"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 828
  • 790
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, имах проследена овулация - трябваше да е някъде на 25-26 август.
Поседния ми месечен цикъл започна на 12 август.
Вчера 1.08. правих тест за бременност “-“. На първо място мислите ли, че е твърде рано за тест? Би ли следвало да покаже?
На следващо място гърдите ме болят от датата на очакваната овулация до днешна дата. Възможно ли е да има бременност все пак и болката в гърдите да е някакъв симптом?

/забелязвам как е желанието си, се хващам за различни симптоми, дори често си измислям такива .. 😀 /

# 526
Ама вие сериозно ли? Пет дена след овулация си правите тест за бременност?

# 527
На опаковата на теста пише - най-рано 5 дни след полов акт. На мен обаче ми се видя твърде рано…

# 528
На опаковата на теста пише - най-рано 5 дни след полов акт. На мен обаче ми се видя твърде рано…
Това е рекламен трик. Не стават точно така нещата Simple Smile

# 529
Изчакайте още пет-шест дни за достоверен резултат. Не си хвърляйте парите на вятъра.
Нямате симптоми на бременност, защото бременност все още няма. След няколко дни вече може и да има.

# 530
Благодаря ви много ☺
Хубав и спокоен ден 🌷

# 531
Вчера 1.08. правих тест за бременност “-“. На първо място мислите ли, че е твърде рано за тест? Би ли следвало да покаже?
На следващо място гърдите ме болят от датата на очакваната овулация до днешна дата. Възможно ли е да има бременност все пак и болката в гърдите да е някакъв симптом?

/забелязвам как е желанието си, се хващам за различни симптоми, дори често си измислям такива .. 😀 /
През юли може би имате предвид...
И аз се включвам с мнение, че има много рекламни трикове. Минимум не 14, а 15 дена след акта дори. Дори на 19-20-ти ден. Поне 30 дена да не ни е дошло и то зависи как ни е зацапало.
Бременността (и/или желанието за нея) сигурно ни учи на търпение... Че все искаме да разберем сега и веднага.
Ето, вече се изказвам от личен опит - на уринарни тестове не вярвайте. Отрицателен, положителен, няма значение. Най-сигурно - кръвен.

# 532

През юли може би имате предвид...
И аз се включвам с мнение, че има много рекламни трикове. Минимум не 14, а 15 дена след акта дори. Дори на 19-20-ти ден. Поне 30 дена да не ни е дошло и то зависи как ни е зацапало.
Бременността (и/или желанието за нея) сигурно ни учи на търпение... Че все искаме да разберем сега и веднага.
Ето, вече се изказвам от личен опит - на уринарни тестове не вярвайте. Отрицателен, положителен, няма значение. Най-сигурно - кръвен.

Да, извинявам се ЮЛИ Simple Smile

# 533
  • София
Уринарните тестове са си съвсем точни, когато се правят навреме. Т.е. поне на 1 ден закъснение спрямо най-дългия цикъл.

# 534
На мен уринарен тест ми е отчитал винаги доста преди закъснение.

# 535
Здравейте. На 26.07 ми сложиха Прегнил 5000,на 27 усетих овулацията . Кога мога да си направя тест за бременност и да е точен ?!

# 536
Здравейте. На 26.07 ми сложиха Прегнил 5000,на 27 усетих овулацията . Кога мога да си направя тест за бременност и да е точен ?!

Стандартът е минимум 12 дни след доказана овулация. Най-добре 14 или на датата на очакваната М. По-рано едва ли ще отчете, но аз лично съм нетърпелива и често не дочаквам до 14ия ден, просто ако го правиш по-рано имай предвид, че има голям шанс нивото на хормона да не е детектеруемо все още и не се отчайвай преди да е минало достатъчно време за да е достоверен резултатът от теста Simple Smile

# 537
Здравейте, менструацията ми идва цяла година м/у 29-31 ден. Този месец имам 4 дни закъснение ако смятам най-дългия цикъл за годината. Днес сутринта (с втора урина) не беше първата направих тест и беше отрицателен. Има ли смисъл след няколко дена да правя нов ако не е дошъл или да търся причината някъде другаде. Благодаря!

# 538
Здравейте, менструацията ми идва цяла година м/у 29-31 ден. Този месец имам 4 дни закъснение ако смятам най-дългия цикъл за годината. Днес сутринта (с втора урина) не беше първата направих тест и беше отрицателен. Има ли смисъл след няколко дена да правя нов ако не е дошъл или да търся причината някъде другаде. Благодаря!

Има смисъл. Направете нов и ако пак е отрицателен, тогава търсете причината другаде Simple Smile

# 539
Здравейте. При мен МЦ започна миналия месец на 21, продължава около 8 дни и е редовен на точна дата или + - 1 ден. Не опитваме активно за бебе, но и не сме се пазили и на 30, както и на 1 август сме имали полов контакт. Странното е, че днес на 5ти имам червено-кафяво зацапване. Да е нещо останало от цикъла, но от 1 седмица го няма вече.. а за имплементационно зацапване евентуално не е ли рано? Въобще възможно ли е причината за зацапването да е бременност? Овулация не следя и нямам представа кога е, с първата ми бременност нещата се случиха от раз.

Общи условия

Активация на акаунт