WIZZ AIR - 39

• 45 134
  • 803
  •   1
Отговори
# 270
Моля да споделите личен опит от полетите ви с Уиз към София.
Имаме билети София-Санторини и Санторини-София за края на август. Петима сме. Трима са ваксинирани, двама - не са.

Драмата ми е с обратния полет.
Ако нещо не се случи - до 31.08. действа настоящата заповед на министъра на здравеопазването, при която Гърция е в оранжевата зона и условията за влизане в България на български граждани са тези:

Скрит текст:
4.2. Оранжева зона – допускат се на територията на страната само при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС.

4.2.2. Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, които не представят документ по т. 4.2 се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.
4.2.3. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина на лицата по т. 4.2.2, при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест от посочените в Приложение № 2. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване.

Ако трябваше да минаваме сухопътната граница между България и Гърция нямаше да имам въпроси. Минаваме, карантинират неваксинираните (евентуално), правят тест, пращат го в РЗИ - отменят карантината.
Обаче се притеснявам, че без тест Уиз може да откаже да качи неваксинираните на самолета - нищо, че ако не го представят на границата българските власти ще ги допуснат да влязат в страната и ще ги карантинират.

Уиз си промотират полетите до и от Гърция на ФБ страницата и им зададох въпрос: "Здравейте! Искам да купя билети от Санторини за София. Wizz има ли изискване за представяне на документ за ваксинация, преболедуване, отрицателен PCR или антигенен тест като условие за качване в самолета? Двамата пътници са български граждани. Единият пътник има ваксина, а другият - не. 24 часа след кацането в България неваксинираният ще направи тест, за да не бъде карантиниран - това е ясно. Въпросът ми е - трябва ли да представи отрицателен тест, за да се качи в самолета? Предварително благодаря за отговора и отделеното време."
Любезният им отговор е този: "Hello there. We, as a company, don't ask for any test to board our planes - just wearing a mask on board is enough. Only if the country you're going to requires it, will we ask. In your case, you've checked so follow the rules of the Greek authorities. We follow them too. We can't wait to see you on board! Have a great rest of your day. "
Не съм сигурна, че са разбрали въпроса ми - гръцките власти нищо няма да ни искат, за да напуснем страната.

След като в тази тема прочетох за проблем с бординга в Прага, се чудя - нашите неваксинирани да правят ли тест в Гърция или не, за да го представим на летището преди полета.

Правилно са ти отговорили. От авиокомпанията гледат какво се иска от държавата, иначе на тях им е все едно.
А това, което се иска от държавата може да се промени 3-4 пъти дотогава, просто проверете преди полета, вместо да правите планове надълго и нашироко.

# 271
Колко контейнера от 100 мл се побират в найлоновия плик 1 л с цип? Горе-долу. Някой ако е пробвал.
Лекарства и аз взимам в ръчен багаж.
Само да кажа, че на летището в Единбург ми дадоха една малка торбичка и ми казаха-в тази торбичка, всички течности.Само една на куфар се полага.Нямаше 1л течности, не признават😡, хвърлях там, защото щях да изтърва полета, а имах около 700-800 мл в малки шишенца, но ...не.

# 272
Моля да споделите личен опит от полетите ви с Уиз към София.
Имаме билети София-Санторини и Санторини-София за края на август. Петима сме. Трима са ваксинирани, двама - не са.
.........................................

Нашата драма е подобна, но нашият полет е 4-7 септември. Букурещ-Санторини-Букурещ. Двама ваксинирани, двама преболедували, с антитела, но положителните тестове са отдавна и не влизат в сроковете за сертификатите. На 28 август трябва да платим хотела. И направо се чудим какво да правим... От една страна - не летим през България, а през Румъния, от друга - този хотел, който ще платим. Уж щели да ни върнат парите ако полетът бъде анулиран. Но ако не е анулиран и си лети, но ние не сме румънски граждани, а български и имаме някаква пречка да летим...В шах сме. В дилема сме дали да не анулираме доброволно (с Флекс сме) и да отидем вместо това на организирана автобусна екскурзия до Италия. Някак ще ми е по-спокойно с тур оператор, който може да реагира на момента при нови заповеди.
Скрит текст:
Наши познати бяха декември на Малдиви...ще излъжа дали беше декември или ноември. Мислеха да се самоорганизират, излизаше 2 пъти по-евтино, но накрая отидоха с туроператор. Два дни рпеди края на почивката тур операторът ги изтегли преждевременно, защото влизаше нова заповед за Дубай, че ако кацнеш там, стоиш 10 дни карантина дори да си транзит с прекачване за друга държава. Ако бяха самоорганизирани нямаше как да го разберат, защото не очакваха подобно нещо и нямаше да следят точно там, по-скоро щяха да следят за влизане в България. Та от такава гледна точка сякаш ще сме по-спокойни с тур оператор)
Работата е, че след доста години заедно и 3 деца, с мъжа ми най-после ще подписваме на 3-ти септември и държим от 4-ти да отидем някъде зад граница, дори за 3-4 нощувки.
Как мислите - да си отидем на самоорганизираната екскурзия или да се доверим на тур оператор за дестинация различна от Гърция, че там е ясно, че са зле нещата....

# 273
Ами не знам, такава грижа за клиента е нещо ново за мен. Аз съм чувал други неща, явни лъжи за да вземат парите на клиента.

Конкретно, хората искат дестинация без пср тест. Туроператорът непрекъснато им твърди, че за организирани екскурзии за Тунис тест не се иска, нищо такова не пише по източниците. И един ден преди пътуването казват - направете си тест.

Всеки може да си следи нещата, щом е успял да си купи билет онлайн ще си намери и правилата. Като си купувах билета за България за една седмица правилата се смениха 4 пъти, единия след като го купих. Всеки си решава.

# 274
Моля за разяснение - в ескай търся билет. Излиза ми желан полет с Wizz за 353 евро, после обаче при заявяването без таксите ми смята 1424 евро, отделно такси 120 евро..... Има ли обяснение ?!?

# 275
Първо и най-важно е да не купуваш от ескай

# 276
Първо и най-важно е да не купуваш от ескай

Anguished

от къде да си закупя? Моля за съвет, ако имате повече опит.....

# 277
Аз купувам от сайта на Уиз директно. Може би и от приложението им е изгодно (инсталирах го наскоро).

# 278
Благодаря. За съжаление този полет не излиза в сайта им, тъй като е с прекачване и после друга компания.

Какво мислите са сайта kiwi.com ? Също има билети....

# 279
Ако е с прекачване трябва да купиш двете части поотделно и да оставиш 3-4 часа поне между двата. Кивито уж дава някаква гаранция за прекачването, ама аз лично не им вярвам.
Кажи най-добре какво търсиш.

# 280
До Берлин за трима. За съжаление не знам точни дати, но погледнах цените. В ескай като задам, излиза ми за трима 343 евро /мисля беше/, после като дам букване, скача сумата на 1434 някъде и още 120 летищни такси....

В киви пък ми се вижда прекалено евтино - около 200 евро.

# 281
  • София
До Берлин за трима. За съжаление не знам точни дати, но погледнах цените. В ескай като задам, излиза ми за трима 343 евро /мисля беше/, после като дам букване, скача сумата на 1434 някъде и още 120 летищни такси....

В киви пък ми се вижда прекалено евтино - около 200 евро.
Трябва да имаш дати за да се коментира каквото и да е. Или ако не сте обвързани с точни такива и можете да се напаснете спрямо това кога има полет с добра цена, то поне диапазон от дати.
Иначе на 31 август е три пъти по-скъпо спрямо 2 септември - контролна проверка.

# 282
Да не би 343 евро да е цената на човек и без таксите?

# 283
Вече го дава 396 евро за трима, но без значение....

....като тръгна да запазвам, излиза това:

# 284
Ryanair имат директни полети до Берлин и ако не държите да пътувате август, е вероятно да има по-нормални цени.
Забравете за ескай. Ползвайте skyscanner за търсачка като за начало.

Общи условия

Активация на акаунт