WIZZ AIR - 39

• 44 388
  • 803
  •   1
Отговори
# 705
Здравейите, понеже не можах да намеря информация на сайта на wizz air, да попитам тук, някой пътувал ли е тези дни от България за Англия, и дали още важи това изискване да се показват двата закупени теста на летището, за да могат да ви дадат бордната карта? Ако някой е пътувал скоро, може да ми даде някаква информация. Мерси!

# 706
Това за флекса за пръв път го чувам. Супер ще е, ако може да ги местя по мое желание, та поне да не губим всичко. Към 700лв са...

# 707
Здравейте. Имам останали пари в Уиз профила от едни отменени полети заради ковид. Имаше вариант да си ги взема тогава или да ми оставят сумата за по-натам и избрах второто. Бяха ми пратили имейл и това потвърдих. Сега обаче времето да ги ползвам изтича, а вече сме с бебе и със сигурност няма да пътуваме. Някой може ли да ми обясни как да ми върнат сумата лли поне част от нея? В профила няма такава опция, вече търсих. Кол центъра им е мисия невъзможна за свързване, на имейл едва ли отговарят. Та ще може ли да ми кажете как става, или със скрийншот? Много благодаря!

Пробвай от тук https://wizzair.com/bg-bg/zayavka-za-preobrazuvane-na-wizz-krediti

# 708
Точно това е връзката за възстановяване на суми от профил сметките... Успех....

# 709
Дъщеря ми беше на 5 месеца когато пътува със самолет за първи път и на 1 г и 5 м при второто пътуване. По мои наблюдения, като станат по-големи децата, над 2 г, се започва с по-проблемните полети, често не ги свърта на едно място, а и като си имат вече и отделна седалка...Коланите на седалката изобщо не могат да ги удържат, ако решат да се разхождат. Та тогава си трябват и някакви залъгалки, играчки, а ако може, и да не ги изпускат под предните седалки. А, и с храната става малко по-сложно. 🙂 Просто давам друга гледна точка за пътуването с бебе, не е задължително да е проблемно. 😊

# 710
Хмм, това е съвсем друго нещо. Тук дават съвет как да си възстановиш парите, ако са ти канселирали полета или са закрили маршрута. Примерно при мен така.. като закриха линията София-Кутаиси (а имах купен билет) ми казаха, че ще ми върнат парите или по банков път 100% или с уиз кредити 120%, аз избрах втория вариант. След това като пуснаха  билети София-Любек и закриха линията още преди първия полет, пак така.
Тук вече имаме натрупани пари по самата уиз сметка. Те не могат да се изхарчат за нищо друго, освен за уиз услуги: полет, багаж, застраховка-пътуване, трансфер и т.н. Аз имам натрупани също толкова пари в Уиз кредити заради пазаруване с Уиз кредитната карта, но... другата година се надявам да пътувам пак и ще си ги изхарча.  Имаше някакви отсрочки заради пандемията и не се губеха точки, мисля.. и при Раян, и при Уиз, нещо отложиха, но не знам докога ще са са така.
Според мен имате два варианта:
1.Купувате си билет през февруари-март за пътуване възможно най-късно (може би ще има разписание до края на окт. 2022) и си летите с малкия бебок.
2.Просто правите подарък на някого.. за Коледа, Нова година, Св.Валентин, 8 март... каквото си решите: два самолетни билета до някъде си. Като всъщност купувате 3 билета на една резервация (единият е за Вас, защото няма как иначе), но реално Вие не летите и не си добавяте багаж за Вас, тоест Вашият билет да е най-евтин, защото той ще изгори, така или иначе. За другите двама... с багаж.  Дали за двама, трима или четирима... зависи от цените, разбира се.
Или само за Вас+още един човек (като Вие не летите) и тази процедура да се повтори след време пак, докато има пари в сметката. По-добре подарено, отколкото... зян. Аз бих подарил на родителите ми... с вкл. багаж примерно. (До Аликанте, Валенсия, Лисабон... не са евтини билетите). Вие си знаете...

# 711
Хмм, това е съвсем друго нещо. Тук дават съвет как да си възстановиш парите, ако са ти канселирали полета или са закрили маршрута.

въпроса беше точно за кредити от отменени полети

# 712
То ясно, ама вече са в Уиз сметката в профила. Няма как да се преместят. Ако още преди да дойдат в Уиз сметката звъннеш на колцентър, там те питат "по банков път 100% или в уиз профила 120% искате да ви възстановим парите?",  тогава да, може да кажеш, че ги предпочиташ във вид на пари, да ти ги преведат по сметка. Но вече този етап е минат, парите са възстановени и според мен няма връщане назад.

# 713
Ами то от началото на пандемията беше (ако не е още така) винаги задължително при отмяна отиват в профила и после ако искаш пари - с формата по-горе. Тя точно за това служи. Не знам ако има промени напоследък.

# 714
И аз така знам, че първо възстановят автоматично като кредити в профила и чак след това клиентът може да си поиска връщане на пари. Ако билетът е платен с пари.

Ако е платен с кредити, връщат само кредити.

# 715
  • Варна
Здравейите, понеже не можах да намеря информация на сайта на wizz air, да попитам тук, някой пътувал ли е тези дни от България за Англия, и дали още важи това изискване да се показват двата закупени теста на летището, за да могат да ви дадат бордната карта? Ако някой е пътувал скоро, може да ми даде някаква информация. Мерси!

Ще се самоцитирам от темата за Лондон :

Според новите правила за влизане във Великобритания, ако не си ваксиниран има задължително 10 дни карантина + 2 теста на 2 -ри и 8 -ми ден, от 24.10 може да са антигенни. Тест и до 3 дни преди тръгване. Ако си ваксиниран -  1 тест на 2-ри ден , без тест на тръгване от България. За деца до 18 г. има изключения.
Пълните условия тук :
http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_patuvania/? … hA773Vknohbuspav0

Колко теста трябва да закупиш, зависи от това дали си ваксинирана или не , но продължават да искат попълнен "формуляр за локализация на пътници"  преди полета , а в него се попълват и номерата на тестовете.  / Върнах се преди 2 седмици от Лондон , но на отиване бях по старите правила./

Ако още нещо не ти е ясно, питай Simple Smile

Да допълня, че от  1-ви октомври се пътува само с паспорт / освен ако не си със статут някакъв от Англия / .

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 15:13 от Сребърна паричка

# 716
# 717
Здравейте , имам нужда от помощ. На 10.11 летя от Меминген до София, но промениха часа на излитане , а като си вляза в профила непрекъснато ми излиза
"There is a change on your booking. We will inform you via e-mail soon. Please return back soon to see the changes."
така е от една седмица.
Колко дни преди полета изпращат информация

# 718
  • София
Тоест часът вече е променен и ти си информиран(а) за това?
Другото са стандартни, автоматични напомняния.

# 719
  • Варна
Някой купувал ли е Wizz Priority след направена резервация? Каква е цената? Как да го разбирам този текст:
Цитат
Таксата за WIZZ Priority е

‎10,07 лв. – ‎80,58 лв., ако закупите услугата онлайн или чрез кол центъра на Wizz Air
‎50,00 лв., ако я закупите на летището
не подлежи на възстановяване
от тук

Още не знам дали ще трябва, онлайн ще е 46 лв., ако на летището е 50 лв., то почти няма разлика. Но нещо ме съмнява да е така...

Общи условия

Активация на акаунт