Четвъртокласници 2021/2022

• 34 618
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • В Космоса
Антиваксърите донякъде ги разбирам, но този нов подвид - антитестърите, ме изумяват. От началния курс в училището на дъщеря ми само 2 паралелки (една от 1-ви клас и една от 4-ти) не са съгласни с тестването.  Ние имаме "късмета" детето да е във втората! Rage

# 481
Не знам....всеки си има причини. Аз също не очаквах от нашия клас да има цели 11 деца, които няма да се върнат. Мислех макс. 4-5.... Не, че е лошо, де....по-малко деца, повече внимание ще им се обръща.

# 482
Не попълва декларация = не е съгласен = учи асинхронно от вкъщи, което ще рече, че само слуша какво става в класната стая, без да му се споделя на лаптопа материал. Това обясни класната при нас.

Понеделник - онлайн, вчера разбрала. Та тя ме е подвела.

# 483
  • София
Много ми е странно да прочета последните страници. Наистина усещането ми, че хората нарочно не се тестват при симптоми, за да не би официално да се потвърди, че са болни и подлежат на карантина, се затвърждава. Всеки път, когато някой постъпва така, може да е добре да си помисли: какво, ако АЗ бях имунокомпроментиран и нямаше как да се защитя и се заразя и лежа в болница или умра и децата ми останат без майка, защото безотговорни хора отказват да бъдат съзнателни, да се тестват и да спазят карантина...

А, добро утро! Wink Аз съм ваксинирана, преди 3 седмици се разболях леко, само с хрема. Направих си тест, който беше положителен. Можех да си трайкам, да си взема отпуска и т.н. Аз, обаче отидох в официална лаборатория и си пуснах тест. След това когато жената от РЗИ ме попита кой трябва да бъде карантиниран с мен можех да се направя на ударена и да не кажа никой от домашните. Явно, обаче съм балък, защото си ги изредих дето се вика по домова книга Wink Хората, които постъпват по упоменатия от теб начин изобщо не се замислят за когото и да било, просто защото са егоисти и ги интересува само техния интерес.

Сега като гледам резултатите от декларациите тук и в медиите вече все повече се убеждавам, че в нашето училище се проведе съвсем умишлена агитационна акция родителите да не пускат децата на училище. Тази акция дори беше съвсем открита чрез фейс странца на училището. Не знам колко е официална, ама заглавието ѝ е такова. От 15 деца чух само ЕДИН родител, който каза, че не желае детето му да бъде тествано по никакъв начин. След това родителите бяха питани дали искат децата да учат онлайн или присъствено. 11 казахме присъствено, 15 - онлайн. И какво излиза? Един не иска детето му да се тества, другите 14 просто не искат да си водят децата на училище. Жалка работа... Освен това се пусна анкета дали желаем децата да бъдат тествани у дома или в училище. При условие, че тестване у дома изобщо не е опция. Може да се е обсъждало в лични разговори и по медиите, но реално и официално няма опция за тестване у дома. Абе нямам думи...

Акаша, не се изумявай. Започвам да си мисля, че около мен все повече хора могат да бъдат убедени, че земята е плоска. На толкова ниско ниво е паднала общата култура.

# 484
Скрит текст:
Нека не превръщаме и тази тема в ковидна. И да не обиждаме, поне без квалификации...че честно казано на мен ми омръзна да чувам че съм проста, да ме причисляват към някакви групи хора и т.н. и т.н. Поне без да лепите етикети, моля ви.

При нас почти всички тръгват присъствено, за класа говоря. Наблюдения за други паралелки и класове нямам, за това споделям за нашия клас. Никой не се е опънал на тестването.

# 485
Скрит текст:
Антибиотиците се предписват, за да излекуват пневмонията, която е причинена от вируса, но самите антибиотици не унижожават ковид вируса. При хората, които оздравяват, просто тялото се преборва, при други - не успява, някои започват лечението прекалено късно. В момента има изпитване на лекарства за ковид, които се очаква да бъдат одобрени.
Иначе винаги е имало антивирусни препарати, но те не са антибиотици.
Както и да е, наистина да не превръщаме темата в спорове около ковид.

Добре, че се сетих за купоните за обяд....че като изгладнее моят, хич не може да трае!

# 486
  • София
Ние все още нямаме официално становище дали ще са онлайн или присъствено. Уж сме 50 на 50 желаещите. Както винаги всичко в последния момент ще разберем.

# 487
  • София
Официално от 16.11 при моят син. Решение на ниво училище.

# 488
При нас никаква информация. Писах се доброволец за помощ при тестването.

# 489
Аз разбирам, че в половината провинция тестовете още не са доставени, така или иначе.

# 490
  • София
Скрит текст:
Нека не превръщаме и тази тема в ковидна. И да не обиждаме, поне без квалификации...че честно казано на мен ми омръзна да чувам че съм проста, да ме причисляват към някакви групи хора и т.н. и т.н. Поне без да лепите етикети, моля ви.
Ако визираш моето изказване, аз нямах предвид ковид. Говоря по принцип и със сигурност не визирам теб. Вероятно, защото вече наближавам петдесетака и виждам нещата с други очи Wink

При нас никаква информация. Писах се доброволец за помощ при тестването.
Аз се бях писала, но когато ми се обадиха да ми искат данните ЗА БЪДЕЩИ ПЕРИОДИ??? Dizzy Face отказах. Решението на класа беше ясно, искат да учат децата им онлайн. За бъдещи периоди ще решавам като дойде бъдещето в зависимост от действията на училищното ръководство. Ако са такива като сега ще се лишат от моята веща непрофесионална помощ Simple Smile)))))))

# 491
Колко са против присъственото?
Пак казвам, изумих се, като разбрах, че при нас само 16 деца ще се върнат в клас. Очаквах поне 22-23.....

# 492
  • Отвъд алеята зад шкафа
При нас само едно дете от класа е онлайн.

# 493
Vache, още нищо не са ми искали като информация. Но имам принципно възможност в понеделник да си разместя работното време, така че да помагам.
Школо мълчи. Сайта на училището - също.

# 494
И ние от 16ти. Не знам дали става дума за всички паралелки, още нямаме официална заповед.

Общи условия

Активация на акаунт