Често съм обиждана и гонена

• 13 807
  • 364
  •   1
Отговори
# 315
Хубавото в историята е, че мъжът не я търси да се събират..
да не се окаже, че тя го търси само...

# 316
Не исках да го казвам, че пак ще ме обвинят колко съм лоша да ритам горката паднала жена. Имам сериозни подозрения, че ако той не я потърси в следващите дни, тя ще го потърси да се " изяснят ". Я ключове да му върне, я завлякла нещо негово докато събира багажа уж в бързината, все нещо ще измисли.

# 317
  • София
Жертва щеше да е в случая, ако този я заплашваше, заключваше и не ѝ разрешаваше да го напусне. Престанете да се правите на жертви заради тъпите решения, които сами взимате.
Честно казано се радвам, че никога не си сблъсквали с човек, който те обърква постоянно, карате да не знаеш какво си сгрешила и да се съмняваш в преценката си, докато на практика загубиш реална представа за това,  кое е нормално и допустимо. Насилието не е само заплашвне и заключване, то е може да бъде и психически тормоз, при който желанията на жертвата и самата тя просто изчезват. И да, а останеш с такъв човек е тъпо решение, което хората взимат, но често за да се стигне до там не е необходимо нито до си глупав, нито беден, нито прост. Достатъчно е да попаднеш на неподходящия и да си сам, да няма кой да ти продаде ръка, било то и емоционално рамо, докато се чудиш и луташ къде е грешката, в твоята глава  или човека който твърди че те обича, а после те ругае и така отново и отново. Когато си сам и не споделяш, в главата ти натежава версията на насилника и за това взимаш странни решения. За това написах, да сподели с най-близките си, за да може да излезе от тази ситуация на объркване и ниска самооценка.  Насилието не е само заплашеене и заключване, Стрино. Просто някои имат късмета да не попадат в подобна  ситуация на уязвимост. Хората в такава ситуация, заможни или не, или неспособни да дефинират дали са заможни, трябва да споделят проблема, както е направила авторката с тази тема. Права или не, обективна или не, използвачка на дивани или не, силно се надявам повече да не бъде гонена по нощите от никой, дори и да не е разказала цялата истина тук, дори и да има изкривена представа за случващото се.

# 318
Остави, ти си знаеш твоето и си повтаряш аз с какви хора съм се сблъсквала и какво е било при мен. И понеже е излишно да спориш с радиото дори за неща, които хич не са му известни - права си, аз не съм се сблъсквала с никакви такива хора никога, тревата е синя, небето е зелено и всичко е точно.

# 319
Леле, тоя младеж на нищо го направихте - та насилник, та психо, луд ... А той просто не я иска. Човек като го гонят през вратата не влиза пак през прозореца. И пак, и пак, и пак ... Събира си багажчето и си заминава още първия път. Ама пусто наранено его.

# 320
Леле, тоя младеж на нищо го направихте - та насилник, та психо, луд ... А той просто не я иска. Човек като го гонят през вратата не влиза пак през прозореца. И пак, и пак, и пак ... Събира си багажчето и си заминава още първия път. Ама пусто наранено его.
Принципно е така, но има нещо ненормално в цялата тази история- това често гонене вече минава границите. Ако не я иска, ще го знае и няма да я гони по нощница, просто щото няма да я повика при него. Нито ще я гони от тях 3-4 пъти за една година, преди това още пъти докато са само с приспиване. Поведението му издава някаква психопатия, но не е моя работа да го анализирам.
Също че тя си го иска, факт е. Има жени, които сами си отиват при този, дето ги налага, това обаче не променя нещата. Беше важно да и се даде обективна оценка на нещата, от там нататък ако тя иска да си затваря очите и да си го търпи/отвоюва обратно, вече си е нейна работа.

# 321
Жалко е че само бити и убити се смятат за жертви ! Именно заради такова мислене, жените мълчат и търпят, защото после ей така ги заклеймяват, кво ще му е щом не те е пребил нищо ти няма, значи не правиш нещата както трябва нещо....
Няма да е изписано тонове литература за насилието психическо и физическо, за това как действа насилника, как действа жертвата.
За това, че една жена е дръзнала да си свери часовника, че се е усетила в даден момент, че това не е ок, което се случва с нея. Ето това е преломен момент. И какво като и дал 30 дена, да стои до 25тия ли докато си намери квартира ли ? Едва ли има някой, който ще седи там със седмици вместо по-скоро да си обере багажа и да си тръгне. Такъв, който си позволява да гони посред нощите,ама съвсем спокойно ще се върне и не знам в яда си какво може да стори, на този който ще отброява дните в този дом !
Авторката има право да се определя като красива и като заможна. За едни и 20 е много, за други и 200 е малко.
А насилника може да я потърси и след половин година, обикновено след като не намерят нова жертва пробват при старата дали ще мине номера.
Ако не авторката, то аз моля модератор да заключи темата нищо градивно вече няма в нея.

# 322
  • София
Не исках да го казвам, че пак ще ме обвинят колко съм лоша да ритам горката паднала жена. Имам сериозни подозрения, че ако той не я потърси в следващите дни, тя ще го потърси да се " изяснят ". Я ключове да му върне, я завлякла нещо негово докато събира багажа уж в бързината, все нещо ще измисли.
Не искаш да го казваш...ама си го казваш........ Не искаш да си груба...ама предпочиташ да си. Rolling Eyes
По темата: може и да го направи, надявам се все пак този твой коментар да я спре.

# 323
Аз съм била в ситуация с насилие, което (поне не директно от мъжа) не е било сплашване и бой. Тръгнах си, когато осъзнах, че този човек е заплаха за мен. И за мен ситуацията боде очи, но не тъжно и драматично.
Ритам кошера с това изказване, но смятам, че е крайно време да приемем, че много хора си правят съвсем хладнокръвно сметката и се натискат, докато могат. Това, че не ги показват в ШОК! и в жълти предавания по телевизията в новата им рокличка Долче&Габана, подарък от спонсора, не ги прави ... нещо различно от Златки, Николетки, Светланки и Кардашянки. Играят в по-малък мащаб, но не и по различни правила.

# 324
В постовете на авторката виждам жена, която прави всичко възможно да остане там, където не я искат - особено впечатление ми направи как си тръгвала, но оставяла свои неща при него. Все пак сама казва "имаме хубава връзка" - явно и изгонена търси начин да се върне. Той явно не смята връзката за хубава и веднага е обявен за злодей и насилник.

# 325
Май е време не за ключ, ами за катинар в темата ..

# 326
Ако не я иска, ще го знае и няма да я гони по нощница, просто щото няма да я повика при него.
Да бе, и това мъж го написа. Тебе като ти е изгодна някоя що пък да не си я привикваш, след като тя няма достойнството да ти хлопне вратата под носа, ами тичка ... тичка. Някои цял живот са жертви и все попадат на насилници. Явно така им харесва.

# 327
Жалко е че само бити и убити се смятат за жертви ! Именно заради такова мислене, жените мълчат и търпят, защото после ей така ги заклеймяват, кво ще му е щом не те е пребил нищо ти няма, значи не правиш нещата както трябва нещо....
Няма да е изписано тонове литература за насилието психическо и физическо, за това как действа насилника, как действа жертвата.

Никой не я е карал да мълчи, стига сте си измисляли глупости, нито някой е казал да седи и да търпи, или че тя нещо не прави като хората, че да го изнервя. А относно изписаната тонове литература на тема психология, по-добре си го спести. Последните години стана много модерно всеки да си дрънка и пише за психология, а самите психолози, които в 90 % са такива, просто защото е модерно или за повече нямат капацитет, си умират да поставят засукани диагнози на неща, в които няма нищо засукано реално. То жертви, то насилници във всяка тема и задължително ще дойде някоя да ни прати да четем темата за невъзможните и да обясни колко материал от психолози има по темата

Не искаш да го казваш...ама си го казваш........ Не искаш да си груба...ама предпочиташ да си. Rolling Eyes
По темата: може и да го направи, надявам се все пак този твой коментар да я спре.
Всъщност, искам да го кажа, ама по моя си начин, което означава бан, който няма да получа точно заради авторката на тази тема. Wink

# 328
тя иска да си затваря очите и да си го търпи/отвоюва обратно, вече си е нейна работа.
Ето това е ситуацията. Ни повече, ни по-малко.
Какво още остана неказано? 🤔🤨

Мисля си, колко ли трябва да е отвратен един човек от някого, че непрекъснато да го гони от дома и живота си, колко ли отчаян се чувства от това че не може да се освободи от него, че да се налага да напусне собственото си жилище като единствен вариант..

# 329
тя иска да си затваря очите и да си го търпи/отвоюва обратно, вече си е нейна работа.
Ето това е ситуацията. Ни повече, ни по-малко.
Какво още остана неказано? 🤔🤨

Мисля си, колко ли трябва да е отвратен един човек от някого, че непрекъснато да го гони от дома и живота си, колко ли отчаян се чувства от това че не може да се освободи от него, че да се налага да напусне собственото си жилище като единствен вариант..
Ееее, сериозно ли сега ще обръщаме на 180° кой е жертвата?

Общи условия

Активация на акаунт