Бързи въпроси и отговори деца -1

• 32 924
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Сложих я на 10 м,но да си призная не бях редовна ....и тя ревна първия път, изпишка се седмица след първия си рд 😇
Вече е на две все още е с памперс ..трудна работа😭,иска гащи слагаме и се стиска ....
Вече незнам как да подходя

# 601
  • София
Не виждам смисъл да го слагам, докато не разбере за какво се ползва и кога и да си осъзнава физиологичните нужди. Докато не е съзнателно няма как да каже, че му се пишка/ака (като не може да каже думите и да се обясни, колкотои да говориш за мен е безсмислено), а през 15мин да търча да го слагам на гърне и да се чудя как да го занимавам да седи там...не мерси. За мен това е мъка и за двете страни.
Като започне да разбира за какво е гърнето/тоалетната и знае, че там се върши работата и може да го каже с някаква дума, тогава ще го почвам. Юли ще е на 1г9м, ще пробвам преди яслата да го науча (в едната, която гледаме е условие да няма памперс), ако не успея, там ще ме подпомагат.

# 602
Според мен към 2г е времето за сваляне на памперса. Което по мои наблюдения от моите деца и други около нас - щом моментът да е подходящ и детето да е готово, става за няколко дни без много драми и усилия. Не съм привърженик на това детето да се слага от 6-7ми месец на гърне, да свиквало.
Съгласна съм, че това са сухи тренировки и резулататът накрая е един и същ. За мен
 е безсмислено това упражнение и то е по-скоро дресировка, отколкото детето реално да осъзнава нуждите си.
Това, което съм чувала е, че детето е готово да свали памперса и мускулатурата е достъчно развита, за да стиска, когато може само да се качва и слиза по стълби.

# 603
Дъщеря ми е на 2.3г и говори много добре.Знае за какво е гърнето, но ми казва и сяда, ако й е кеф 🤣 Иначе сама си носи памперса и ми казва “Мамо пишках” или “Мамо аках”.
И като я питам защо не ми казва преди да си свърши работата отговаря “Амии не искам” или “Амии дуг път” . Не я насилвам изобщо. Все ще се научи.

# 604
Аз започнах първо след сън да я слагам на гърне на 1г.3м, постепенно започна да ми казва когато и се ака, слагах я  в гърнето. На 1г.10м  махнах дневния. Имаше една седмица с напишване, но за мен е в реда на нещата. Не мога да си представя да я мъча лятото в жегата с тези памперси. Бях купила и 2 книжки още в началото и постоянно ги четяхме.

# 605
Дъщеря ми е на 2.3г и говори много добре.Знае за какво е гърнето, но ми казва и сяда, ако й е кеф 🤣 Иначе сама си носи памперса и ми казва “Мамо пишках” или “Мамо аках”.
И като я питам защо не ми казва преди да си свърши работата отговаря “Амии не искам” или “Амии дуг път” . Не я насилвам изобщо. Все ще се научи.
Същата работа знае къде какво се прави,говори много,иска си гащи,памперс,хайде на гърне после и това е днес за 5мин стана 100 пъти от гърнето🤯2г

# 606
  • Пловдив
Според мен откогато и да се започне, каквито и методи да се прилагат, ако не е готово детето, не става. Най-често около 2 се научават повечето по мои наблюдения.

# 607
  • Terra incognita
Мими, не виждам защо се трввожиш. След 2 седмици в яслата вече ще е топ. Хич не го мисли. Няма дете, неотказало памперс.

# 608
Гледам, че всички ги слагате на 2г на гърне. Така преценявате или опитвате по-рано и не става? От както е на 6+++ го слагам на гърне ч. В началото с музика и пеене после сам започна. Така бях чела за да не става. Сега вече е малко по-трудно, но свикна и сяда за около 5минути. Някой път ака, рядко пишка, но се случва. Някой път се случва да каже, че има ако, но е едно на милион. Лятото мисля да го пусна без памперс докато свикне, ще е на 1г и 2м юни. Мислите ли, че ще имам успех?
Защо да нямаш? Познавам доста дечица махнали памперса преди 2те годинки. Племенникът ми е без памперс от 1г6м. Имаше проблем и нямаше вариант да е с памперс. Буквално за 2 месеца се научи. Истината е че памперсите са удобни за нас и доста се мотаме с махането 🤷‍♀️

# 609
  • София
Не се мотаме, а не ме кефи да клеча по храсти, през 10 мин да питам има ли /няма ли, да мъкна гащи и дрехи,
Аз лично съм научена още на 1 г, но съм си умна😂😂😂
Водиш се по детето, това е.

# 610
  • Terra incognita
Ами да. Мен би ме било срам да одупвам детето през 10 мин. Остави, че ще ме гледат странно, а идетвто тамън се заиграе и аз да го разнасям по храстите.
Другото, което е, често пътуваме с кола, не мога да отбивам през 15 мин.

# 611
  • София
А и това збравих, ние по 3,4 ч не спираме.

# 612
Направо ме разбихте с тези храсти. 😂 С първото дете и аз махнах рано, по храсти не е пикала, да не говорим за нещо друго....

# 613
  • Terra incognita
На моя син все му се приакваше баш когато не трябва. В чудо съм се виждала, казвам ви. Редовно след градина, докато сме на площадката, а наблизо няма вц.
За пикаенето, момчетата са лесни 😄 няма да забравя, веднъж се качихме на туристическа разходка с моторна лодка и той като каза пикае ми се,  край. На 3 беше

# 614
Мими, не виждам защо се трввожиш. След 2 седмици в яслата вече ще е топ. Хич не го мисли. Няма дете, неотказало памперс.
Просто ми се искаше да го махне преди ясла -март 🙂

Общи условия

Активация на акаунт