Фън Шуй ІІ

• 96 045
  • 996
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Shoshi, какво казва Фън Шуй за нишите? В едната стая ми се образува ниша, в която се каним да сложим аквариума с рибките.
При вземането на решение къде да поставиш аквариума с рибки се ръководи от основните принципи на фън шуи ин и ян, петте елемнта, осемте триграми или летящите звезди.

# 721
Благодаря ти, Shoshi! Радвам се, че въпросът ми е бил разбран както трябва въпреки грешките, които отново съм направила. Просто умът ми в момента не е само тук и затова съм разконцентрирана доста. Извини ме, ако въпросите са прозвучали елементарно!

# 722
  • София
Didorka, предполагам, че благодарностите ти са отправени към almays, а не към мен. Аз имам друго виждане по въпроса. Приятелят ви будист ли е? Според мен човек трябва да се обгражда с предмети, които имат някакво значение за него, било религиозно, културно и т.н. Въпреки, че се занимавам с фън шуи в дома ми няма китайски богове. Аз съм христианка и от майка си знам, че иконите се слагат на изток, това не го съвместявам с фън шуи.

# 723
Привет на всички!  bouquet
 Следя ви с интерес,макар и да не съм писала в темата.Но сега имам въпрос към всички спецове  тук.Искам да помогна на приятелка моя,която е запален по Фън шуй/както и аз/. Но нещата при нея се промениха...към  лошо. Cry А аз исакм да и  помогна...ето и историята.

Те живееха пред в Лос Анжелис,но май месец тази година се преместиха в Тексас. Когато бяха в Л.А ...финансово нещата им вървяха много добре,но след като се преместиха ...някак си финансово са в дупка. Парите идват...но бързо си отиват..тоест не се задържат в къщата.

Много сме си говорили с нея по телефона. Освен това бяха почнали и да се карат с съпруга си буквално за дребни неща. Стана ми мъчно  Cry Много  я обичам!

Бяхме им на гости сега лятото...и тя ме помоли да се поразходя с нея по стаите за да видя дали ще ми хареса Фън Шуя.../ не че съм супер  спец.... да не си помислите такова нещо...Joy ...но си имам малко понятие, понеже в нас всичко е по Фън Шуй, и всичко е наред!! Чукам на дърво... Sunglasses /

Занчи минахме из стаите,направихме няколко поправки,за мой ужас видях че беше насложила много саксии с живи цветя в спалнята.Веднага и казах да ги махне от там...Сложих ме ги в хола при другите цветя.Хола и е много слънчев и цветята и са разкошни.

Между другото от тогава минаха 2 седмици ..и тя ми каза по телефона че скандалите им са спряли! Като с магическа пръчка...след като сме си тръгнали. Толкова бях щастлива да чуя това. Знам че живи цветя е абсурд в спалнята...! Така че този проблем го решихме !  Grinning

Пиша ви това не за да се похваля...а за да  ви споделя радостта си че Фън Шуй работи,като по чудо.. Heart Eyes ...в което аз никога не съм се и съмнявала  Wink

Но има друг проблем  е който искам да споделя с вас и да попитам за съвет. Тя си купи фонтан,средно голям. Фонтана е много красив!...НО...стои точно срещу входната врата..в коридора.Апартамента им така е разположен че само коридора се пада на север,където и трябва да  е фонтана. Отляво и отдясно на коридора има спални..така че не е възможно и желателно фонтана да е там. Аз като го видях този фонтана там..не ми хареса.И и казах това ..че според мен фонтана е срещу входната врата...и водата сякаш "изтича " навън..вместо да е обратното! Тя ми каза че не мисли така..тъй като водата от фонтана не изтича а си се излива в коритото/той е кръгъл/ и тече  от всички страни. Купих и като подарък голяма костенурка и я настанихме във фонтана.Тя ще носи слава и богатство на къщата! Купихме и трикраката жаба с монетка в устата и я сложихме в хола в ъгъла под дивана.Но този фонтан не ми дава мир..и от си мисля че парите им изтичат навънка.
Моля ви,дайте съвет...много бих искала моята скъпа приятелка пак да се финансово супер както си бяха и преди.Какви корекции може да се направи с този фонтан за да се подобри положението.А може би греша с това че е лошо да стои в коридора срещу вратата...но така съм чела в доста книги на Лилиан Ту.

Помогнете със съвет моля... Praynig

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 02:38 от roza66

# 724
Моля ви,дайте съвет...много бих искала моята скъпа приятелка пак да се финансово супер както си бяха и преди.Какви корекции може да се направи с този фонтан за да се подобри положението.А може би греша с това че е лошо да стои в коридора срещу вратата...но така съм чела в доста книги на Лилиан Ту.[/b]

Помогнете със съвет моля... Praynig

Фонтан от север, костенурка и жаба — е най-хубав Фъншуй.

Шегувам се!!!

Трябва да видим
1. Точна скица на жилището.
2. Точно измерени посоки на света.
3. Дати (време и място) на раждане на жителите.
4. Дата на нанасянето.

Само с тези данни може да се прави акуратно ФШ проучване според Ба Джай, Фъй Син Сан Юан (Летящите Звезди)...

Иначе фонтан при входа е добре според общи положения. Но трябва да проверим Ба Джай и Звездите за да видим индивидуалната ситуация.

# 725
  • София
roza66, много правилно ти е отговорил almays. Символите наистина оказват положително влияние, но само когато са изпълнени основните принципи. Ако искаш да помогнеш на приятелката си можеш като начало да изчислиш личните им числа гуа и да провериш каква е съвместимостта им с апартамента, следват разположение на входна врата, легла и т.н. Това ми дойде на ум, след като прочетох, че нещата са се променили след преместването им в ново жилище.

# 726
almays ...благодаря ти за отговора. Hug Да тези данни са важни и ще се опитам да ги взема от моята приятелка.До няколко дена ще  ги доставя.

За точната скица на жилището не мога да гарантирам че мога да те снабдя  newsm78но за посоките,дати на раждане  и дата на нанасянето  мисля че няма да е проблем... Grinning
Благодаря ти още веднъж и се надявам за съдействие в най-скоро време Wink

shoshi..благодаря ти .. Hug ...не се бях сетила за гуа-то.Това наистина може да помогне.Поне на нашето семейство помага. Наредила съм всеки в фамилията да се храни и да седи в най-удачната посока за всеки.Също така и разположението на леглата/главите  като спим са ни в правилна посока/. Особено добре е че аз ,синът ми и съпруга сме от една и съща група. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 13:43 от roza66

# 727
        Шоши,може и да си права за дома.И двамата сме източна група,макар че имаме различни ГУА числа - неговото е 3, а моето 1. Постарала съм се той да спи в направление север,което отговаря за здравето при него. Но в спалнята югозападния сектор е зад вратата. Вратата на спалнята не се отваря докрай,защото от дясно имаме голям гардероб. Стаята е малка и не мога да направя никакви размествания. Какво би ме посъветвала да направя.

# 728
  • София
Не разбрах в каква връзка точно ме питаш за югозападния сектор. А вратата предполагам, че се отваря поне на 90 градуса?

# 729
        Ти ми беше отговорила, да потърся причините за здравословните проблеми в къщи. Затова реших  да се поогледам Rolling Eyes и това, което видях ми се стори важно.Та като се позамислих newsm78  реших да го споделя и ти като експерт в тази област да си кажеш мнението, за което ти благодаря Hug

# 730
Помооооооощщщщщщщ Praynig Praynig Praynig
Още чета първата тема и си мисля, че взех да вдявам нещата, но незнам как да си определя зоните. Понеже с компаса ми се видя много сложно /всъщност ги определих, но реших, че вероятността за грешка е по-голяма/, та затова използвах другия метод. Формата обаче на апартамента не е правилна и затова се чудя дали съм ги определила правилно. Ето я и скицата:

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiii
i                                      i                                i                                                  i
i      богатство                i      слава                 i               брак                           i
i                                     вiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-----iiiiiiiiiiiiв                                                i 
i                                     р                                 р                                                i
iiiiii                                 ата                             ата                 деца                   i 
    i   семейство               i                                 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    i                                  i                                                                               i
    i                      iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii----------iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiвратаi                                    i
    i     знание     i                 входна врата    i           i     пътуване                i
    i                      i             кариера                i           i                                    i
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii                                           iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

/голям зор докато я пресъздам/
Ако е правилно това означава ли, че нямам зона кариера /понеже е извън апартамента/ и мога ли след като искам да активирам зоната на богатството /в горния ляв ъгъл на хола/ да активирам и тази на кариерата пак в хола, т.е. да разделя хола отново на зони и където се падне кариерата да я активирам. Незнам дали стана ясно, но в общи линии въпроса е мога ли да активирам зона от апартамента в хола и зона от самия хол /различна от тази на апартамента/?

# 731
  • София
Ако искаш наистина да се занимаваш с фън шуи няма да минеш без компас. Съсредоточи вниманието си върху съществените неща, не си губи времето с тези зони.

# 732
Ако искаш наистина да се занимаваш с фън шуи няма да минеш без компас. Съсредоточи вниманието си върху съществените неща, не си губи времето с тези зони.

цяла вечер съм мерела, но как мога да бъда сигурна, че е правилно това, което съм определила. Този компас направо може да ме побърка. Според него входната врата е на ЮИ и тогава зоната на богатството ми е отвън.

# 733
  • София
 Grinning я кажи коя книга четеш?

# 734
вчера попаднах на тази тема във форума и се запалих много. От тогава чета първата тема и си мислех първо да изчета и двете теми и тогава да си взема книгата на Лилиан Ту. Така поне ще имам представа какво чета /или аз поне така си мисля/

Общи условия

Активация на акаунт