За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 368
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Искам да си взема този шаблон за крекери и евентуално соленки. Мислите ли че мога да го намеря някъде другаде по-евтино или да си го поръчвам от тук. Вие от къде си купувате кухненси джаджи по принцип?

# 632
Аз имах една рецепта на Иван Звездев, нещо като чийзкейк, но без печене, с бял шоколад, сметана и малини. Много лесен и ефектен сладкиш.

# 633
Искам да си взема този шаблон за крекери и евентуално соленки. Мислите ли че мога да го намеря някъде другаде по-евтино или да си го поръчвам от тук. Вие от къде си купувате кухненси джаджи по принцип?
Възможно е - но не и на Tescoma

# 634
Аз не държа на Tescoma. Не живея в БГ и въобще нямам на представа кой какъв е. По-скоро ме интересува да поръчам на сностна цена и да не са мошеници някакви де. Познати се прибраха, та ме питат какво да ми донесат. И се сетих че искам такова Simple Smile Иначе от тук си закупих, но много дребни квадратчетата и не ми харесва. Това ми се вижда с по-големи квадратчета. Моето хептен см на см.

# 635
За пръв път виждам такъв шаблон и ми се струва удобен, ако често правиш крекери. Аз много често си купувам разни полезни неща от т. нар. Немски магазини. Но там нямат твърд асортимент - ако видя нещо в момента го купувам, може никога повече да не се появи. Понякога купувам и ако нещо ми хареса от големите вериги - и при тях домакинските неща не са постоянни.

# 636
Ааа, не правя толкова често, но да имам Simple Smile Да се зарина с още едно нещо. Мъжо да не разбира само, че ще ме утрепе вече. Нямаме място из нас, а аз все се изкушавам.

# 637
И аз така. Като видя нещо в магазина, хората сигурно ме мислят за много бедна, ако видят колко пъти го взимам и оставям. А аз си правя сметка има ли къде да го прибера и дали всъщност ми трябва.

# 638
Провери в Алиекспрес - там има всичко .
Но пък това може би е по- качествено . Така че на принцип проба - грешка може да похарчиш повече пари .
На мен тази джаджа ми е излишна - режа там с едно къдраво ножче 
Ей такова https://anmar.bg/nozh-kdrav-kashkaval

# 639
  • Sofia
Вики, точно защото е на марката, все ще е на тия пари.
Иначе Дребисимо и от сорта сайтове имат находки на добри цени. Поръчвала съм  - няма порблеми. В някой от тези си намерих нещо за без пари (около 15лв), а по други места беше 50лв +...
Трябва си ровене ако много искаш такова, ама като не ти трябва...
Аз ползвам къдрав нож за тесто, не върши работата на шаблона, ама пък и аз толкова го ползвам, та си ми е добре.  Simple Smile https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0 … rc=kaZ-HKZDPfF1CM

# 640
  • под тепетата
Понеже тези дни правя соленки, мисля че на мен би ми било излишно, защото не мога да разточа идеално равномерно тестото. А тук според шаблона ми изглежда доста голямо парчето тесто, което трябва да легне под шаблона. Действам си с нож за пици.
Друго съм се присетила сега, когато прибирам подправки.. На мен пък ми трябва центрофуга за листни зеленчуци, за да ми ги подсушава бързо, а да не се туткам с кърпи.

# 641
  • Sofia
Понеже тези дни правя соленки, мисля че на мен би ми било излишно, защото не мога да разточа идеално равномерно тестото. А тук според шаблона ми изглежда доста голямо парчето тесто, което трябва да легне под шаблона.
  Тестото е толкова, колкото ти трябва, що да не сложиш например половина под шаблона. Пак ще го нареже по-бързо от ножа. Simple Smile

# 642
Центрофугата за салати наистина супер работа върши и за зелени подправки. Съвсем наскоро премятах през нея буквално цяла торба копър дето иначе трябваше да го чакам да се отцежда. Не излизат съвсем сухи де, аз пак го слагах на кърпа за малко защото го исках напълно сух преди да нарежа и замразя.

За крекери и подобни и на мен нож за пица ми звучи доста по-удобно или пак такъв но къдрав като на Морена. Този шаблон ми се струва че като се натисне и ще остават изрязаните формички в него вместо да изпадат сами... и ваденето една по една поне мен би ме изнервило. Може и да не съм права, разбира се, не съм пробвала, но поне на вид така ми изглежда.

# 643
  • Sofia
Според мен няма да остават много в шаблона, защото конкретно крекерите са с тънко тесто, та то няма да се задържа. Абе ако правех често такива, бих си взела шаблон. Simple Smile

# 644
  • Sofia
Идеи за печени кюфтета от тиквички,моля?

Общи условия

Активация на акаунт