Фън Шуй ІІ

• 96 039
  • 996
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Във форума обсъждаме вече прочетени неща. Мисля, че ще е по-добре първо да прочетеш някоя книга и тогава да питаш каквото не ти е ясно.

# 736
така и ще направя, макар че ми се струва, че първо трябва да се науча как се работи с компас Embarassed защото като не мога да измеря посоките /макар, че следвах твоите описания от първата тема/, няма как да ги определя. Явно ми трябва малко практика. Благодаря ти!!!

# 737
Момичета и момчета, подхвърлете някой сайт с книга за четене по фън шуй като за лаик. Да не е за сваляне, а всичко да е в нета. newsm78
Желателно на руски, може и на френски. На български рових и нищо не изрових. newsm78

# 738
Толкова се радвам, 4е ви открих...съвсем слу4айно! И аз съм запалена по фън шуй, но не съм специалист, оба4е ще обзавеждам новата ни къща и проектирам нещата горе-долу по фън шуй доколкото ми стигат знанията. Засега само се записвам при вас, за да следя темата и да споделям опит!

# 739
  • София

Но има друг проблем  е който искам да споделя с вас и да попитам за съвет. Тя си купи фонтан,средно голям. Фонтана е много красив!...НО...стои точно срещу входната врата..в коридора.Апартамента им така е разположен че само коридора се пада на север,където и трябва да  е фонтана. Отляво и отдясно на коридора има спални..така че не е възможно и желателно фонтана да е там. Аз като го видях този фонтана там..не ми хареса.И и казах това ..че според мен фонтана е срещу входната врата...и водата сякаш "изтича " навън..вместо да е обратното! Тя ми каза че не мисли така..тъй като водата от фонтана не изтича а си се излива в коритото/той е кръгъл/ и тече  от всички страни. Купих и като подарък голяма костенурка и я настанихме във фонтана.Тя ще носи слава и богатство на къщата! Купихме и трикраката жаба с монетка в устата и я сложихме в хола в ъгъла под дивана.Но този фонтан не ми дава мир..и от си мисля че парите им изтичат навънка.
Моля ви,дайте съвет...много бих искала моята скъпа приятелка пак да се финансово супер както си бяха и преди.Какви корекции може да се направи с този фонтан за да се подобри положението.А може би греша с това че е лошо да стои в коридора срещу вратата...но така съм чела в доста книги на Лилиан Ту.

Помогнете със съвет моля... Praynig

Аз мисля че течаща вода до входа не е благоприятна при никакво положение, дори да се сложат костенурка и жаба и да се изчислява каквото и да е. Най-добре е да се махне или спре фонтана, или да се сложи нещо като стена м/у него и входа.

# 740
  • София
xenia, бях си запазила във фаворити няколко руски книги, но преди време ми преинсталираха компютъра и ги загубих. Пробвай с гугъла да поровиш, все ще изскочи нещо.
Ви, добре дошла! Точно си мислех, че е време някой да се похвали с конкретни успехи.
Аз ви оставям за две седмици. Като се върна се надявам да чета интересни неща.

# 741
  • София
Дилянка, защо мислиш така? Ако искаме да активираме хубава водна звезда, какво по-подходящо от фонтан?

# 742
Аз мисля че течаща вода до входа не е благоприятна при никакво положение, дори да се сложат костенурка и жаба и да се изчислява каквото и да е. Най-добре е да се махне или спре фонтана, или да се сложи нещо като стена м/у него и входа.

Всички професионални консултанти, които аз знам имат фонтани в домовете си. Но в правилното място.

# 743
shoshi, мерси за гостоприемството! Аз с конкретни успехи скоро незнам дали ще се похваля, засега съм на ниво проект, но скоро запо4ваме интериора на къщата да правим, та ще се консултирам и с вас.
Аз освен разпръснатата информация, която съм 4ела, по-среиозно 4етох "Фън фуй - стъпка по стъпка" и от там доста неща нау4их,но беше бая отдавна, та сега трябва да преговарям Mr. Green

# 744
Ето ме и мен с данните от моята приятелка... Hug

Извинявам се че е на латинеца..ама така ми го пратиха... Rolling Eyes

Detelina rodena : 18.05.69 v 0.30h(no6t) v Kazanlak
Roman roden  : 22.06.72 v Sankt Petersburg.

V Lago Vista,Texas  sme ot 30.04.07

Ku6ta:

vsekidnevna - JUGOIZTOK
trapezarija - JUGOZAPAD
kuxnja - ZAPAD
malka spalnja - SEVEROZAPAD
goljama spalnja - ima 3 strani,za6toto e iznesena ot ku6tata - SEVER,IZTOK,i JUG
zentralen vxod - SEVER
zaden dvor - JUG
bavno te4a6ta reka,(raz6irena v ezero), v posoka naljavo v zadnija dvor.

Моля ви за съдействеие... almays и  shoshi   ... Praynig

Исках само да допълна че те   в трапезарията имат много големо прозорци...които гледам към езерото...има и веранда която се ползва постоянно.Аз си мисля че след като гледката е открита...смятам че тяхния заден двор е всъщност преден... Rolling Eyes

Ето за всеки случай молбата ми.. ... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134038.20

# 745
  • София
За съжаление с тези данни може да се направи нещо по Баджай. За карта на летящите звезди е нужно да се определи направлението на фасадата с точност до градус. Всъщност къде е фасадата на къщата.

# 746
  • София
Дилянка, защо мислиш така? Ако искаме да активираме хубава водна звезда, какво по-подходящо от фонтан?
Фонтан добре, но да не е на входа на къщата.

# 747
Фасадата е ЮЗ...ох да,разбира се гардусите...ще я пиатам.Тя не може да намери компас... newsm78 Но ще трябва... Mr. Green

# 748
най-накрая стигнах до тук /прочетох и двете теми/. Тъкмо си мислех, че започвам да вдявам нещата, когато се оказа, че не става въпрос за класически, а за модерен ФШ.
Сега мисля да си потърся и нещо на Ева Уонг /от прочетеното във форума ми се стори, че е по-добре от Лилиан Ту/. Някой ако знае къде мога да намеря нейни книги ще съм му много благодарна да сподели с всички нас.
Благодаря предварително!!!

# 749
     Нещата при мен не вървят.Моля за съвет, че от много четене съвсем се оплетох.Това е апартамента.Входът на блока е на север.Аз съм родена на 14,05,1977, а съпругът ми на 11,03,1976г.Целта ми е да активизирам зоната на здравето, парите, любовта и децата.Някой може ли да ми помогне?Явно нещо бъркам-активизирах юз ъгъл за пари, сложих аквариум,север-кариера и т.н., но нещо не се получава........Спалнята и банята имат обща стена, както и кухнята с тоалетната.Липсват юз и сз ъгъл на апартамента.Спалнята е точно срещу входната врата.
                        вход-запад
                               килер
                                       wc   кухня                север

юг                  спалня      баня        всекидневна

изток

Общи условия

Активация на акаунт