Бързи въпроси и отговори деца -1

• 32 916
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
И аз разчитах на яслата, но се оказа, че хич не им се занимава. По-лесно им е с памперс , така че си действайте вкъщи

Мими, не виждам защо се трввожиш. След 2 седмици в яслата вече ще е топ. Хич не го мисли. Няма дете, неотказало памперс.
Просто ми се искаше да го махне преди ясла -март 🙂

# 616
Благодаря. А за какво се ползват бебешкия писуар? Той за сега пишка в гърне, не почват ли прави когато стигат до тоалетната? Защо трябва да се купува специален писуар? Купували ли сте?

# 617
  • Terra incognita
Какъв е пък сега този бебешки писоар?
Момченцата пишкат седнали на гърнето. Навън може и прави. Като достигне тоалетната - там.

# 618
  • София
Някои предпочитат писоар, защото детето гледа, че тати пишка прав и иска и той, а отказва гърнето. Не мисля да взимаме, ако не е наложително. Ако не стане на гърнето директно на тоалетната с приставка ще го уча (гърне обаче се ползва в яслите, та ще видим лятото как ще е).

# 619
  • Пловдив
Не съм взимала и аз писоар. Гърне и детска седалка за тоалетната са ми достатъчни. Но и като цяло съм на мнение, че голяма част от нещата, които се предлагат на пазара, са излишни.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 10:45 от Орлина

# 620
Колегите на мъжа ми ги боготворят тези писоари, които са като жабка и се закачат на стената. Всички казват, че така са научили момченцата си да пишкат прави. 😅
Взимат ги с тях в тоалетната и показват.
Ама после чистенето остава за майката.

# 621
И аз разчитах на яслата, но се оказа, че хич не им се занимава. По-лесно им е с памперс , така че си действайте вкъщи

Е, защо лелките от яслата да учат детето на гърне?! Това си е работа на родителите, да си го научат спокойно на хигиенни навици, да ползва прибори, да се облича и т.н.
Не е ли по-лесно и разумно всеки сам, като си познава особеностите на детето, да го научи на каквото е необходимо.
Никога не бих разчитала за тези неща на чужд човек.

# 622
Защото е абсолютно невъзможно, когато детето е в яслата да ходиш ти да го приучаваш на гърне, ако разбира се ходи на ясла. Освен това е в техните задължения (на лелките) да спазват дневния график, който включва и тоалет (ходене на гърне). Не случайно се чуват страшни истории как деца, свалили памперс, се връщат към него в яслите. Аз лично съм съгласна с вас донякъде, но не всеки има възможност да си гледа детето до 2г. и в тоя случай родителят просто няма избор. Разбира се, за вкъщи е ясно.

# 623
За пишкане навън си носех портативна седалка с найлонови пликчета към нея.
Много удобно, чисто и хигиенично.

Самaта седалка ставаше за седалка на обществени тоалетни и на мини гърне столче като се разгъне.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 22:51 от Анонимен

# 624
Страхотна е! Сгъва ли се по някакъв начин? Би ли пуснала линк или да кажеш Пт къде сте я взели?

# 625
Страхотна е! Сгъва ли се по някакъв начин? Би ли пуснала линк или да кажеш Пт къде сте я взели?
Да, сгъва се- на снимките си личи.
О, моята е купувана преди много години от Англия, но съм сигурна, че ги има в детските и бебешки магазини или детски супермаркети,

# 626
Виждала съм в емаг такова портативно гърне.

# 627
  • Terra incognita
На мен ми идва малко вповече, честно казано. Само гърне остава да помъкна.

# 628
  • София
Направо ще съм Мид гардероба 😂😂😂

# 629
  • Terra incognita
Не знам, на ме ми е малко гадна тая идея. Гърне в чантата. Какво ли вече не измислят 😃

Общи условия

Активация на акаунт