Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 052
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • Ланкър, планините Овнерог
И нашия куч го оставяме на хотел. Като го вземем, се посръдва ден-два, но не съм сигурна дали, защото сме го оставили или защото сме го взели Simple Smile. Ако беше нормално куче и ние бяхме с МПС, вероятно щяхме да го влачим с нас.

# 271
Наборът е на предпоследен ПИ по МАТ днес. не смея да проверя в сайта на Регалия длаи има оценки от тяхния ПИ.
Идващата седмица имат ПИ по БЕЛ в училище и с това ще се приключи. Мисля д го карам да прави по един тест по БЕЛ и МАТ на ден. Чудя се дали двата дена преди матурите да не го оставя да отдъхне малко или лекичко пак да се упражнява?!

Честно да ви кажа, много ми се иска вече да идват тези матури и да отминават, толкова съм напрегната, така ми писна.

elpet, честит прием на първокласник, една грижа по-малко Simple Smile

И моите искат куче, особено наборът, който постоянно ме врънка. Даже заплахата, че ще чисти акото навън с ръка уж не го плаши, ама аз си знам, че то сега е на приказки. Много ми се иска и на мен, но това си е сериозен ангажимент, който в момента не мога да поема. А и ако пътуваме, какво става с животинката? Вие как псотъпвате като ходите на почивка?

Папагалът е страхотен, ама и за тях се чудя не правят ли голяма мръсотия?

Ние засега не сме я оставяли ... винаги идва с нас както и търсим хотели разрешени за дом любимци.
Иначе ако подновим пътуванията извън страната вероятно ще мислим за хотел Sad
Но тя каквато е привързвана не знам как ще го понесе ... а и още е бебенце ?!

# 272
  • Русе
Да попитам за матурата по БЕЛ за задачата, в която трябва да откриват правописни грешки. Ако посочат нещо, че е грешно, а то си е вярно вземат ли им точка? Защото моята понякого се колебае, дали дадена дума е сгрешена или не и накрая не я коригира. Аз й казвам по-добре да коригира всичко, в което смята, че може да има грешка. Но какво става, ако е посочила 20 грешки, а те искат 14 или там колкото бяха?

# 273
  • София
Написах заявлението за отсъствията, говорих с класната - нямало определена бланка, да напиша една молба каза, а директора бил разбран човек, щял да влезе в положение 🙄
И аз да се похваля с нашия домашен любимец 🙂 Май съм споменавала, че и аз бях много против за куче в къщи. Но съпруга ми преди да почине ме помоли да взема куче на децата. И само да ме видите сега... разхождаме се, глезим се, абе не мога без него 😳. Разбира се децата си имат своите ангажименти към кучето (не че не се опитват да ги прехвърлят на мен понякога), но правилата са си правила. Избрах много добричка, гушлива и непускаща косми порода. Иначе като пътуваме нашия също е на хотел (когато не можем да го вземем с нас)
Негово величество уести Спайк

# 274
  • София
Показвайте вие още красоти, показвайте - ще си подаря аз едно кученце за НВО, няма значение какви са резултатите на децата Joy

# 275
  • В центъра на моретата
Да попитам за матурата по БЕЛ за задачата, в която трябва да откриват правописни грешки. Ако посочат нещо, че е грешно, а то си е вярно вземат ли им точка? Защото моята понякого се колебае, дали дадена дума е сгрешена или не и накрая не я коригира. Аз й казвам по-добре да коригира всичко, в което смята, че може да има грешка. Но какво става, ако е посочила 20 грешки, а те искат 14 или там колкото бяха?
Мисля, че ако се посочат 20 грешки вместо 14, не вземат точки за тези, които са в повече. За да получат 14 т.,  обаче, трябва да са посочили 14 грешки, които са заложени като такива в модула

# 276
  • Бургас
Много са сладки всички пухчета...
И моите искат куче, аз се дърпам. Като малка съм живяла в къща имах и куче и котка (грамаден сиямец) . Но сега в апартамента, някакси не мога да се настроя за животно. Те нищо не прибират, детската е ужас, все се чудя къде да стъпя. Баща им все им казва : Ако котка си изгуби котенцето , няма да може да ги намери, вие животно искате 😄

# 277
  • В светлината на слънцето
С риск да изпусна някой или объркам нещо,  да пиша най-общо подравления на:
- всички приети в първи или след седми клас (на вторите благороден завижд);
- всички справили се чудесно на състеания, изпити и други подобни;
- на имащите повод да празнуват;
- и на сдобилите се с домашни любимци!
Heart Heart Heart
А на юнака на бебчо - голямо гуш и бързо да се оправя! Heart

Ние си имаме училищни драми (заради оценките) и хич не ми се пише на тази тема. Каквото направи на НВО-то, това ще е.
Аз нашия куч май съм ви го показвала. Баш заради набора го взехме, че имаше голям страх от малък към кучета. Не мога да се оплача - много се грижи за него.

# 278
  • София
Като сте започнали да си показвате дом. любимци да си покажа и аз нашия 😂
Скрит текст:
и още една
И нашият го оставяме на хотел, когато пътуваме. Мислела съм си да го взимаме с нас, но не съм сигурна как ще му се отрази пътуването и не ми се рискува.
Вкъщи децата не поемат никакви грижи за котьо и само се караме за това. А преди да го вземем няма да ви казвам какви обещания бяха.

# 279
  • София
Ей, страхотни домашни любимци имате - вчера отидохме с ММ на разходка, домочадието не пожела да ни придружи. Говорихме за куче, аз се чудех какво ще го правим, когато пътуваме. ММ каза, че това е най-лесното - на хотел. Нещо май се навивам, но има голяма разлика в размерите на исканата порода - аз искам йорки, а ММ  - немска овчарка. Децата са съгласни на всичко Joy

Във всеки случай не беше най-удачния момент... ама не са ме питали кога да се родят. Цял ден се опитва да направи един преразказ... Не, поправка: от вчера е на тази тема. Така де, след състезанията.
А за породите: аз искам ротвайлер, Врячо - питбул... ММ вероятно би искал хъски. Но обективно не можем да гледаме нито едно от изброените. Трябва да е възможно малко и спокойно, да може при нужда да ползва вътрешна тоалетна и... да не е твърде енергично, понеже въпреки обещанието как ще го води всеки ден МНОГО... хм, предпочитах да се презастраховам.

ПС
Гита, какво му е на кучето и какъв хотел?
Както и да е - за квартирата няма проблем, на плажа как ще е... нямам идея.

ППС

Тези заявления за отсъствия... Няма бланки за Врячовото училище, ако я напиша свободно дали ще е ок?

ПС3:

Деси, много е копринен вашия Спайк; как го поддържате толкова бял?..

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 18:25 от katiABV

# 280
  • София
Леле, какви са ви сладки домашните любимци! Но сърцето ми грабна сивушкото на Марти, много искам такъв котарак. Знаш ли каква порода е?

Аз като дете съм имала сиамец, много готин беше, глезен, обожаваше краставици. Ама и аз така го взех с обещанието как аз ще се грижа за него, а след това ме приеха в друг град да уча и реално познайте колко съм го гледала Simple Smile Ама той си отмъщаваше като го оставяхме сам - пишкаше в един ъгъл на коридора, паркета беше станал черен, едвам се отмирисваше.

# 281
Налайквах всички домашни любимци, всичките са много хубави.
Нашето куче е лабрадор, почти 5 годишен. Вземаме го с нас лятото, но ние летуваме на къмпинг, няма проблем.
Ако сега трябва да вземам куче, ще взема пудел обаче. Няма косми.
Котки сме имали винаги, понякога повече, но все на двора.
Честито на приетите първолаци.
За НВО, срочни, годишни оценки изобщо не ми се говори. Наздраве!

# 282
Страхотни са ви любимците на всички. Много сладки. Ние в момента нямаме. Гледахме морско свинче, но си отиде на достолепна възраст. Уж беше на наборката, а го обгрижвахме с баща й, че тя дори ревнуваше как го глезим.

# 283
mira70, че то на кой му се говори за НВО, срочни и годишни оценки Satisfied

KatiABV, това е образеца на нашето заявление. Изтрила съм само данните на училището. Ако ти върши работа утре мога да ти го изпратя в word формат.
Скрит текст:

По темата с домашните любимци съм три пъти пас. Ще се любувам на вашите отдалече Grinning

# 284
  • София
Прекрасни животинки имате, толкова са сладки всичките Gift Heart !
Но сърцето ми грабна сивушкото на Марти, много искам такъв котарак. Знаеш ли каква порода е?
Прилича ми на британка. Много са красиви наистина Animal Heart Eyes Cat .

Моето момче днес беше присъствено при частния си учител по МАТ и след урока беше в страхотно настроение. Питам го "Успокои ли се за утрешното класно?", а той ми вика: "Мамооо, аз за НВО-то се успокоих!" Дано да задържи тази увереност и до изпита.
Следващата седмица ще е страшно натоварена - класно МАТ, контролно ИтЕ, родителска среща, вадене на медицинско, трябва да мина колата на преглед и накрая ще сме на детски РД. Това без да броя тренировки и уроци /онлайн и присъствени/ Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт