Твърде много време за плейстейшън

• 4 760
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
А докато играе, може ли да се общува с него, или се нервира? Моят също може доста време да се занимава с комп. игри, но пък едновременно с това слуша клипове, не му пречи и да ги обсъждаме или да си приказваме за нещо друго. Пък ако измисля нещо друго за правене - филм или обща игра да кажем, приключва каквато битка или ход има и обръща внимание. Трябва да се отбележи, че на мен не ми е болна тема и не се опитвам изнервено да го разкарам от играта, а става леко и естествено. Авторке, ти пробвала ли си това?

Аз не знам дали ще може да се проведе спокоен и продуктивен разговор, при положение че на него му било болна тема, а ти вече си му набрала. Направи ми впечатление друго, което каза - че повечето секс също е болна тема. Какво значи това, ако се опиташ да инициираш нещата да се случат повече от веднъж на 10 дни те отблъсква, така ли?

Пък за инициативата за почивки, гости и друго, не е само твоят, впечатлението ми е, че масово мъжете са така и чакат жената да организира и реши почти всичко. За мен това е простим недостатък, стига да не саботира организациите, да не недоволства и да си прекарваме добре, когато събитието все пак се случи.

Като имаме предвид възрастта на мъжа, как е живял той до момента? Имал ли е дългогодишни връзки, има ли други деца? Изглежда, че до голяма степен е свикнал да е самостоятелен, вероятно още не се е приспособил към семейния живот и липсата на повече време за себе си.

# 61
  • София
Малко е крайно честно казано... Предполагам знае как се правят деца и на 10 дена веднъж трудна работа освен ако наистина не хванете точния момент. Седнете и говорете колкото и да не му е приятно, но или аз или развод малко крайно ми идва лично на мен. Не се познавате от много дълго време, но сте семейство и все ще стигнете до консенсус.

# 62
Ама разбира се, второ дете ще скрепи връзката. Класика в жанра.

# 63
На 40г. мъж с ''лоши'' навици, кусури и определен ритъм на живот става гадже, партньор, съпруг и баща в рамките на по-малко от две години. Какво да му е станало, животът с отговорност и за семейство, освен за собственият му г*З  го е грабнал от вратата за краката.

# 64
Ама разбира се, второ дете ще скрепи връзката. Класика в жанра.
Той не смята, че имаме проблем. На него си му е добре, радва се на детето и иска още 1. На 42 е, аз на 33.
Това с ултиматума бе веднъж. Може би трябва да му крещя всеки път, за да му писне, ама ние не правим така. Обикновено като има нещо обсъждаме и стигаме до консенсус. Само при това не става - уморен и изнервен иска да разпуска, а времето с детето го брои за време за мен.

# 65
  • София
Ами обяснете му, че сте двамата различни човека. Вие все още сте неговата съпруга и имате нужда от внимание.

# 66
а времето с детето го брои за време за мен.
Щом и до броене на време сте стигнали, явно човекът го отмята като някакво задължение, което просто трябва да се свърши. Та и със секса така. Ако не инициираш ти секс какво се случва, пробвала ли си?

# 67
Чак пък задължение. Той реално Е с нея, докато е с детето.
Авторката също смята време, айде да не почваме тука двойния аршин пак.
Човекът е от съвсем неинициативните. Аз такива много трудно търпя, ама щом до брак и дете са стигнали, малко трябва да положат и двамата усилие.

# 68
Който не е имал играещ човек вкъщи, той не знае какво е. В играта човекът играе с група хора, те си говорят, както за нещата от играта така и разни глупости. В това време той не чува какво му се говори, не участва в комуникация с партньора си. Като стане от масата в 19 часа и седне с приятелите, защото това си е вид събиране, отива до малките часове на нощта и така всеки ден в периода на вманиачаване. А уикендите по цял ден и нощ, като изключим храна примерно. И тук въобще не играят привлича ли го жена му и не знам си какво. Човекът се извинява пред себе си, че е вкъщи, не е навън, какъв е проблема? А това, че партньора е тотално в изолация, някак не се разбира и приема.
Аз те съветвам да не раждаш второ, докато не превъзмогне тази мания, защото ще си с две деца и един забит в екрана тип, дето 2 думи не ти казва. Мисля, че той не разбира достатъчно ясно как се чувстваш ти. Моя мъж дори не си даваше сметка колко време прекарва пред екрана. Като му ги записах часовете няколко дни поред и доста се учуди. Бъди твърда и изисквай да спре или да ограничи сериозно времето. То е същото като да си хване багажа и да излезе от вкъщи, това че тялом е вкъщи, все тая.

# 69
Нещо бъркаш игри за плейстейшън и за компютър ми се струва.

# 70
Нещо бъркаш игри за плейстейшън и за компютър ми се струва.
Аз не играя. Нямам претенции да знам разлики. Знам, че и с плейстешъна играят в мрежи много хора заедно.
Иначе дали висиш пред телевизора, телефона или PC, ако си тотален игнор за останалите хора, с които живееш, резултата е същия.

# 71
И аз не играя. Може да не съм запозната с последните тенденции при ПС.

# 72
  • София
Авторке, прочетох ти коментарите и няколко неща ми направиха впечатление:

Ти си на 32, той на 42. От такава разлика могат да дойдат известни разминавания в житието. Няма как да я промениш, но е добре да си стиковате моментните приоритети, защото има вероятност да се разминават сериозно.

Поставила си му ултиматум, но не е имало ефект. Не поставяй ултиматуми, които не си готова да изпълниш, защото така спира да те взима насериозно. Другия път вместо с развод, пробвай с нещо като с това, че ще спреш да го переш и наистина го изпълни.

На този човек явно не му е интересно с теб. Иначе нямаше да предпочете игрите. Предполагам, това е причината и за липсата на секс. Честно казано, ако ме огряваше само два пъти в месеца, директно щях да го попитам, с кой от съседите иска да си станат баджанаци.

Качила си килограми. Те може да не са причината за разликата в поведението му, може и да са. Така или иначе са отличен повод да си намериш свое собствено занимание. Започни да тренираш по един час на ден, обръщай повече внимание на външния си вид. Така хем ще имаш цел за гонене, хем повод да му прехвърлиш част от грижите за детето, хем ще му създадеш едно напрежение, понеже няма да знае защо точно го правиш.

Сексът и игрите са болна тема, и с реакциите си той ефективно стопира обсъждането и промяната на статуквото. Него това го устройва, теб - не. Затова, повече действия, по-малко приказки. Ангажирай го с повече неща вкъщи. Ангажирай себе си с повече неща извън вкъщи и със самата себе си. С мрънкане, молене, дърляне и т.н. не става.

# 73
  • USA
Аз се зачетох назад във мненията-познавали се виртуално 12г, после са се срещнали и са решили да си правят семейство и да имат деца....12 г къде е спал този човек...върнал се от чужбина...
решил е че му е време за деца и айде....на въртележката.
Изпълнил е плана...дете/жена, вече може да се отдаде на хобитата си...авторката иска 2 детенце...него май му е все едно ако стане добре ако не...ще си цъкам игрите...

# 74
Това, че сме се събрали след 12г.онлайн познанството, не разбирам какво значение има. През това време той имаше връзки с други хора, и аз така..
Когато се запознахме на живо, всичко си беше точно. Половин година не сме имали проблеми, той играеше по-малко, играехме и заедно. Това с не обръщането на вниманието стана след сватбата..
А дали съм му интересна, опасявам се че не е това проблема, а че съм му Сигурна..

Общи условия

Активация на акаунт