Често съм обиждана и гонена

• 13 880
  • 364
  •   1
Отговори
# 165
Темата е пусната преди 9 ,  ей сега щеше да идва приятелката , но авторката стои да се обяснява как в предишните случаи , всъщност не искала да си тръгва ?! Дадоха й се многократни съвети , този път наистина да изчезва , тя в  5 часа все още клечи във форума . Може вече да е започнала да прави салатата .

# 166
  • Най-красивата страна
Дано наистина да си е тръгнала и да не се връща повече.
Никоя жена не заслужава такова отношение.

# 167
Тривиалното, ще поиска заключване.
Ако беше тръгнала, досега да се е похвалила.
Жалко.

# 168
Дано наистина да си е тръгнала и да не се връща повече.
Никоя жена не заслужава такова отношение.

Принципно не заслужава никоя жена, ама има жени си го просят сами.

# 169
Дано авторката да е разбрала какво й се казва.
Аз само ще добавя, че подобни хора не се променят. Изпитано на моя гръб, не се променят. Промяната е краткотрайна, след това пак влизат в коловоза.
Надявам се авторката да има достатъчно самочувствие да се раздели с него. Обаче защо ли си мисля, че поне още няколко месеца ще й виси и реве по телефона или на лични срещи (ако тя се съгласи) да се събират отново. Подбни манипулатори не пускат така лесно жертвата си, при това млада и хубава.
Трудно ще ти е, авторке, успех ти желая.

# 170
Ето това е пример за българската съвременна жена ( от съседната тема!). И е жалко, че далеч не е единствената. Всяка втора тема.
Момиче, какви са ти мечтите ?

# 171
На манипулатора - един, най-много два шанса да се дадат. Айде, три да са, за по-сигурно, че после да сме достатъчно убедени в решението си за раздяла. Но когато описаното от авторката си е почти ежемесечно, всичкото това просто се превръща в цирк. Или детска градина - днес си ми другарче, утре не. Като две неадекватни деца, кой кого ще победи.

Странно е как толкова лесно и категорично се късат връзки и се приключват взаимоотношения с близки и роднини, а с мъжете е толкова трудно. И то с мъже, с които няма нищо съвместно изградено - ни брак, ни дом, ни деца.
Пред роднини сме много честолюбиви, принципни и безкомпромисни, а пред мъжете - ни воля, ни достойнство, ни разум.

В ситуация, в която има чести конфликти, обиди, унижения, неразбиране и пр. някои жени биха си тръгнали, дори и без мъжа да ги гони. Други жени, дори и когато мъжа ги гони не искат да си тръгнат. Търсят причина и оправдание, за да останат в живота му. И не е заради любов, любовта не може да оцелее при такива условия.
Защо тогава, какво кара една жена да стои до мъж, който не я иска, гони я, манипулира я, не й дава сигурност и стабилност и всичко е просто една игра.. Не разбирам, наистина.
В детството си не съм била глезено дете, обгрижвано с нежност и възпитавано на самоуважение и достойнство. Точно обратното. Затова и се вслушвам в инстинктите си, особено в инстинкта за самосъхранение.
Такъв съвет мога да дам. Не те искат - тръгни си, поеми си по своя път. Уважавай и себе си и неговите решения също. Ако има бъдеще, написано от съдбата, връзката ще оцелее. Насила нищо не става. Остават грозни спомени обаче.

# 172
  • софия
Излез от тази връзка,/ако четеш темата/.  Ще ти разруши самочувствието!

# 173
Всичко друго да захвърлим... самия факт, че някой ( и то приятелят ти) те гони посред нощ, сам самичка, означава че този човек НЕ те обича. Не те мисли. Не милее за теб. Сигурно всеки е изпадал в такава ситуация, случва се... Сега е важно, да се мобилизираш, да не допуснеш да те прилъже отново. И след това да отвориш сърцето си, за прекрасния мъж които те чака някъде. Такива има милиони. И ще сготви и ще те утеши и приласкае, даже и вените ще си отреже, пред това да те изгони посред нощ сама. Дай си шанс сама на себе си !

# 174
Смаяна съм ,колко поредни теми с подобно съдържания се появиха напоследък.От къде се взеха толкова слабохарактерни жени с ниско самочувствие?

# 175
Ако темите са истински, всички до една са млади, образовани, работят и имат семейство и приятели... Плашещо е. Понякога си мисля, че като общество някъде адски бъркаме, за да има толкова жени, готови да търпят подобно отношение.

# 176
Ако темите са истински, всички до една са млади, образовани, работят и имат семейство и приятели... Плашещо е. Понякога си мисля, че като общество някъде адски бъркаме, за да има толкова жени, готови да търпят подобно отношение.

С две ръце съм “ЗА” това

# 177
Не само при мъжете любовта минавала през стомаха Poultry Leg Явно човекът има много положителни качества, стига да не му дърпат спусъка, ако авторката може да удържи на това, да си стои, така и така вече му е свикнала и на грубото отношение и на финните манджи. Но споед мен така описания мъж има някакъв проблем, описван в медицински книги, не е "манипулатор", не зависи от него, чиста биология и гени може да е, а тези неща обикновено се увеличават с времето и ще има да четем теми. Юридически казано, няма вина. Така погледнато отстрани, не виждам негатив във връзката, да си я продължават и развиват, пък ще видим какво ще излезе. Струва ми се че ще е история с непредвидим край.

# 178
Скрит текст:
Не само при мъжете любовта минавала през стомаха Poultry Leg Явно човекът има много положителни качества, стига да не му дърпат спусъка, ако авторката може да удържи на това, да си стои, така и така вече му е свикнала и на грубото отношение и на финните манджи. Но споед мен така описания мъж има някакъв проблем, описван в медицински книги, не е "манипулатор", не зависи от него, чиста биология и гени може да е, а тези неща обикновено се увеличават с времето и ще има да четем теми.
Юридически казано, няма вина.
Скрит текст:
Така погледнато отстрани, не виждам негатив във връзката, да си я продължават и развиват, пък ще видим какво ще излезе. Струва ми се че ще е история с непредвидим край.
Ох, изхилих се на това Joy
Чак такова проявление на нещо от медицинските книги не е ок за връзка.

# 179
  • Далечният изток
Eфибуш, къде отиде?! Rolling Eyes
В правото вината се свързва с престъплението. Вината е отношението на дееца към извършеното от него деяние и резултата от него. Няма вина при всички случаи човекът, поне не и в този смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт