91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 7

• 64 686
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Госпожа Стоева по английски гони 80. Доколкото знам ще довърши 12 клас през следващата година и няма да преподава повече.

Спасия Стоева е по руски. Но иначе, да, никакъв шанс тя да стане директор. Водеше часове още по мое време..

# 151
  • София
Здравейте, чета в темата от няколко дни и бих искала са ви помоля за малко инфо за НЕГ. Дотук разбрах, че организацията далеч не е най-силната страна на НЕГ, но все пак децата научават добре немски Simple Smile Синът ми най-вероятно има шанс за НЕГ, но в същото време е и силно привлечен от физика. Съответно сред желанията му е и НПМГ с физика. Искам да попитам какви са ви наблюденията за физиката в НЕГ, а и за математиката. Ясно е, че фокусът е немски, но и тези детайли биха помогнали за решението... Въобще смятате ли, че НЕГ е място и за деца, които са ок да учат немски, но по-скоро имат интереси към природни науки? Simple Smile Много ще съм благодарна, ако споделите опит!

# 152
Здравейте, чета в темата от няколко дни и бих искала са ви помоля за малко инфо за НЕГ. Дотук разбрах, че организацията далеч не е най-силната страна на НЕГ, но все пак децата научават добре немски Simple Smile Синът ми най-вероятно има шанс за НЕГ, но в същото време е и силно привлечен от физика. Съответно сред желанията му е и НПМГ с физика. Искам да попитам какви са ви наблюденията за физиката в НЕГ, а и за математиката. Ясно е, че фокусът е немски, но и тези детайли биха помогнали за решението... Въобще смятате ли, че НЕГ е място и за деца, които са ок да учат немски, но по-скоро имат интереси към природни науки? Simple Smile Много ще съм благодарна, ако споделите опит!
Физиката не е силната страна на НЕГ. Откакто напусна една учителка по физика преди доста години, Валентина Иванова- тогава държеше първите места по олимпиадите, прекрасен преподавател! В момента е на изкуствено дишане. Вие си преценете! Шестици има, постижения малко, и ако има такива, се дължат не на преподаващия , а на съпътстващи фактори.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 00:01 от *Emia*

# 153
  • София
Емиа, тук няма да се съглася напълно.. Колкото и странно да изглежда отстрани, интересуващите се от физика напредват много осезаемо.  При Нено Юруков масата минава по допирателната, понеже той пише лесно шестици, да. Но единиците, които се интересуват от физика и астрономия, явно  в онези часове за подготовка за олимпиади научават много от него. Такива се класират на призови места  на състезания, че после и това следват. Съученик на близначките ми следва физика в Германия, в един от най-реномираните технически университети, справя се отлично, една девойка също, момче от по-предишен випуск също.  Вероятно има и още, аз просто със сигурност знам за тези.Но масата е  с ниско ниво, да, дъщеря ми доста  трябваше да се понапъне, за да си вземе  физиката първия семестър. И се обръщаше към бившия си съученик за помощ за отделни задачи.. Един и същи учител, крайно различни нагласи на децата към предмета, различна реакция съответно и отстрана на учителя.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 00:01 от пенсионирана русалка

# 154
Валентина Иванова да не би да е отишла в СС? Възрастна дама със същото име преподава физика и химия на дъщеря ми.
Много я харесва.

# 155
Валентина Иванова да не би да е отишла в СС? Възрастна дама със същото име преподава физика и химия на дъщеря ми.
Много я харесва.
Не е никак възрастна, поне според моите критерии. Напусна НЕГ и беше доста дълго експерт по физика в МОН. Нямам представа, къде е сега, истината е, че по нейно време НЕГ държаха стабилни първи места на олимпиадите по физика.

# 156
Не е тя тогава. Явно е само съвпадение в имената.

# 157
  • София
Иванова в СС преди това е преподавала в АК.

# 158
А за математиката, като се изключи преподаватеят на 8-мите класове, май няма слаб учител. От  Даниеа Петрова сме очаровани. Валя Бонева е също безценна.

# 159
  • София
А за математиката, като се изключи преподаватеят на 8-мите класове, май няма слаб учител. От  Даниеа Петрова сме очаровани. Валя Бонева е също безценна.
Има  от тази година - Атина...

# 160
  • Sofia
Аз така, без въобще да лобирам, понеже чета, че се търси и немски, и физика, да спомена, че в 73-то директорът е физик и много дърпа към този предмет. Имаше някакъв съботен клуб за интересуващите се, в профилите след 10ти клас задължително присъства и физика. Имат отличен физик с немски език - Емилия Здравкова, но ако тя се пенсионира, имат химико-физик също с немски. Уважават си физиката там. Не съм се интересувала в подробности, защото моят син проявява интерес единствено към ядрената Laughing

Ако Я пенсионират, какво ли друго чудо ще дойде... Русалка - директор Grin

# 161
  • София
Ха-ха, Ани, оправи ми деня с чувството  си за хумор, че беше почнал иначе малко криво..Laughing

Иначе за математиците - забравили сте и Василева, също е супер. Зам.директорката Динева също, но не знам дали преподава или заема само административната длъжност. Емилия Крумова също беше  супер, две от трите ми деца адски я харесваха, но тя се е пенсионирала и не е в НЕГ вече.

# 162
  • столицата
Динева, за щастие, още преподава и също е супер учител и човек.
За физиката знам, че учениците с определен интерес към предмета са доволни от госпожата, която води профила на 11 клас. В момента името ми бяга обаче.
А за Нено Юруков само мога да потвърдя написаното от Русалка.

# 163
  • София
Страхотни сте! Благодаря ви много за менията за физиката и математиката в НЕГ! Simple Smile

# 164
Аз като родител на дете с интерес към биология, химия, физика, математика и информатика смятам, че си е на мястото в гимназията -Лайстунг клас . Да винаги може още и още, но ако има интерес ще си намери начини на надгражда! Моят син се чувства идеално и на място и съм сигурна, че ще продължи определено с нещо от гореизброените! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт