понякога дори само ако не я чуеш какво те пита, или щото в магазина няма дъвки, каквито тя иска; малкият засега само от външната страна на балкона още не е висял, затова пък е с два счупени предни зъба при отделни падания, а в момента е с откъртен нокът на крака.

# 61
Аз винаги съм си мислела, че ще бъда на майка на момиче.

Да, ама не - имах две бременостти с общо три момчета (първата бременност беше с близнаци).

# 62
Сноуче, според мен пък е напълно възможно и сигурно - нерядко срещано, мъж да иска момче по подобна причина на тази, по която жена иска момиче. По-близко му е, да си играе с него, да го води на риба, да играят футбол. Когато е от презрително отношение към жените, то ще си личи и по много други неща.
Да, не е забранено момичетата да ловят риба или да играят футбол, но много по-рядко го правят, и то не защото обществото не го одобрява.

Прекалява се с търсенето на обидно отношение и онеправданост на жените напоследък според мен.

Какво точно има предвид мъжът ти под "психически незрели"? За мен е точно обратното, мъжете са психически незрели и често имат занижена емоционална интелигентност. Много често, дори на чувствителни и умни мъже, им липсва този така важен аспект от същността на хомо сапиенс.

А за децата - точно такова е и моето наблюдение. Още от малки момичетата са много емоционални и реват страшно много, а момчетата са по-самостоятелни, но и непредпазливи, несъобразителни и дори непохватни.

# 63
  • Пловдив
Ами горе-долу същото, което имат предвид някои жени, като казват: "мъжете са деца и никога не порасват". Wink

# 64
Моят мъж има 2 сестри, едната е 1 г. по-голяма от него и са израсли почти като близнаци. Другата е 15 г. по-малка, родена 90-та, за която с голямата са поемали съвсем основни грижи от съвсем малка, докато родителите им са били на работа. В онези смутни времена свекърва ми не си е позволила дълго майчинство.
Може би затова не го плашеше грижата за момиче и въобще за бебе.
Аз докато родих не бях виждала новородено и излязох доста от зоната си на комфорт. Но който иска деца, трябва да си ги гледа, не съм проявявала капризи да чакам да стане на 3 г., за да започна да си поемам отговорностите (както някои мъже се оправдават).

П.П. Моят мъж нито играе футбол, нито ходи за риба, въпреки че е от футболно семейство - и майка му, и баща му са страшни фенове. И въобще в обкръжението ни нямаме такива мъже, дори тези, които са искали син, просто са го искали, защото им звучи по-"тежко",  не познавам никой, който да го е водил на риба, примерно. Малко се преувеличава в тази посока според мен Simple Smile

# 65
  • Пловдив
И моят не играе футбол и не ходи за риба и не съм твърдяла, че всички мъже го правят. Simple Smile Казах само, че причините мъж да иска момче съвсем спокойно може да са аналогични на тези, жена да иска момиче (риба и футбол са само произволни примери), и не означават, че съответното лице смята мъжкия пол за висш, точно както искането на момиче в темата от някои потребителки не означава, че те смятат женския пол за висш.

Цитат
...дори тези, които са искали син, просто са го искали, защото им звучи по-"тежко"
А как установяваш, че е заради това? Wink

# 66
Казват си го директно.

# 67
Искахме момиче и двамата.Все казвах на лекаря ни "нали знаеш ,че трябва да направиш момиче".Накрая човека ми каза "споко бе,всичките ви ембриони са женски " 😄.Когато разгеле забременях вътрематочно и добутах до 12 г.с правихме генетичен тест и разбрахме на сто процента че чакаме момиченце.Още от теста говорих за бебето в женски род,бях сигурна ,че е момиче.
Нямаше да го върнем ако беше момче,но няма лошо човек да си мечтае.
Интересно, ние имахме три ембриона, но не ни казаха пол. Аз щях да искам и мъжко и женско да ми върнат, на 11-и ден ЧХГ 411, подскочих от радост, звъня на лекарката ми и я питам дали мисли, че са две. Много се надявах на момченце и момиченце. Като тийнейджърка винаги се виждах като майка на момче, после на работа като гледах колежки с момченца, почнах да мечтая за момиче. Сега си имам малка госпожица. ☺️ Нямам търпение да направя опит с третото замразено ембрионче. 😍

# 68
  • София
Аз винаги съм си се представяла с момиче, много много го исках.
Е, вече имам две девойки и ми се иска и едно момченце. Но, каквото съдбата е отредила- такова да бъде. Аз си пожелавам само да е живо и здраво! ❤

# 69
Винаги съм искала момиче, ама винаги! От малка много харесвам модела с две дъщери и много се надявах да ми се случи. И с първото, и с второто само за момичета бълнувах . Никога не съм се представяла със синове, а израза " мъжка майка" ме вбесява много. Не знам защо, нямам  обяснение, което да звучи адекватно, но не искам мъжки деца. Мъжки кучета също не искам Joy

# 70
  • София
Винаги съм искала много деца, по възможност момичета.Родих три, 2 момчета и 1 мома, да са ми здрави. Ама първородното е аутист, хем млади бяхме. Липсват ми надеждите от бабешките дни ❤

# 71
Като по-малка винаги съм искала да имам синове. Не энам эащо, така си представях просто, беэ причина го исках. Сега се раэтапям при мисълта и эа момче, и эа момиче. Нямам абсолютно никакви предпочитания. Вътрешно имам усещането, че ще имам момиче. Но не се доверявам много на усещанията си от тоэи род. 😄 Каквото дойде Heart

# 72
  • София/Севлиево
И моят първороден син е с Аспергер,да ми е жив и здрав.Обожавам го ❤️
Аз пък не искам женски кучета Simple Smile

# 73
Здравейте!

Никога не съм имала ясни и целенасочени мечти какъв пол да е детето ни. В момента изминаваме дългия път в борбата изобщо да имаме дете. Сигурна съм, че каквото и да е ще го обичаме с цялата си душа и сърце.  Въпреки всичко, като се замисля имам малко повече наклонности за момче. Причинaтa е, че имам малък брат, който съм отгледала като син и натрупах опит в гледането на момченце.  Но смятам, че Господ ни праща това, от което най-много имаме нужда. Дали ще връзвам опашки или ще ритам футбол за мен няма особено значение, важното е да имам семейство, да чувам детски смях и да оставя нещо след себе си.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 17:20 от Yoana Pavlova 679429

# 74
  • au bout du monde
Винаги съм искала момиче и ми беше странно някой като каже искам момче. Някак не се представях да възпитавам момче. Имам много добри отношения с майка ми и сестра ми и ми се искаше и аз да си имам момиченце.
Е, обаче живот и здраве ще бъда майка на две момчета. Сега искам здрави да са, пък каквото такова.
Надеждата ми за момиче си отиде, но може да е било за добро.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 15:44 от La Libellule

Общи условия

Активация на акаунт