Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 60 613
  • 744
  •   2
Отговори
# 615
Ох, нямам отговор...
Като цяло гледам да ги игнорирам, през повечето време не ми пречат. Ако започна да ги бръсна, започват да потъмняват и да се удебеляват и изглежда все едно стават повече, така че избягвам. Най-често с тример се минавам, хем не закача корените, хем го няма ефекта от бръсненето - но пък са наболи още на следващия ден.
Ходих на поддържаща процедура в Лазер Център в София преди няколко дни, казаха ми, че няма проблем и с кола маска или епилатор да се минавам, ако искам, стига поне един месец преди процедура да не ги вадя от корен🤔

# 616
  • София
Здравейте.
Моля за мнение за лазера в дерма акт, пише че е Elite aesthetic Workstation комбинация от александритен и Nd:Yag

Досега съм ходила във върсус и в нирвана.
Някой ако може да направи сравнение между върсус и дерма акт ще е супер.

Защото вече се убедих че лазерната епилация си е абонамент до живот, та поне бих избрала да ми е по евтина.
Досега имам 16 процедури на интим и ефекта е че като минат 3 месеца си ми излиа окосмяването на около 50%.

Интим съм правила само във върсус с александритен лазер и не нямам хормонални проблеми.
И имам бяла кожа с тъмни косми, уж най добрият вариант.

На подмишници имам 12 и пак си ми излизат и взе да ми писва ⏰

# 617
Vero.nike.13 - същите наблюдения имам и аз, ако бръсна - стават по-груби и бодат. С тример - почти няма смисъл. Затова не пипам почти. То не че има кой знае какво, де, само аз си ги виждам и усещам, но все пак…
Не съм скубала нищо по интим и подмишници, откакто почнах да правя лазер, но миналото лято питах за краката, защото тогава имах само 3 процедури, съответно още си имах косми. Казаха ми, че мога да ползвам кола-маска или епилатор, но същото - да престана месец по-рано. Направих 1 кола маска, обаче като ми се върна познатия проблем с врастнали те косми, набързо се отказах, до есента ги минавах с тример или бръснех. Това лято се надявам, че няма да има много нужда, защото вече ще съм направила 6 процедури и наистина още сега след 5-тата е много добре.

Melisande,

Нямам опит с Versus, но преди да почна да ходя в Дерма акт, бях с Алма лазер. Хич не бях въодушевена. 8 процедури подмишници - опадаха ми 50%. 2 на интим - все едно нищо на 2-рия месец.
В Дерма акт съм доволна, но също съм направила доста процедури, колко вече не знам, защото като ходя за други неща например, ги карам да ми махнат и някой друг косъм от подмишници. Сега вече нямам наистина, всъщност мисля, че освен тези единични косми тук-таме, не съм ходила за тази зона от година.
Интим правя на 3-4 месеца, но сега приключвам. Но него все едно съм го почнала в Дерма акт от нулата, защото Алма лазер не ги редуцира дори и с 10%. Последно съм била на интим в началото на декември. Точно бях днес и наистина имам 10-15 разпръснати косъма тук-таме. Според мен, причината все още да излиза нещо си някъде е не толкова, че лазерът не е ефективен, защото явно е, а че самите косми вече са твърде светли и не ги хваща. С Алма лазер си стояха черни, с този на Дерма акт постепенно всичко, което излизаше наново ставаше все по-фино и светло.
Но и аз не мога да повярвам, че в един момент ще абсолютният край и вече никога няма да ми се налагат поддържащи процедури. Надявам се да не съм права, защото все още имам да правя ръце и крака, че почнах доста по-късно.
Но като цяло, и преди съм писала в темата - лично аз съм доволна от резултата, защото бях решила, че проблемът с космите е при мен. Още преди 15 години направих 8 процедури фотоепилация на подмишници и интим с абсолютно никакъв резултат. В лятната пауза поникна всичко отново. Но явно е до апаратура, а и до това, кой стои зад нея.

# 618
аз ходя във Версус и след 3 процедури на крака имам само 15 косъма, обаче те правят само цяла зона и не можело да махнат само тези - можете ли да ми кажете в друго студио в София ще махнат ли само тези косми? Те са над коляното, не са по целия крак.

# 619
Единственото студио в София, за което знам, че работят и "на импулс", е "Борекс".

Но ако действително става въпрос само 15 косъма, аз бих ги махнала чрез електроепилация.

# 620
не съм се сетила, аз не съм проучвала хич различни методи - тръгнах от една хормонална брада и заради страшния ефект там, продължих. А за София можете ли да препоръчате електро?

# 621
  • София
В Борекс правят електро.

Аз сега седя с една кола маска и се чудя дали да я ползвам или да направя лазерна на крака. Имам 7 процедури на подмишници и са минали 6 месеца от последната. Според мен са на 1/3 от началните. Очаквах след 3-4 да имам единични косми и така би трябвало да е, ако се убият всички в 3те фази на растеж.

# 622
Аз сега седя с една кола маска и се чудя дали да я ползвам или да направя лазерна на крака. Имам 7 процедури на подмишници и са минали 6 месеца от последната. Според мен са на 1/3 от началните. Очаквах след 3-4 да имам единични косми и така би трябвало да е, ако се убият всички в 3те фази на растеж.

Аз сигурно съм правила към 20 процедури на подмишници - в различни студиа, с различни лазери - и все още си имам косъмчета. Вярно, малко са на брой, но... Simple Smile Само след 3 сесии, да се стигне до единични косми - според мен, звучи твърде оптимистично.

# 623
3 процедури за подмишници са много малко.
Аз също имам 20-ина процедури на подмишници на различни места и едва сега вече имам наистина 2 косъма на едната и 3 на другата. Правя лазер от 3 години и половина на тази зона.
Иначе лазер за крака е с много по-бърз ефект, отколкото на подмишници, интим и ръце според моя опит.
Но пак - мисля, че под 10 няма да стане, особено около коляното по-трудно ми се повлияват. За момента имам 5.

# 624
  • София
Ами не знам,но четейки по- стари теми, има хора, които се хвалят, че с 3-4 процедури са махнали едни 80% трайно. Според мен лазерните студиа вече не работят на оптималните мощности, за да може да има "поддържащи" процедури, каквито не би тябвало да има, ако не се будят заспали фоликули. Има хора с над 10г без косми. Говоря за ръце, крака, подмишници. Интим и лице е друга бира.

Мила, ти имаш 20 процедури, но сама си казвала, че при 10 от тях почти никакъв ефект не е имало.

Преброих ги: 220 на едната и 330 на другата. Astonished

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 18:53 от The Catcher in the Rye

# 625
The Catcher in the Rye, wow, даже не се бях замисляла колко са космите там, то много били на такава малка зона 🙄. Моите бяха супер, ама супер нагъсто, кой знае колко са били.
Права си, едва след 2-рия опит дойдоха резултатите и много ме яд, че отидоха толкова много пари, че където се правех преди (с малкото резултат) ми взимаха 80 за подмишници, а в Дерма акт е 30… не е като да е малка разликата. Но какво да се прави.
Аз също имам 2 познати, които почнаха да се правят още 2005-2006-2007. Наистина и до днес нямат косми и не ходят на поддръжка, но си спомням, че ми бяха казали, че точно на подмишниците са направили най-много, над 15 със сигурност. Но пък ефектът наистина е траен.
Аз съм чувала и нещо друго за сегашните множество студиа и центрове за епилация, че консумативите трябва да се сменят периодично, за да работи качествено лазера, а това масово не се прави. Може да е градска легенда, разбира се.

# 626
моята козметичка ми каза, че самата глава на лазера ѝ трябва да се сменя след като се изхабят заложените от производителя импулси (примерно, 10 млн импулса или някаква такава цифра). Тя си е сменила нейната след 2 години някъде. Една такава глава хич не е евтина...

# 627
  • София
Да, визуално не изглеждат чак толкова много никога и много често човек казва - имам 10-15 косъма, а те са много повече.
Т.е. ти си доволна от ДермаАкт, така ли?
Искам да започна бедра, че е голяма мъка. На подбедрици почти не ми растат, щото съм ги скубала много години, но на бедрата е ужас, защото са в различни посоки, по- тънки, не се изтръгват като хората и много врастват, висока съм освен това и докато обиколя всичко във всяка посока, отнема мнооого време. От бръснач ми се възпаляват и изобщо само на морето се чувствам добре.
Та гледам, че в ДермаАкт са по- евтини от Версус. Но и лазерът в друг, има ли други доволни от това студио, при които е минало повече време Simple Smile

# 628
  • София
Да, и аз мисля че не пестят импулси или лазерът не е ок.
Конкретно за върсус говоря.
Аз уж трябва да съм в подръжка на всички зони, а си ходя на поддържащи 3-4 пъти в годината за всяка зона.
То и като ги започнах това ми беше интервала.
Очаквах че “поддържаща прицедура” е да ходя веднъж годишно.
За съжаление не е така. Това при мен си е абонамент до живот.
Имам 17 процедури ма пълен интим и сега пре май имам час за 18та 😂 а съм започнала 2019. Това нормално ли е според вас?

За нирвана дори не искам да коментирам.
Имам 5 процедури на ръце с 10% редуциране на растежа...

# 629
The Catcher in the Rye, да, като цяло съм доволна, защото резултатът не е временен, както при предишните ми опити, когато космите опадваха, след което до следваща процедура си порастваха отново на 80%.
Сега погледнах и аз - на едната подмишница с мъка видях 2 супер тънки косъма, подобни на по-дълъг мъх. На другата нямам нищо. На интим имах единични тук-таме, надявам се, че след последната ми процедура от тази седмица да останат още по-малко, за да не се налага изобщо да ги пипам поне до есента.
За краката - аз си правя подбедрици, но ми хващат и малко над коляното, както и във вътрешността на бедрата, тъй като имах точно там едни кошмарни косми, дълги, черни и врастващи, направо бях станала на рани от опитите ми да ги измъкна. Те обаче се повлияха много добре и вече нямам. За останалите на бедрата обаче не съм правила никога, сега съм си купила пакет цели крака, че имаше промоция и май месец ще се пробвам. Не знам обаче какъв ще е резултатът, защото според докторката може и да не стане особено. Моите са същите като при теб, по-тънки, растат в различни посоки и врастват при всякаква намеса. Но пък стават дълги и не мога да ги оставям през лятото особено 😒. Най-малко проблеми ми създава бръсненето, обаче вече супер много ми е писнало. Ще дам отзиви, но това, което забелязвам е, че колкото по-тъмни и дебело са космите, толкова по-добре се повлияват. При тънките не е много оптимален резултатът, затова и след 5 процедури на ръце имам около 50% редукция, в сравнение с крака със същия брой - 80%. Всичко, което расте обаче е много, много по-тънко и светло, отколкото преди. Само че с моите дълги косми и на ръцете, хич не ме утешава тази работа, затова ще продължа още поне 1 година, то реално аз правя само по 3 пъти между ноември и май.
Интересно ми е някой друг да се включи, въпреки че имам реален отзив от моя приятелка, която си прави подбедрици там и вече няма нищо, но тя е доста по-не окосмена от мен.
Melisande, зависи сега след толкова процедури колко са ти останали. Аз имам 13 процедури на интим (изключая неуспешните) и според мен мога да ги оставя вече на режим поддържка, дори да не е съвсем на година, но хайде на 6 месеца. Наистина са пренебрежимо малко и само аз си ги знам.
Но оттова, което забелязвам, освен от мястото, където се правиш, както и оператора, много зависи и от индивидуалните особености на кожата и космите, както и начина на повлияване, който смятам, че си е до организъм.
Но обещания тип 6-8 процедури и край до живот, както се виждала да се обещават ми се виждат нереалистични.

Общи условия

Активация на акаунт