За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 504
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • Mediterraneo
Аз си размразявам в МВ на режим размразяване. За минути всичко ми е размразено, скрупули нямам да ползвам МВ.

# 316
Щом ти харесва защо не.
Всеки си преценява според вкус - възможности и т.н.

# 317
И аз размразявам в МВ, максимум десет минути са ми нужни.

# 318
Ако имаш микровълнова под ръка, естествено, че става най-бързо.

# 319
Търся рецепта за приготвяне на свинско месо, което да накъсам и сложа в бургер питки.

# 320
Щом ти харесва защо не.
Всеки си преценява според вкус - възможности и т.н.
И има продукти, като месо примерно, които е препоръчително да се размразяват в хладилник. Не само заради вкуса. Джемма го беше обяснила от професионална гледна точка.
Пък кой как си го прави си е негова работа.

# 321
  • Sofia
Готвя ризото с пресни манатарки.
Дали се  слагат някакви зелени подправки  ?

# 322
  • София-Младост
Готвя ризото с пресни манатарки.
Дали се  слагат някакви зелени подправки  ?
Не.

# 323
Не бих задушила миризмата на манатарките с каквито и да е подправки

# 324
  • Sofia
Пармезан слага ли се?
Или при сервиране се поръсва?

# 325
  • София-Младост
При сервиране поръси.

# 326
Слага се пармезан. На мен ми харесва и с малко мащерка.

# 327
  • Sofia
И аз при манатарките не слагам мащерка, каквато много харесвам  и слагам на други или микс гъби.
Пармезан салгам и в ризотото малко и поръсвам при сервиране.

# 328
Търся рецепта за приготвяне на свинско месо, което да накъсам и сложа в бургер питки.

Ако имаш предвид американския стил дърпано свинско/pulled pork, задели си половин ден Smiley
Скрит текст:
Готви се на бавен огън няколко часа, обикновено се ползва плешка или друго по-постно парче. Ако ще смяташ порции, имай предвид че свинското ще се стопи наполовина, т.е. от 2кг свинско излиза 1кг сготвено месо.
На 2кг свинско на цяло парче добавяш 1сл захар (кафява ако имаш), 1чл сол, 1чл млян черен пипер, 1чл червен пипер, 1/2чл кимион, по желание 1/2чл лют пипер.  Ако имаш подправки на прах, слагаш 1чл лук на прах и 1чл чесън на прах. Или може пресни да сложиш, нарязваш на ситно 1 глава лук и 4 скилидки чесън.
Добавят се и 1чч течност по избор. Аз слагам смес от кетчуп, готов сос за барбекю, вода и 2сл оцет. Може и с кока-кола или сайдер. Ако не искате да ви сладни ползвате бира, или смес по избор от изброените. 
Месото се слага в съд за печене или тенджерата за бавно готвене, ръсват се няколко лъжици олио, добавят се подправките и течностите и се пече. На фурна с капак или покрито с фолио на около 140-150С за 3ч, след което се сваля капака и се пече още, може би 1ч или повече, докато месото лесно се дърпа с вилица да се разпада. В тенджерата за бавно готвене е готово за около 5часа на високата температура.
След като е готово опечено и накъсано, по желание може да му се добави сос - в тенджерка се загряват заедно 3/4чч кетчуп, 1/2 чл горчица, 1чл захар, 1чл уорчестър сос или оцет.

# 329
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт