Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 058
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Дидева, точна онформация, както винаги! Твоите съвети, информация и помощ си безценни!
Ние имаме редовно Рс.
Искам да попитам за бележките относно разпределенията на учениците - срокът е, че се дават до 07.06. Знаете ли как става това? Благодаря!
Това разпределение не е ли само за проверка на способностите? Тя се провежда в само в няколко училища и затова се дава бележка къде ще е съответния ученик.

# 91
yovanka, това съм си запазила, като коментирана информация в темата.

# 92
  • София
yovanka, това съм си запазила, като коментирана информация в темата.

Аз пък това запазих. Ще разберем скоро. 🙂
Скрит текст:

# 93
  • София
magi_sveta, аз нашата госпожа по БЕЛ много я харесам, синът ми - също. Съжалявам, че не му беше тя класна Hug. Ето, тя е пример за "готин" учител, отговорно отнасящ се към работата си, но си спомням смътно, че спомена нещо за преобразуване на точките в оценка и нанасянето й. Ще видя какво ще каже на предстоящата родителска среща и всъщност вярвам, че точно тя няма да действа в ущърб на ученика, поне силно се надявам.

Разпределението е за да знаят в деня на НВО в коя точно стая ще бъдат, дано не бъркам. А и бележката се нарежда в графа "Задължителни", заедно с черния химикал, прозрачните пликове и чертожните инструменти

# 94
beb4o_fb, пиши в списъка и лична карта и часовник Wink

# 95
  • София
И за мен влиза в графата Учител с главно У. А наборът още съжалява, че не е класна на тях, не знам защо витае в слухът, че щяла да на техния край, но понеже разформировали единия клас, та се разминали.

# 96
  • София
vox, часовникът ми е още тъмна Индия - с пеперуди ли да е или без Joy

# 97
Има два вида служебни бележки, удостоверяващи мястото на явяване. Едната е за всички ученици ( за НВО по БЕЛ и МАТ), втората е за тези, които се явяват на изпит за проверка на способностите.

# 98
Благодаря за темата 💐
На мен ми изглежда по-възможно висока оценка на НВО, отколкото 6 при нашата по бел...
И моят има някакъв проект по музика, въобще не е на тази вълна. Онзи ден имаше много домашни по бел да прави, с проект по физика се занимава. По принцип не го натискам за тези предмети

# 99
  • София
_ re_ge, философията на сина ми - "Ако не искам да уча - няма да го направя и в най-добрата гимназия! Ако искам да уча -, ще го направя и в най-скапаното училище!"

Това звучи много красиво, но е толкова далеч от истината, колкото изобщо е възможно. Говоря на базата на личен опит, аз различен човек не съм ставала.

# 100
  • Варна
Ох, доста сте изписали, изтървах ви. Докато връщам 5 страници назад имам един въпрос:попадали ли сте на изходно ниво по БЕЛ на Бг учебник?
Утре имат изходно и от него зависи шестицата за годината.
Много много ще помоля, ако някой знае къде мога да намеря, да ми пише.

# 101
  • София
katiABV, не казвам, че е прав тийнът. Затова всички ние се стремим да подготвим достатъчно добре децата си, за да попаднат в благоприятна среда. Но може това да е начин да съхрани увереността си, за да продължи напред Hug

# 102
  • София
Пълно безумие е за мен резултатът от НВО да влиза като оценка.

А иначе приравняването мисля, че е
среден 3 - 30 точки
добър 4 - 52 точки
мн.добър 5 - 78 точки
отличен 6 - 100 точки

5*(бр. точки)/100 + 1 = оценка - или поне така би следвало да е...
Освен, ако не се застъпва идеята, че за 3 е нужно да се знае половината - т.е. 50 т = 3, разделя се нататък.

katiABV, не казвам, че е прав тийнът. Затова всички ние се стремим да подготвим достатъчно добре децата си, за да попаднат в благоприятна среда. Но може това да е начин да съхрани увереността си, за да продължи напред Hug

Е, аз не го познавам, няма как да знам - на всеки човек различни стимули действат. Може пък да му помага тази мисъл.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 22:09 от katiABV

# 103
  • София
Ох, доста сте изписали, изтървах ви. Докато връщам 5 страници назад имам един въпрос:попадали ли сте на изходно ниво по БЕЛ на Бг учебник?

Намирам само на хартия.
Ако някой го има и ти снима някой тест...

https://bguchebnik.com/uchebnici-i-pomagala/7-klas/balgarski-ezi … zdanieto=pomagalo

# 104
  • София
Лилла, май го имам. Сега ще проверя и ще ти пиша на лични

Общи условия

Активация на акаунт