Как сортирате дрехите за пране и как перете?

• 9 666
  • 128
  •   1
Отговори
# 105
Малко да съживя темата - сортирате ли лен? Аз си събирах лена на куп и изпирах всичките си 3  тъмно сини ленени дрехи заедно на програмата за ръчно пране, но от тази година имам и бежовки ленени и се чудя дали да ги засиля заедно в пералнята.

# 106
Ще ти се боядисат.
Бих ги сложила в торбичка , за да не се трият в други текстили, и ги пускам със съответните цветове. В смисъл, не бих рискувала тъмно и светло, независимо колко цветоулавящи кърпички сложа.
Но лен аз самата нямам, много се мачка Simple Smile не знам доколко ми е релевантно предложението.

# 107
Никога не ги пускам със съответните цветове, защото тогава точно става мачкането. Иначе изпирам на програма за ръчно пране даже без центрофуга и оставям на сушилника навън - да, не е изрядно гладко, но така или иначе още докато седна в колата и стана вече се е намачкало. Даже повече предпочитам да нося не съвсем изгладено, да има вълнички от естественото съхнене, защото по-малко се личи като се намачка през деня, от колкото ако е изпънато като струна.
И мен ме е шубе да ги пусна заедно, да му се не види, ама да пускам две перални за 2 блузи, 2 панталона и 1 пола... Rolling Eyes То се е видяло - ще се купуват още, за да има поне 1/3 пералня Smile Smile

Ще ти се боядисат.
Бих ги сложила в торбичка , за да не се трият в други текстили, и ги пускам със съответните цветове. В смисъл, не бих рискувала тъмно и светло, независимо колко цветоулавящи кърпички сложа.
Но лен аз самата нямам, много се мачка Simple Smile не знам доколко ми е релевантно предложението.

# 108
Малко да съживя темата - сортирате ли лен? Аз си събирах лена на куп и изпирах всичките си 3  тъмно сини ленени дрехи заедно на програмата за ръчно пране, но от тази година имам и бежовки ленени и се чудя дали да ги засиля заедно в пералнята.

Моите тъмно сини ленени панталони пускат адски много - слагам по три кърпички за улавяне на цветовете, за да успея да предпазя другите неща.

# 109
Моите тъмно сини ленени панталони пускат адски много - слагам по три кърпички за улавяне на цветовете, за да успея да предпазя другите неща.

Уоу! Ок, мерси, спаси ми полата Laughing

# 110

Уоу! Ок, мерси, спаси ми полата Laughing

По-добре не ги пери заедно. Моите панталони са къси, т.е. не са големи.

# 111
  • София
Моите ленени дрехи са смес, пера ги с другите по цветове - т.е. на 40 гр. цветно.

# 112
Инферия, сега се сетих, че майка ми суши ленени дрехи усукани и вързани - да стоят 'естествено и ефектно' намачкани.

# 113
Ленените дрехи пара заедно с другите, на 40 градуса. Нямало е проблеми.

# 114
бяло, черно , светли бежови/розови цветове, цветни, червено(но имам малко) по 40 градуса. Хавлии отделно и чаршафи също. Отнема ми не повече от 5 мин да ги разпределя и да ги подготвя за пералня. Ползвам само течен прах за цветно пране и омекотител, но мисля че трябва да си взема и прахоозбразен например за бялото. Защото прочетох, че течният не почиствал пералнята и оставали замърсения, за разлика от прахообразния.
Ленът го пуснах с другите памучни неща и нямаше проблем, но са светли и го пуснах със светли дрехи. Освен, че може би стана една идея по-твърд. И се чудех дали няма някой трик да се мачка по-малко.

Вълнени дрехи никога!!! не им пускайте центрофуга или висока температура. Същото важи и за коприната и кашмира.

# 115
Вълнени дрехи никога!!! не им пускайте центрофуга или висока температура. Същото важи и за коприната и кашмира.
Откриваш топлата вода ..

# 116
Гледам по-напред сте обсъждали бельото. На мен ми е голям проблем. Още не съм се пречупила да го пускам с други дрехи, обаче се дразня, че така трябва да пускам пералня с много малко неща вътре. А и в момента пералнята ни е old-school, а не от онези с вариращи килограми, в които можеш да пуснеш и много, и малко. Ако пусна бельо с другите дрехи на 40 градуса памук, дали е хигиенично? Ще се убият ли евентуалните бактерии от дрехите, за да не отидат върху бельото. Или да го пусна на 60 с чаршафи или кърпи.. Rolling Eyes

# 117
Пускай на 60 С с чаршафи и прах с кислородни избелители

# 118
Черно на 30 градуса, защото почти винаги избелява или са тениски с щампи.
Цветно на 30-40, може и на 60, зависи от тъканите. Нямам вълнени или кожени дрехи, така че не ме притесняват тъканите.
Бяло само отделно и обикновено на 30 градуса, с него пера и бельо.
Ако е спално бельо, само такова и само на 60 градуса.
После всичко минава през сушилнята на 1/2 зареждане,защото и пералнята е с такова. Обаче от известно време им се губи аромата, пера с капсули Ариел. Мисля, че омекотител не се слага допълнително, защото те имат, но мога ли да ароматизирам дрехите с друго при пране/сушене?

# 119
Как переш бяло на 30 С ??
Ариел капсули нямат омекотител ..

Общи условия

Активация на акаунт