WIZZ AIR - 39

• 45 122
  • 803
  •   1
Отговори
# 300
полетът не е чак толкова дълъг (4часа), но с престоя на летището не ни мърдат 2 хранения в самолета ( ще я нахраня и преди да тръгнем за летището) . в крайна сметка реших да не рискувам и ще взема храна в 4 пликчета по 80-100 мл ( сложени заедно в прозрачен еднолитров плик с цип) и празните бутилки и ще ги прехвърля след като минем проверките за да са ни готови за самолета. а водата ще си е в бутилката, от която си пие ( тя е и по-малка), но няма да е фатално ако се наложи да я излеем.

# 301
  • София
От Пловдив до Дортмунд, Меминген и Лондон, считано от ноември 2021. Билетите са в продажба.

# 302
  • Пловдив
От Пловдив до Дортмунд, Меминген и Лондон, считано от ноември 2021. Билетите са в продажба.
Чудесни новини, дано напролет ни зарадват и с една Италия.

# 303
А защо няма вече полети София- Нюрнберг?

# 304
  • София
А защо няма вече полети София- Нюрнберг?
Търговска политика е това, факторите са много. Има Варна - Нюрнберг целогодишно и ако сте някъде в Централна България, би бил удобен колкото и София, пък за Източна - съвсем.
Но лятото билетите за курортните дестинации са цифра. За тази неделя е 550 лева без багаж.

# 305
Здравейте, някой има ли представа, защо при чекиране за полет за Миконос, имаше предупреждение за негативен ПСР, като условие за допукане на борда. Защо wizz искат ПСР, а гръцките власти и външно министерство допускат и бърз антигенен тест? И наистина ли е така или просто информацията при чекиране е обща, защото отдолу си пише да се следят изискванията на пътуващите държави?
Аз до Миконос пътувах през юли и тук в София показах при чек-ин зеления европейски ЕС ковид сертификат (в моя случай за преболедуван ковид), същото се показва на летището в Миконос, буквално на опашката един чичка им хвърля по един поглед за няма и секунда ,без да сверява документи, показва се и QR кода за Гърция.
Това, което трябва да знаете е, че дори и да сте с ръчен багаж, пак трябва да се редите на опашката за чекиране на багаж в София, за да ви издадат хартиена бордна карта, едва след като са видели документите ви за Гърция. А пък на връщане имайте предвид, че няма опция за електронна бордна карта, не може да покажете от телефона ,трябва задължително да принтирате на хартия. Това важи за повечето гръцки острови. От телефон и таблет не признават.
Щом се казва Меминген (а не Мюнхен-Запад), значи трябва да се каже и Лутън, а не Лондон. Реално летището е край Лутън.

# 306
Здравейте! Моля за съвет - къде да сложа лекарствата - в ръчния или чекирания багаж /част от тях са хомеопатични/.
Може и в двата.Ако ви трябват по време на полета, дръжте ги в ръчния (стига да не са течности, разбира се)

Моля да споделите личен опит от полетите ви с Уиз към София.
Имаме билети София-Санторини и Санторини-София за края на август. Петима сме. Трима са ваксинирани, двама - не са.
Драмата ми е с обратния полет...
Принципно, до последния момент нищо не се знае. Така че си тръгвайте спокойно, правилата може и да ги променят в деня, преди да се върнете обратно. При мен се случи точно така... В края на юли бях в Нидерландия, там.. цветя и рози, никъде не се носят маски, дори на закрито, никъде. Връщам се на 27 юли и тук на летището ми казват, че сертификатът ми за преболедуване НЕ важи, тъй като от предния ден (26 юли) Нидерландия и още няколко държави са влезли в червената зона и за влизане в БГ се признава САМО негативен ПСР тест. Всички ваксинирани хора на опашката негодуваха, някои от тях бяха направо бесни. Че са наскоро ваксинирани и сега ги сюрпризират, че това не им гарантира нищо! А повечето се ваксинират, не защото вярват във ваксините, а за да могат да пътуват спокойно. И всички ни сложиха още на летището под 10 дневна карантина, та на другата сутрин ходих да си правя ПСР тест, нищо ,че имам зелен ЕС сертификат. Така че... отсега дори и някой да ти отговори, правилата може да се променят и в деня, в който се връщате. Може Садорини да попадне в червената зона ден преди да кацнете обратно тук. Свиркайте си и не го мислете. Просто имайте едно наум, че може да ви се наложи да си правите ПСР веднага след връщане в София, за да няма 10 дни карантина

# 307
  • София
Щом се казва Меминген (а не Мюнхен-Запад), значи трябва да се каже и Лутън, а не Лондон. Реално летището е край Лутън.
Не знам кому са нужни тези подробности и защо разводняваш темата с тях. Закъде са полетите, който е искал да разбере, убеден съм, разбрал е. Официалното име на едното летище е London Luton Airport (IATA: LTN, ICAO: EGGW), previously called Luton International Airport, на другото е : Memmingen Airport (IATA: FMM, ICAO: EDJA), also known as Allgäu Airport Memmingen.
Мюнхен Запад беше реклама от страна на компаниите, официално такова име никога не е съществувало. Съдебни дела имаше в Германия срещу подобни подвеждащи оферти.

# 308
Чудесно, като ще се пише Меминген, тогава да се пише и Лутън. На принципа: полети до Бове, Бергамо, Лутън, Шарлероа, Кастейон, Меминген.... а не Париж, Милано, Лондон, Брюксел, Валенсия, Мюнхен Wink При условие, че Лондон има поне 5 летища, а Уизеър каца на 3 от тях, можеше просто да напишеш Лондон-Лутън, за да стане ясно.

Това ли успя да извадиш като есенция от всичко, което написах? Не знам кой "разводнява". Неточността идва от твоя коментар по-горе. А това, че някой внася разяснение и ти се изнервяш по този повод, си е изцяло твой проблем. Да беше написал още в първия си коментар "London Luton Airport", а не само "Лондон", за да не се налага друг да пояснява, че е Лондон Лутън, пък ти да репликираш после.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 20:28 от diziler

# 309
  • София
Ами оплачи се на Кралицата от това кощунство. Аз власт да преименувам летища нямам. То и тя няма, но думата ѝ би тежала повече от моята. За Бове - на Макрон, и така по ред на номерата 🙂

# 310
Философствай колкото си искаш. Пропускът си беше в твоя коментар, че написа само Лондон, без да уточниш на кое от всичките лондонски летища. И не е нормално да скачаш на първия, който е уточнил кое точно летище. Все едно аз да напиша "тръгват полети от еди къде си до Милано" (без да уточня дали Линате, Бергамо или Малпенса) и някой като ми уточни за кое точно летище иде реч, аз да се дръвча...  Пропускът си беше при теб и не е нужно да се изживяваш като последна инстанция. Не си Wink

# 311
Откога се води по-нисък туристически сезон и падат цените? Питам дали от Уиз имат някаква фиксирана дата след която обикновено цените падат и считат сезона за по-нетуристически, така да се каже 😃

# 312
Откога се води по-нисък туристически сезон и падат цените? Питам дали от Уиз имат някаква фиксирана дата след която обикновено цените падат и считат сезона за по-нетуристически, така да се каже 😃

Няма фиксирана дата, според търсенето е.

# 313
  • Гражданин на света
Аз до Миконос пътувах през юли и тук в София показах при чек-ин зеления европейски ЕС ковид сертификат (в моя случай за преболедуван ковид), същото се показва на летището в Миконос, буквално на опашката един чичка им хвърля по един поглед за няма и секунда ,без да сверява документи, показва се и QR кода за Гърция.
Това, което трябва да знаете е, че дори и да сте с ръчен багаж, пак трябва да се редите на опашката за чекиране на багаж в София, за да ви издадат хартиена бордна карта, едва след като са видели документите ви за Гърция. А пък на връщане имайте предвид, че няма опция за електронна бордна карта, не може да покажете от телефона ,трябва задължително да принтирате на хартия. Това важи за повечето гръцки острови.

diziler - Бихте ли ми казали откъде си извадихте зеления европейски ЕС ковид сертификат за преболедуван ковид?. Защото лабораторията в която аз се изследвах казват, че не могат да издават такива.

# 314
@eleonor4eto: Сертификатът не го издава лабораторията. Вие го правите, от сайта his.bg , кликвате на "Цифров ковид сертификат на ЕС" и попълвате. В моя случай буквално за 2 минути стана всичко. Кликвате на една от трите опции, а като си въведете номера на телефона, ще получите СМС с код, който въвеждате в сайта и така ще можете да си свалите PDF файл с готовия ви сертификат, и да си го пазите в телефона, и да си го принтирате. При преболедуване, въвеждате датата, на която сте имали позитивен ПСР тест и то ви изчислява 6 месеца напред. Разбира се, всичко е свързано с РЗИ и няма опции за шмекеруване. Ако ПСР тестът е правен в призната лаборатория (от рода на Цибалаб, Кандиларов, Рамус, Бодимед.... които работят със здравната каса), нямате грижи. В момента, в който въведете личните данни, в системата им излиза инфо кога сте имали положителен тест и карантина съответно. Като си извадите сертификата, веднага инфото ще дойде и на компютъра на вашия GP. Няма скрито покрито Grinning

Проблемът е, че като някои страни влязат в Червената зона, всяка една от страните може да реши дали да признае този ЕС сертификат или не.... и да тормози допълнително пътниците. А всяко решение е предпоследно, както знаем.

@Dolce Miele, то сега малко се разми понятието силен, слаб сезон. Това лято пътувах на много ниски цени до къде ли не, а в предишни години цените бяха високи до същите дестинации.  Например веднага след като Малта влезе в Червената зона, Уизеър започна масирана реклама "пътувайте до Малта за 4.99 евро на посока", защото явно са им полупразни самолетите. В Италия като въведоха драконовите мерки от август, веднага започнаха с офертите: Пътувайте до слънчева Италия за 4.99 евро". Ето, в този случай опира не до нисък и висок сезон, а по кои дестинации корона кризата им рискува полетите. И за да не летят с празни самолети, свалят цените рязко.  (По същия начин Раянеър миналата година рязко свалиха цените до Дъблин, защото при кацане там всеки се подлагаше на карантина и хората не искаха да пътуват, освен ако не живеят/работят там. Туристите се отказаха. И изведнъж традиционните цени от 80 евро+ на посока, станаха 9.99 Grinning )

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 10:37 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт