Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 185
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Леми, красива снимка:)
Аз съм си страхлива, дойде ми 9 дни след Дуфастона…

Какъв магнезий пиеш?
Аз ще сменям моя. Оказах се с нисък кортизол, а пиех магнезиев блисглицинат, което сваля кортизола😝

# 136
Аз най-харесвам цитрат, дъщерята пие бисглицинат, че не и дразни корема.
Къде го прочете това за кортизола, да ѝ го пратя?

# 137
  • София
Глицин сваля кортизола, при Рей Пийтките четох, после диетоложката ми го потвърди. Но линк не мога да намеря да пратя. Иначе и на мен този много ми беше ок на стомаха.
И този харесвам много, ако й допадат на дъщеря ти другите добавки в него:

https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Magnesium-Optimizer-200-Tablets/261

Цитрат на Now ли пиеш? Ще почна чист магнезий сега, че да пия по макс на ден.

# 138
Да, на Now. Ще и го покажа, тя и Малат харесва, но пък този калий при Jarrow малко ме притеснява, нежен ли е 🤔
Чист магнезий, кой 🤔
Ти защо ще го пиеш, ако си споменавала, съм забравила.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 08:37 от Lemy

# 139
  • София
Излязоха ми резултатите от Dutch теста и Зонулина и микробиома.
Общо взето ще се пият доста неща, но вече целенасочено, че сега пиех по свое усмотрение какво ли не. Та този магнезий, който до момента пиех не е за мен. Въпросът е, че други преди ми дразнеха стомаха и гледам да събера препоръки тук и там.

Иначе какво излезе в общи линии:
Изтощени надбъбречни жлези (ще пия женско биле), много нисък прогестерон, нормален естроген, но не се метаболизира много добре, поради липса на ензим глутанион и ще го пия, за да може да се изчиства естрогена.
Нисък тестостерон, което води до загуба на костна плътност, ниско либидо и ниска енергия. Трябва тренировки с тежести и чакам добавките като цяло ще ми направят списък.
За стомаха трябва да чистя бактерии, за да започнат и червата да подпомагат чистенето на естрогена. Бактериите са ентерококи в стомаха и малко стрептококи и стафилококи. Иначе няма паразити, червеи, няма вируси - цитомегаловирус, епщайн бар, няма хеликобактер и гъбичките и те са отрицателни. Няма и пропускливи черва, нито възпаление. Оказа се много бактерии обаче и те дават явно такива гадни стомашни проблеми, дето си имам честичко.

Изръсих се много яко за тези тестове, но съм много хепи, че имам картината ясна сега, да спра да пия неща напосоки и да си поставям сама диагнози. Щото бях решила, че имам висок кортизол и правех глупости, плюс че бях сигурна, че имам естрогенова доминантност. А то не е точно така. Просто яко изчерпан прогестерон, тялото е грабело от него, за да произведе кортизол да имам енергия, оттам се изтощават надбъбречни, умора и тн проблеми с нередовен цикъл. Естрогена ми не е толкова много, колкото си представях, просто не го метаболизирам добре, заради липсата на тоя ензим и като не го изчиствам ми удря яйчници. Стомаха ми бъка от бактерии, трябва да го оправя (капки чесън, масло риган) и да се включи и той в детокса на естрогена.
Ииии мда…вечният ми проблем, кой прогестерон и в коя доза да започна. Дефицитът на прогестерон е нещо, дето на 42 няма отде да тръгне да се възражда при мен. Ще трябва да суплементирам.
Чета огроооомни хвалебствия за крем Ona, най-наситеният биоидентичен прогестерон на пазара. Има го в UK и USA.
Ще го търся.

Ах, да добавя, прекурсора на прогестерона е прегненолона. Мисля си и това да пия в първата половина на цикъла.
Някой пие ли прегненолон?

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 10:11 от Aurora

# 140
Аурора много добре... Жалко че в Бг няма такива изследвания

# 141
  • София
Аурора много добре... Жалко че в Бг няма такива изследвания

Тук съм си аз в България, с нутриционист оттук ги пуснахме за Дания. И тя ми ги разчете.

# 142
Aurora
Моля те, разкажи повече за това изследване или дай линк да прочета.
От какъв материал е, какво показва, колко струва и т.н.
Ако може да споделиш и кой е нутрициониста.

# 143
  • София
Aurora
Моля те, разкажи повече за това изследване или дай линк да прочета.
От какъв материал е, какво показва, колко струва и т.н.
Ако може да споделиш и кой е нутрициониста.

Ще пиша подробно в обедната почивка.🌷

Пратих материал 5 проби слюнка, 5 урина и 1 фецес. В схема взимани (слюнката и урината) на седми ден след ову. Теста е ДНК.

# 144
Пих Див ям миналата година около 2мес. Август. Прогестерона ми беше 8, след 7-8мес правих нови тестове и беше 18, границата е 23. Не знам дали от това се е повишил, но факт от теста, че е отишъл в горна граница.

Общо взето ще се пият доста неща, но вече целенасочено, че сега пиех по свое усмотрение какво ли не. Та този магнезий, който до момента пиех не е за мен. Въпросът е, че други преди ми дразнеха стомаха и гледам да събера препоръки тук и там.

Изтощени надбъбречни жлези (ще пия женско биле), много нисък прогестерон, нормален естроген, но не се метаболизира много добре, поради липса на ензим глутанион и ще го пия, за да може да се изчиства естрогена.
Нисък тестостерон, което води до загуба на костна плътност, ниско либидо и ниска енергия. Трябва тренировки с тежести и чакам добавките като цяло ще ми направят списък.
За стомаха трябва да чистя бактерии, за да започнат и червата да подпомагат чистенето на естрогена. Бактериите са ентерококи в стомаха и малко стрептококи и стафилококи. Иначе няма паразити, червеи, няма вируси - цитомегаловирус, епщайн бар, няма хеликобактер и гъбичките и те са отрицателни. Няма и пропускливи черва, нито възпаление. Оказа се много бактерии обаче и те дават явно такива гадни стомашни проблеми, дето си имам честичко.

Изръсих се много яко за тези тестове, но съм много хепи, че имам картината ясна сега, да спра да пия неща напосоки и да си поставям сама диагнози. Щото бях решила, че имам висок кортизол и правех глупости, плюс че бях сигурна, че имам естрогенова доминантност. А то не е точно така. Просто яко изчерпан прогестерон, тялото е грабело от него, за да произведе кортизол да имам енергия, оттам се изтощават надбъбречни, умора и тн проблеми с нередовен цикъл. Естрогена ми не е толкова много, колкото си представях, просто не го метаболизирам добре, заради липсата на тоя ензим и като не го изчиствам ми удря яйчници. Стомаха ми бъка от бактерии, трябва да го оправя (капки чесън, масло риган) и да се включи и той в детокса на естрогена.
Ииии мда…вечният ми проблем, кой прогестерон и в коя доза да започна. Дефицитът на прогестерон е нещо, дето на 42 няма отде да тръгне да се възражда при мен. Ще трябва да суплементирам.
Чета огроооомни хвалебствия за крем Ona, най-наситеният биоидентичен прогестерон на пазара. Има го в UK и USA.
Ще го търся.

Ах, да добавя, прекурсора на прогестерона е прегненолона. Мисля си и това да пия в първата половина на цикъла.

# 145
Пих Див ям миналата година около 2мес. Август. Прогестерона ми беше 8, след 7-8мес правих нови тестове и беше 18, границата е 23. Не знам дали от това се е повишил, но факт от теста, че е отишъл в горна граница.

Ще го търся.

А като го пи, облекчение получи ли?

# 146
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз го пия, този същия и се чувствам супер. Сякаш ПМС вече нямам

# 147
  • София
В каква дозировка го пиете този Див Ямс?Постоянно ли?

За тестовете, аз правих тези:

http://www.nordiclabs.com/EDetail.aspx?id=3988

http://www.nordiclabs.com/EDetail.aspx?id=3827

http://nordiclabs.com/EDetail.aspx?id=3608

Нутриционист:
Мая Петрова
https://www.facebook.com/mayawellnessbg/

# 148

По 2кап на ден, може и по една да съм пила, не съм стриктна, но плътно се пие 2-3мес. И да, ПМС изчезна, някак постепенно стана и не съм се замислила, че може да е от това.

# 149
  • София

По 2кап на ден, може и по една да съм пила, не съм стриктна, но плътно се пие 2-3мес.

И в цикъл ли?

Общи условия

Активация на акаунт