Бързи въпроси и отговори деца -1

• 32 931
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Големият ми син е роден май месец. След като навърши 2 години започнахме с опитите. Нарочно чаках лятото, защото не мисля, че е удачно в студеното да е напишкан, а и дрехите са повече. Може би 3-4 седмици ни отне, в които имаше в гърнето, в гащите, из стаята. През този период не съм слагала памперс освен за сън. След ставане от сън, преди лягане, след хранене-   все беше на гърнето. Изведнъж свикна и започна да казва, че има "пиш".
Не беше лесно, но трябва постоянство.
 Също така не трябва да им се карате, че са се напишкали, защото се стресират още повече.
Може да си измислите ритуал след като детето се е изпишкало в гърнето- да пляскате, да танцувате...
Малкият ми син също е роден май месец. Сега е на 8 месеца, но като навърши 2 години, ще процедирам по същия начин.

# 586
Да, топлия сезон е по-уместен. За мен детето само усети как с памперса е горещо и некомфортно, а с бельо не. Всъщност убедеността ми да го махнем дойде след една разходка при около 25 градуса, когато я събух за смяна така се беше спарила и изпотила, че ми стана съвестно. Точно края на април, началото на май. Гърнето беше някакво евтино съвсем обикновено. После купихме адаптер за тоалетната.

# 587
Дъщеря ми прави след седмица 2г и именно на пролет или лято ще пробвам да махна памперса. Да бъде топличко и да е по-голяма. Тя така или иначе няма да ходи скоро на ясла.

# 588
  • Пловдив
На 2 години и 1 месец се научи да ползва гърне. За около седмица свикна. Преди това периодично съм пробвала няколко пъти, но категорично отказваше да седне.
Аз, противно на всеобщото мнение, че е по-добре памперс да се маха лятото, предпочетох по-студеното време, защото сме повече вкъщи. Не ми се занимава навън с преобличане или с тичане по храсти... За навън в началото слагах памперс, сега пишка преди излизане и успява да стиска за времето на разходката. Изобщо това с целодневното стоене навън и изхождането по храсти и треви не е моето. А дори в двора на блока ми има деца, и то големи - 5-годишни, които ходят по тревите. Не е като да не са на 2-3 минути път от дома си...

# 589
+1 аз също махнах памперсите март - април и на двете. Напикаваха се сменях дрехите ,перях и така.
Аз, противно на всеобщото мнение, че е по-добре памперс да се маха лятото, предпочетох по-студеното време, защото сме повече вкъщи.

# 590
  • Германия
Ами че дъщеря ми е почти на 5г и още редовно си ходи по храстите. Не виждам нищо чудно, все пак сме навън на площадката, като им се приходи на децата какво да правим, да ги оставим да се напикаят? В смисъл, не ми е цел да пикае навън, но се случва 🤷🏻♀

# 591
  • Пловдив
Ами че дъщеря ми е почти на 5г и още редовно си ходи по храстите. Не виждам нищо чудно, все пак сме навън на площадката, като им се приходи на децата какво да правим, да ги оставим да се напикаят? В смисъл, не ми е цел да пикае навън, но се случва 🤷🏻♀
5-годишните от моята публикация са в двора на блока си. Все мисля, че могат да изтраят да се приберат.

# 592
  • Германия
5-годишните от моята публикация са в двора на блока си. Все мисля, че могат да изтраят да се приберат.

Да, така може, съгласна съм! Ние обикновено сме малко по-далече и прибирането не е опция

# 593
Здравейте искам да споделя нещо с вас и ако може да ми дадете мнение.
Моето дете е на 1год и 9 месеца забелязвам от доста време ,че прави еднакви движения.
Пример
Тича из стаите отива до пердето пипа го след това се връща в хола стига до стената пипа я и обратно в др стая со пердето.Това ги прави няколко пъти докато не ми стане скучно тичането,има и с др неща подобно повтаряне.Може ли съвет нормално ли е?

# 594
  • Terra incognita
На мен не ми изглежда ненормално, честно казано. Ако беше моето, не бих обърнала внимание 😊
Ако се развива нормално, общува с вас и  т.н. значи всичко е наред.

# 595
Такива са в тази възраст. Правят еднакви неща многократно. Малкото ми може да прави същото ,докато не се умори. Като започне да играе на нещо и се качва и слиза от леглото го прави по абсолютно еднакъв начин многократно.

# 596
  • София
Здравейте искам да споделя нещо с вас и ако може да ми дадете мнение.
Моето дете е на 1год и 9 месеца забелязвам от доста време ,че прави еднакви движения.
Пример
Тича из стаите отива до пердето пипа го след това се връща в хола стига до стената пипа я и обратно в др стая со пердето.Това ги прави няколко пъти докато не ми стане скучно тичането,има и с др неща подобно повтаряне.Може ли съвет нормално ли е?
Абсолютно нормално
Това е "игрова схема",което си е точно това.Това са действия от страна на детето ,повтаряеми до досада,с които изучават околния свят.
Вижте тази групичка във фейсбук,на мен ми беше много полезна.Дано не е против правилата това че я поствам.
https://m.facebook.com/groups/332144631538228?group_view_referrer=search

# 597
Да, игровите схеми са много интересни и е много полезно да се потърси инфо за тях, аз много харесвам групата.

# 598
Гледам, че всички ги слагате на 2г на гърне. Така преценявате или опитвате по-рано и не става? От както е на 6+++ го слагам на гърне ч. В началото с музика и пеене после сам започна. Така бях чела за да не става. Сега вече е малко по-трудно, но свикна и сяда за около 5минути. Някой път ака, рядко пишка, но се случва. Някой път се случва да каже, че има ако, но е едно на милион. Лятото мисля да го пусна без памперс докато свикне, ще е на 1г и 2м юни. Мислите ли, че ще имам успех?

# 599
  • Terra incognita
Не мисля, че има смисъл да се слага рано на гърне, тъй като повечето нямат голяма успевсемост и така или иначе на финала и тези с ранното слагане и тези с късното са на едно положение. Безсмислено ми е това упражнение. Едно време са ни слагали, защото сме били с многократни пелени и са прали на ръка на поразия. Някои даже пракрикуват ебх, но не е моето.
Това си е мое мнение и не ангажирам никого с него.

Общи условия

Активация на акаунт