Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 179
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
А, те докторята изписват, ама народа не ще да ги пие : ))

# 121
  • оттам, откъдето започва България
perunika, прекрасно момиченце си имаш. Simple Smile

И аз искам да си имаме момиченце в рода - двама сина имам. От големия ми син - засега двама внука, все момчета ни се дават. Дай Боже да са ни живи и здрави, че ги обожавам!
На малкия ми син се надявам, да ме зарадва с едно прекрасно момиченце.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 06:48 от D&A

# 122
  • Mediterraneo
Аз пък никога не съм имала редовен цикъл. Известно време пих хапчета, но ги спрях, даже година не изкарах с тях. Всички доктори твърдяха, че след бременност и раждане ще се нормализира и ще стане редовен, нищо подобно- три бременности и раждания, никога не е ставал точен. 32-35 дни го приемам за нормално, пускам 5-7 дни отгоре даже.
Голямата ми дъщеря се сдоби с цикъл малко преди 13-я си РД. Съвсем редовен от първия път. На малката й дойде твърде рано, на 11 г. и 2 месеца. Още втория път й закъсня с десетина дни, ще видим как ще се развиват нещата при нея.

# 123
  • София
Ама LemyLaughing сега черупки викаш да ядем, ама от де да знам.......
Айде, айде, Joy точно ти ли ще се оплакваш, че още нещо ще пием/ядем/мажем...? Още утре да си ги подготвила за закуска.
Заинтригувахте ме с черупките. Така и така купувам домашни яйца.
Аурора, много се радвам да чуя от теб, че сусама е ок.

Индиеца дето ходя при него за хормоналния баланс ми го препоръчва сусама, и самомасажите със сусамово олио.
Листа от малина, червена детелина, мака се водят полезни, но пък Рей Пийт-ките ги хейтват, та от всички теории човек трябва да си хареса една и да я следва общо взето;))

На мен много ми се омота цикъла. Значи кървя ми някакво бавно и тегаво две седмици, моят гинеколог заключи, че от липса на ову ми се получава това и ми изписа 5 дни дуфастон да помогнем лигавицата да тръгне добре да се чисти…то пък ми спря и сега не ми идва. А винаги след Дуфастон до три дни ми е идвал. Много ми е нервно и меланхолично, всичко ме дразни, изобщо така зверски не помня да съм се чувствала с пмс. Според мен нещо объркахме фазите. И сега се чудя какво да правя🙄

# 124
А лигавица има ли въобще? Видеозона какво каза?

# 125
Аурора, три месеца ли ще го пиеш, или само еднократно? На мен за 3 месеца ми го бяха изписвали, но ако си спомням правилно, беше за по 10 дена.
Жената или мъжа ти го изписа?
Аз понякога си мажа гръбнака със сусамово и още едно масло, заради дисковите хернии.

# 126
А, значи и аз ще си купя сусамово олио. Имате ли предложение за качествено?

# 127
Аз взимам на Балчо, а другото масло, което ми е по важно е на Алтея органик.

# 128
Балчо има в кварталния магазин, лесно и бързо ще си взема.

# 129
Можеш да го използваш и за салати и азиатски ястия. Също и да го жабуриш за здрави венци и зъби.

# 130
  • В градината...
Аз пък си изрових шишенцето с магнезиево олио, с което се мажех като бременна. И реших да се мажа, че нали така магнезият най-добре се усвоява.

# 131
Трето шише с магнезиев гел измазвам последните месеци, и пия същевременно. 🥴

# 132
На мен много ми се омота цикъла. Значи кървя ми някакво бавно и тегаво две седмици, моят гинеколог заключи, че от липса на ову ми се получава това и ми изписа 5 дни дуфастон да помогнем лигавицата да тръгне добре да се чисти…то пък ми спря и сега не ми идва. А винаги след Дуфастон до три дни ми е идвал. Много ми е нервно и меланхолично, всичко ме дразни, изобщо така зверски не помня да съм се чувствала с пмс. Според мен нещо объркахме фазите. И сега се чудя какво да правя🙄
И аз съм така, една летаргия ме е обхванала, меланхолия, не ми достига съня, но и рано ставам за работа, посъветваха ме да изследвам щитовидните хормони.Лекарства за хемотлобина взимам, но не големи дози.
Аз го отдавам това на Мирената, която се принудих да сложа на 48,5 год. заради м.възли, и някакъв хормонален дисбаланс, и че всеки организъм се адаптира различно към нея. Иначе доста от симптомите в листовката ги имам, но  и вариантите ми не са много, а само два. Гинеколожката, която ми я препоръча и постави, каза че това, което следва след менопаузата/естествена или не/, не е нещо "по-добро", имайки предвид всички женски неволи, вълни и др., съпътващи навлизането в тази възраст.... И пак е въпрос на организъм, кой как ще го понесе, и колко години ще е този преход. Цикъл имам почти всеки месец.  Хормони не взимам, защото спиралата доставяла нужното дневно количество прогестерон.

# 133
  • София
Връщам се от гинеколог, сега пък бях при жената, Леми. Човек ще каже, че вече взе да ми харесва да ходя да се чепя там, толкова често стана😂
Значи гинеколога мъж дето ме оперира ми изписа 5 дни да пия дуфастон за едно странно менструално кървене, дето се точи почти две седмици, някакво слабо и нерегулярно. Пих аз хаповете, но не ми идва вече 7 дни, а винаги на 3-ти ден ми идва след спиране. Имах лигавица бая, да.
И отидох днес да ме види и докторката и й разказах. Каза, че яйчниците и матката са много спокойни и я дойде, я не скоро. Има лигавица, но не такава дебела както преди да почна дуфастона от снимките, които погледна.
И гледа ми изследванията, аз съм с огромен дефицит на прогестерон. Каза, че без хапове няма да ми се оправи вероятно, защото съм в много голям недостиг, който няма откъде да дойде.
И ми изписа или дуфастон още десет дни или примолут нор, от което се чувствам по-добре.
Много ме е страх ако така не идва цикъл и следващият път да не ми правят абразио.
И сега така, само някакви проблеми с тоя м.

Случвало ли се е на някой да не му дойде след прогестин?

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 14:35 от Aurora

# 134
Защо пък да ти правят абразио?
На мен са ми правили все от неспиране  : ))
Според мен, пий си Дуфастона, ще се оправиш.
И нещо за настроение:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 07:37 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт