Да си разтълкуваме съня - 12

• 62 916
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 690
Можете да му направите някакви ритуали, примерно в църква, или ако не сте вярващи, просто се съберете специално в негова чест и му изпращайте мисли (колективно)..., че сте добре, или си припомнете с какво сте харесвали в него, разни случки...
Ето, може и днес. На Коледа!

# 691
  • София
Някой знае ли какво значи да сънуваш починал човек, който и в реалността е починал, че не е погребан? Т.е. стои си някъде - на легло или където и да е, умрял си е, разлага се, но не е погребан? Вече няколко поредни пъти сънувам, че този човек е на някакво легло, но мъртъв отдавна и си стои непогребан, а всъщност си го погребахме без някакви забавящи фактори, даже плоча вече има...

Буквалното ми тълкувание би било, че някой /да речем сънуващият/ още не е погребал този човек, не го е забравил, мъчи се за него.

Но тълкуванията рядко са толкова буквални. Порових онлайн и ми излезе това интересно изречение в един съновник:

Цитат
Погребение - Символ за смърт на старото или на определен аспект от „Аз-а".

Това, съпоставено с твоят сън, ми звучи като предупреждение, че отказваш да погребеш, т.е. да се откажеш, от даден аспект на Аз-а ти. Починалият е избран с цел да се намекне за кой точно аспект става дума, т.е. да го свържеш с него.

# 692
А възможно ли е погребението да не е минало, както сте очаквали.
Моя дядо не беше опят и дълго време ми тежеше. Не сме вярващи. Дядо ми също не беше, но е наложени в обществото да вярване. Баба ми взе решението, да не мине ковчега през църква (поп). Сънувах дядо си в стая и намерих празна подаръчна кутия, а той ми се усмихваше. Подаръчната кутия я приемам като символ на очакване- това да бъде опят. А усмивката му, след като видях, че е празна-неговото одобрение.
Очаквал ли е покойния различен развий на събитията- кремация, погребение на друго място или дори да се пребори със смъртта? Или дари вие да сте очаквали друго?
Такива сънища могат да бъдат тълкувани по  много различни начини, без конкретика.

# 693
  • в сърцата на децата <3
Тя беше много възрастна и с напредваща деменция. Загина при късо - станал е пожар, избухнал е антифриза на хладилника и се е задушила за секунди. Открихме я на сутринта, като вечерта до късно бяхме при нея. Тя живееше в село до родния ми град, бях се прибрала там за да приготвим с брат ми стая в неговата къща за нея и да я преместим - да не стои самичка. Под напредваща деменция имам предвид спрямо липсваща такава, с акъла си беше и си се обслужваше съвсем сама, всичко. Когато стана инцидента се наложи аутопсия, задържаха тялото няколко дни, разследваха за умишленост (има смъртен случай, няма как). Погребението аз лично не съм доволна как мина, но не бях психически в състояние за повече от това. Но си имаше поп, погребана е между съпруга и сина си. Дори в началото на месеца сложихме паметник, тя много държеше преди годината да има паметник (по принцип, не за нея). Та наистина не знам кое е било "нормално" в ситуацията, че да разбера кое не е.

А относно предположението на Странна птица - да, аз не мога да си простя, че не предприех действия по-рано. Ако бях настояла да я взема при мен, това нямаше да се случи. Но тя не искаше да си напуска къщата, а и винаги имаше кой да минава през ден или всеки ден да я нагледа, така че по-скоро не се тревожех значително за това, че е сама. Очевидно, е трябвало, обаче.

# 694
Здравейте, може ли малко помощ при тълкуването на съня ми. Сънувах, че съм в мавзолей. Като цяло на яве много ме е страх от такъв тип помещения като мавзолеи или гробници ако това има значение. В съня ми не ме беше страх. Мисля, че имах тайна среща там с мъж, не съм сигурна. Ходих веднъж, после втория път отидох гола, загърната с хавлия. Имаше и други хора там. Мястото с балсамирания човек беше надолу по едни вити бели стълби. Притеснено ми е.

От снощи още един сън, сънувам че се спускам по пожарникарски пилон, като преди да стъпя на земята трябваше да не се пускам веднага, а да задържа малко във въздуха за няколко секунди. След като стъпих на земята пред мен се оказва още един човек, а аз съм зад гърба му, не съм сигурна, но това май бях пак аз този другия човек. И се оказва, че вратата пред нас не може да се отвори, озоваваме се в нещо като асансьорна кабина и аз блъскам по вратата и ми става лошо, не ми стига въздуха и се паникьосвам, гледам през стъклото на вратата и там има човек от когото очаквам помощ, но и на него му става лошо като ме гледа как се паникьосвам.

В момента минавам през ужасен период и имам чувството, че няма да свърши никога, а сега и тези ужасни предзнаменования, които чета в съновниците ме довършват. Кажете ми нещо успокоително, моля ви.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 10:48 от mamato

# 695
  • Варна/Благоевград
Добро утро момичета за много години да сте живи ,здрави и щастливи ❤
Щя ви помоля да ми разтълкувате съня ,които сънувах преди малко ,че пък баш и днес ...
Сънувам ,че с дъщеря ми си лежим на леглото и отстрани до мен виждам ,че има счупени стъкла, малко, от счупена ампулка ,примерно вит .С .  Събрах ги с ръка ,за да не се нарани дъщеря ми и се събудих .
Кой дявол ме накара да започна да чета в съновника,там пък само лоши неща пише, но навсякъде пише ,ако аз счупя стъкло, а в съня се беше счупено само .
Какво мислите вие ?

# 696
Здрвейте сънувах ужасен сън .. сънувам, че си говоря с някакви хора и те ми казват ще си починеш, като отидеш при него(един познат които почина), но в съня ми той беше на детска градина супер странно и аз казах не няма да отида при него .. събудих се доста уплашена

# 697
Според мен най-малкото раздай, щом си сънувала починал близък човек.

# 698
Сънувах, че ми забиват кама в гърба. Камата беше за мъжа ми, но аз го предпазих и я забиха в мен.

# 699
Мисля, че сънувах нещо, което се е случило много отдавна в семейството на баба ми, и което се е повторило като модел под различни форми в семейството на леля ми и в моето, но не съм сигурна. Започна с баба ми, която седна да ми разказва с фразата "Всичко започна, когато...", и после изведнъж все едно станах жив свидетел. Насън разбрах нещо, но после половината го забравих... единствено знам, че е нещо, което наистина се е случило. Как мога да разбера със сигурност, ако не искат да ми кажат? (Това със семейството на леля ми е тайна, която разбрах преди няколко години, и за това не се говори, и затова подозирам и баба ми не би ми казала за случката в нейното семейство). Констелации?

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 19:03 от Анонимен

# 700
що пък да не ти кажат. Убеди ги да ти кажат.  Сигурно трябва да разбереш нещо, може да е свързано по-късно и с теб и да имаш време да се предпазиш, да изполваш опита на баба си и леля си по темата.

# 701
Разбира се, че ще се опитам с питане, но става дума за отричане от член на родата, зачеркване, изгонване. Щом досега не ми е разказано, а даже е възможно и баба ми да не знае, ами сънят да подсказва, че с нея е свързано... ина неща, за които тя не говори никога. Голям филм... обаче беше много истинско

# 702
Трябва всички да изучаваме родовете си, да разпитваме старите, докато помнят, да правим родословни дървета. Аз на наште родове имам поне датите на раждане и съм установила много прилики, даже има деца, родени на датата на баба си/дядо си.
Баба ти едва ли да не знае, ако леля ти знае. Разплети я тая история, даже говори с изгонения член. Уговори ги  да си  простят взаимно.

# 703
Леля ми не знае, че ми е казано, че навремето на 18 забременяла, и детенцето го дали за осиновяване, момче, и само баба ми и другата ми леля (сестра й) и тяхната майка са я криели тази бременност, до ден днешен нито мъжът й, нито братовчедките ми знаят, и това ако тя не реши да им каже, ще си го отнесе със себе си. И дори да им каже, този човек е неоткриваем вече за нас... А голямата ми братовчедка, племенница на въпросната леля, била бунтарка, на 18 станала майка, но баща й тъкмо я изгонил от къщи, и тя му изтресла, че е бременна. Но детето си го е задържала де - племенницата ми. За баба ми обаче не знам каква е историята, в съня ми някой беше изгонен от къщи, беше мъж, имаше намек и за убийство, но сякаш метафорично, един вид, че няма връщане. Много хора го оплакваха. Тук стана данданията и не помня добре. Сънят започна, как баба ми беше седнала на прага на селската ни къща, и започна да разказва - "Всичко започна на прага на къщата...". Не знам това какво общо има с мен... отдавна не съм на 18, и не живея в онези времена, че да мисля за позорна бременност... Но, баба ми ми е казвала, че първото й дете е било мъртвородено. Баща ми е второто, единствено дете. След толкова неща, които баба ми ми е предала, ако има още нещо, което не знам, едва ли ще ми бъде казано... Но мисля, че това, което сънувах, е заложило всички последвали събития, то беше коренът.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 20:32 от Анонимен

# 704
е, но пък от сънищата ги научаваш, значи са важни тези неща. Щом е такава работата, атакувай баба си. Убеди я, че така и така се знае, поне само на теб да каже. Виж как всичко се повтаря - баба ти мъртвородено, лелята - живо родено, но изоставено, после братовчедката - и тя на 18 родила.(тя дано си гледа живо и здраво бебето).  Кажи на баба си, да помогне на Рода си, да не се случват повече такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт