Фън Шуй ІІ

• 96 009
  • 996
  •   1
Отговори
# 825
по- нагоре писа че няма такива познания, в езотеричния магазин пак да кажа на Мария Луиза май беше булеварда, този който тръгва от катедралата и стига до общината, там съм виждала визитки на консултантка, но нямам преки впечатления Peace

# 826
имаш не едно а колкото искаш кафета Шоши. Grinning
ако идваш към DE заповядай на сладки приказки и бяло сладко  Laughing  Wink

# 827
shoshi:
при толкова много различни книги на Фън Шуй, как да постигнем баланс и да не се объркваме. Интуицията ли е важна? Sad

# 828
по- нагоре писа че няма такива познания, в езотеричния магазин пак да кажа на Мария Луиза май беше булеварда, този който тръгва от катедралата и стига до общината, там съм виждала визитки на консултантка, но нямам преки впечатления Peace
Аз бях там и говорих с консултантката, която живее в София , а обикновенно събота и неделя е в магазина и можете да си уговорите лично посещение и консултация. Посещението на дома = 60 лв, ФШ проект между 600 и 1000 лв.  Wink

# 829
  • casa dolce casa
Шоши,здравей!Искам и аз да задам един въпрос.Според Фън Шуй вратите трябва да се отварят навътре.При нас проблема е ,че имаме 2 врати на входа на апартамента.Външната се отваря навън,а вътрешната навътре.Можеш ли да ме посъветваш нещо?Благодаря ти предварително!  bouquet
ПП Входа е северен.

# 830
  • София
margo23, много врати в днешно време са такива. Първата се отваря на вън, но втората се отваря на вътре и мисля, че няма проблем.
ivaqna, на твоя въпрос ще отговоря утре ако ми остане време, че е малко повече трябва да пиша.

# 831
Шоши,имам приятелка на която за рождения ден искам да подаря нещо което да и активира късмета в любовта,единственото което намерих в една от книгите,беше мандаринови патици,но не намерих в магазина,а нямам и представа как изглеждат,моля те дай ми някаква идея с какво друго да ги заменя!

# 832
  • casa dolce casa
Благодаря,Шоши! Hug
Аз съм абсолютно начинаеща в тази насока.Много харесвам твоето виждане,че човек трябва да следва собствената си интуиция.

# 833
Shoshi, каква беше корекцията за врата(не входна) срещу врата на баня и тоалетна? Simple Smile

# 834
  • ville de Quebec
Аз, някакси, не мога да си обясня кога се прилага общия Фън Шуй и кога личностния. Ще ми помогнете ли? Значи например, активирала съм зоната на кариерата на север с водопад. Да, обаче, мъжът ми е с число ГУА 8 и север не му е от добрите посоки...
Ако е според неговото лично число, трябва по-скоро да активирам североизток. Моята най-добра е изток. Е, къде да сложа водопада? според общия Фън Шуй или според личностния?

# 835
Shoshi -Мерси за отговора  bouquet

# 836
Аз, някакси, не мога да си обясня кога се прилага общия Фън Шуй и кога личностния. Ще ми помогнете ли? Значи например, активирала съм зоната на кариерата на север с водопад. Да, обаче, мъжът ми е с число ГУА 8 и север не му е от добрите посоки...
Ако е според неговото лично число, трябва по-скоро да активирам североизток. Моята най-добра е изток. Е, къде да сложа водопада? според общия Фън Шуй или според личностния?

тогава се гледа главата на семейството, ако мъжа ти изкарва парите вкъщи, активирай неговия сектор, аз например не съм активизирала специални сектори, просто подредихме така че като си работи мъжа ми вкъщи да си е в най- благоприятната посока, аквариума е на ЮИ, цветята на И, за спалнята някак си съчетах общия с посоките, пак на мъжа ми, за хола, спазвах правилата като да не се седи с гръб към вратата, под прозорци и тн, в крайна сметка важното е да е хубаво подредено, не разхвърляни предмети, не забравяй че не трябва да е голям водопада, ако живеете в апартамент, както и да е на най- нисктоо ниво Peace

# 837
  • София
kikii, мандариновите патици едва ли ще донесат на приятелката ти късмет в любовта. Купи й нещо, което за теб символизира любов, а най-добре ако знаеш какво точно за приятелката ти е символ на любовта. Ако обаче има проблеми в тази насока само един предмет едва ли ще е от полза. Ако имаш някакви познания по фън шуй по-добре огледай стаята й и дай съвет какво да промени.
Към dalala и ivaqna и всички начинаещи. Като казвам общ фън шуй имам предвид общите неща, т.е. могат да се приложат във всяко едно жилище без значение направлението на фасадата, година на построяване или какви хора живеят в него. Първото основно нещо е да поддържате в дома си ред и чистота. Отървете се от всички ненужни счупени и повредени вещи, в стаите е добре да няма прекалено много мебели, да няма разхвърляни предмети, да няма празни ъгли, да няма остри ъгли насочени към седящи или спящи хора и т.н. и т.н. Всички тези неща могат да се прочетат във всяка книга за фън шуй. Важното е да разберете основните принципи - движението на енергията, равновесие между ин и ян, взаимодействието между петте елемента. След това вече идват различните школи - школата на компаса, на 9-те жизнени стремления, на черните шапки, на формите, ба джай, сан юан. Като гледам повечето са се ориентирали към модерния фън шуй, защото е по-лесен за разбиране. Аз също започнах с него. Колкото и да го отпричат някои хора, според мен е по-трудно да се започне направо с класически. Която и школа да използвате не го правете просто така. Първо установете какъв проблем имате и след това се опитайте да промените нещо в дома си за да го превъзмогнете, като внимателно наблюдавате какво се случва.
Много ми харесва една мисъл на Саймън Браун (нищо, че не ми допада школата която използва) - Най-големият плюс от фън шуй е чувството, че до голяма степен държа живота си в свои ръце... Той ми дава възможност по-лесно да разбера причината за проблема, и да възприема нов по-успешен подход към него.
Изборът е ваш. Simple Smile

# 838
Здравейте,
Моля някой да ми помогне.Имам големи  трудности в определянето на посоките в къщата ,тъй като къщата ни е с много неправлно разположени стаи(главният ни вход се пада странично на стаите и то май имаме само източен и югоизточен сектор).За това ще ми помогне спец, но до тогава мога ли да си активирам поне някой сектор в стаите.Например отношенията в семейството.Мога ли да си определя секторите за всяка стая отделно.например в хола.И ако  може от врата  на стята ли меря посоките?

предваритекно ви благодаря

# 839
това е линка към първата тема. Ако не стане пробвай в google с forum+mama+фън шуй   thumbsup
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107242

Общи условия

Активация на акаунт