Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 33 977
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Олеле, изтървах ви!
Ще дочитам после! Благодаря за новата тема, Кали!!!
За родителските - на 7ми присъствена, аз обаче съм в командировка, а ММ е до 19:30 на работа - ще ходи каката...
НВОто го пуснах по пързалката... не мога повече, искам малко успокоение в къщи... Лошо ми е на умиране, а имам работа за целия китайски народ... На 5ти пътуваме за Шабла, днес подписвах декларации, че сме здрави, аз имам два отрицателни теста от вчера и днес, но съм очевидно болна (все едно от какво), дано поне малко се освестя, че така е много гадно. При нас почти никой вече не носи маска - много хора минаха през това, малко над 1/3 са ваксинирани, но днес цял ден съм с маска, че кихам като идиот, сълзи текат като река... и има малка част много уплашени, на които не мога да причиня среща без предпазни средства...
Другата седмица в къщи остават само ММ и големите деца (ние с не пловдивдските ЕГНта изчезваме), та май всички ще си починем... ох, как си мечтая...

п.п. Фейсбук днес ми напомни спомен от преди четири години: Денят... на резултатите на каката, 94 Мат, 88,5 БЕЛ, достатъчни за 91 НЕГ на първо класиране!!! Ще доживея ли пак!!!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 14:03 от magi_sveta

# 61
Ще помоля Дидева да коментира това - приложимо ли е спрямо наборчетата ни? Мен ме интересува най-вече какви ДЗИ ще се наложи да държи моичкия в края на 12 клас.
http://ruo-varna.bg/images/files/2019/STEM/Naredba_7.pdf

За протокола - днес плащам тридневна почивка в Сандански , планирала съм я от 25-ти. На мен ми писна, на детето също...

# 62
  • София
Веднага отговярам с пресен опит от миналата година. При нас се получи на първо класиране. Последното прието момче беше с бал като на моето и явно са играли допълнителните критерии. Дипломата на моя не беше пълно 6 - имаше две петици. По химия и физика доколкото помня. Така че, не е много често, но се случва и си чакахме второ класиране за гимназията, която искаше.

Мони,
Стана ми интересно, влязохте ли на следващото класиране?
[/quote]

Да. На второ влезна. Сега учи във ФЕГ - това му беше желанието още от 6ти клас и успя, но си трепери до последно и го беше много яд, защото можеше да има и 6 по химия, но не пожела да го изпитат.

# 63
  • В офиса
Frowning Баща ми твърди, че: "Да се преработиш може, но да се препочиваш - не. Затова почивка трябва да се прави при първи признак на умора." Явно тази философия е дълбоко генетично внедрена в нея и си почива, въпреки че има работа да върши. Много нерви (и часове разговори с психолог) ми костваше да проумея, че това е нейния начин и съм длъжна да го уважавам. Може би затова на мен ми ври и кипи, а тя изглежда сякаш има цялото време на света пред себе си.

Dive, все едно говориш вместо мен 🙂 Вътрешно ми ври и кипи като я гледам как лежерно го дава. Д-р Бах се включва с удвоени дози 😏
Мен голямата егати школата ми направи по тази тема. Като говорите за "лежерно" буквално не можете да си представите висототе, до които стигна. Тази година завършва 12-ти клас и кандидатства в Щатите и в Делфт. За Щатите се искат есета, препоръки, сат-ове и т.н. Кандидатства се обикновено до първата седмица на януари. Нормалните хора започват подготовката 1-2 години напред. Тя започна да държи сатовете октомври, на 15 декември не беше говорила още с учителите за препоръки, а най-важното си есе го писа за няколко часа на 1.01, след като се беше прибрала от новогодишен купон. Отделно специфичните есета за отделните университети, които пак ги писа в последния възможен момент и все предаваше в 23:59 - 23:55. За Делфт имаше доста сериозни изпити - математика на ниво 1 курс ФМИ, плюс трябваше да държи изпит върху лекции от 1-вата година в Делфт, плюс една физика. То физически няма как да се прочете всичко ако азпочнеш късно. Спаси я само това, че няколко пъти отместваха датите на изпитите заради технически проблем. Накрая как се "смачква" 9 седмичен курс в 1 ден, тя си знае. Слава богу, всичко завърши с хепи енд. Даже с много хепи, т.е. беше се справила отлично и на трите изпита. Но аз че бях откачила е много меко да се каже. Накрая вдигнах ръце и престана да ми пука.
За това и малкия не го следя. Има ли презентации, проекти и т.н. не знам. Активизирах се да следя пробните изпити чак когато взех да пиша тук, което хич не бе отдавна.

# 64
  • София
И аз все си викам Край, не ми пука, да си троши главата, ама като не ми дава мира и душата ми е свита... И като знам, че ако не се справи в какво състояние ще изпадне и какви обвинения ще чуя...
 Ето днес съм взела билети за кино, с уговорката, да учи вчера и днес след училище, за да смогне с домашните и урока по математика за утре. И... прибра се от училище, обядва и легна да спи 🙄

Допълвам се: някой беше питал за справочника на Педагог. Имате ли мнение, става ли, че и аз съм се замислила.
И още нещо: Да ми препоръчате някое помагало за упражнения за първи клас за лятото?

# 65
katiABV, нашата госпожа по БЕЛ чака резултат от НВО, за да оформи годишната оценка - знам, че нормативно няма такова изискване, но нищо не мога да направя, за съжаление...
И при нас оформянето няма да се случи по-рано. Казали са им дори, че по математика точките от НВО ще ги пишат като оценка. В тази връзка знае ли някой как се съотнасят. Защото пък госпожата по БЕЛ, явно също планирайки това, им обяснила, че не може ако имат на НВО точки за 4, да им пише срочна и годишна, която е по-висока значително, нещо споменала за 25% разлика. Та напрежението явно ще е до последно.
Иначе и при нашите има насрочено контролно за 23.06. И изходно по БЕЛ за 25.06.
Велина, моите съболезнования...

# 66
  • София
katiABV, нашата госпожа по БЕЛ чака резултат от НВО, за да оформи годишната оценка - знам, че нормативно няма такова изискване, но нищо не мога да направя, за съжаление...
... Казали са им дори, че по математика точките от НВО ще ги пишат като оценка.
... Защото пък госпожата по БЕЛ, явно също планирайки това, им обяснила, че не може ако имат на НВО точки за 4, да им пише срочна и годишна, която е по-висока значително, нещо споменала за 25% разлика.
Добре де! Това изобщо не е честно!
Ами тези деца, които по различни причини няма да се явят на НВО, те двойки ли ще имат за годината? На поправителен ли ще ходят, ако и да са се старали през цялата година и имат други текущи оценки?
Да не говорим колко пъти е по-стресово за децата да се явят на НВО, отколкото да правят класно/контролно/устно изпитване в час. НВО не е мерило за старанието и отношението към даден предмет на едно дете!
Някои учители верно се самозабравят Rage

# 67
Точно това се случи и при нас - отправи се в прегръдките на Морфей. Sleeping Предполагам е начин да охладят мозъците и предпочитам сън пред блеене в телефона.

# 68
  • София
Уф, това с писането на НВОто в дневника го имаше и при каката, но тогава госпожите казваха, че се пише само от първия модул и не се отчита при пресмятането на срочна и годишна. Сега какво са намислили - хич не знам. Ама да си кажа честно и не искам да попитам набора, че съвсем ще го депресирам (той имаше някакъв пик, после направи малко по-лоши ПИ и прегоря и сега е все по притеснен и уплашен, та май нямаме нужда от излишно напрежение - кот-такоа)

# 69
  • София
Големи кукувици има сред учителите!
Как ми се иска всички училища и преподаватели да действат по еднакви правила и всички деца да са поставени при еднакви условия!

# 70
  • В центъра на моретата
На родитлската среща ни казаха, че оценките от НВО не се чакат, за да се оформят срочните и годишните оценки. Преди 2 години даже резултатите са дошли доста късно, след като свидетелствата вече били изготвени.

# 71
  • София
На практика и тази година според графика е така. За резултатите пише до 28.06 (преди четири години излязоха на предната вечер след 19 часа от обявената дата "ДО"). Не вярвам някой да чака и да нанася оценки на 28ми юни и на 30 да приключва година.

# 72
Да ви споделя аз какво се случи на приятелка. Детето й среден ученик. Някъде четири - пет. Ходеше на уроци по бел и мат но си пада леко мързелив. Явно обаче реалните му възможности са повече и на нво-тата изкара неочаквано добър резултат. От там всички учители му писаха шестици за срока и завършва и с пълно шест. Влезе в много добра гимназия не най най ама като си спомня бала за нас е мечта ... И след което детето пак изпадна в летаргия и почнаха едни двойки и тройки, вече трета година едвам кретане. На майката й е побеляла косата. Така че и да те приемат в гимназия за която имаш възможности, като нямаш желание да съответстваш на нивото си е мъка мъчна.

# 73
  • София
_ re_ge, философията на сина ми - "Ако не искам да уча - няма да го направя и в най-добрата гимназия! Ако искам да уча -, ще го направя и в най-скапаното училище!"

# 74
  • София
Нашите учители не са казали, че ще чакат оценките от НВО, за да ги оформят по БЕЛ и математика. Дори мисля, че по тези предмети ще ги оформят преди изпитите.
За момента имат годишни оценки само по химия и ИИ.
На 17.06. няма да учат, заради НВО по АЕ. Аз мислех да не я пускам, за да се наспи и да напиша бележка по дом. причини, но така стана много добре.

Общи условия

Активация на акаунт