Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 337
  • 791
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм приемала Коланол, точно за болки в ставите, помогна ми. Пих го три месеца.

# 271
  • тук и там
И каква е цената,че ми стана любопитно ? Като прочета как лекарите са "открили тайната на нещо си"  и за поредното"чудо" и "иновация в дадена област"  ,и веднага  скептикът в мен започва да крещи направо..Рекламите на едни от най-безполезните,но за това пък скъпи   добавки , мазила и  неща,се промитират така  в нета обикновено..

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 17:11 от Kaisia

# 272
При мен като не спираше 11 дни ми изписаха Дуфастон и спря веднага.
Много е неприятно, знам…на мен тогава нито вит ц, нито дицинон ми помогна да спре. Само хормон.

А някакви спомени на кой ден започна да взимаш Вит. С, после Дицинон. Аз на 8м ден вече започнах да се безпокоя. Ако трябва да не си губя повече времето и да взимам направо холмон. Дуфастон никога не съм пила, има ли някакви опасения с него? На кой ден след началото на Дуфастон спря кръвта и колко време след това го приемаше и като го спря започна ли пак кръвотечение?

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 15:32 от Kateriza

# 273
При силно кървене вземам вит.С от първия ден до 2000 (до 4 пъти по 5 таблетки х 100мг или 2 от разтворимите по 1000мг) дневно за 3 дни, после още 3 дни по 1000мг дневно. И ампули калциев глюконат съм пила към вит.С, но не им помня грамажите.

# 274
При силно кървене вземам вит.С от първия ден до 2000 (до 4 пъти по 5 таблетки х 100мг или 2 от разтворимите по 1000мг) дневно за 3 дни, после още 3 дни по 1000мг дневно. И ампули калциев глюконат съм пила към вит.С, но не им помня грамажите.

Благодаря! Моето кървене не е силно, но продължава вече 11 дни. Първите 5-6 дни беше като обикновен цикъл в младите ми години. След това превръзката за цял ден е не обилно напоена, но при всяко ходене по нужда тече някакво количество. Вече втори ден пия Вит. С 5х5, от снощи пия Калциум Фосфо Ц, а сега започнах Дицинон. Купих го сутринта с надеждата другите неща да помогнат и да не се наложи да го пия, но реших да го започна. Започнах да губя апетит, вероятно от притеснение, а всичко се приема по време или след хранене. Аз имам нужда да сваля поне 5 кг, които съм качила за 1 година и то не от много ядене, а явно заради хормонални проблеми, защото през последните месеци отново ми се издуват корема и стомаха, но не ми се ще да отслабвам по такъв ночин.

# 275
  • София
При мен като не спираше 11 дни ми изписаха Дуфастон и спря веднага.
Много е неприятно, знам…на мен тогава нито вит ц, нито дицинон ми помогна да спре. Само хормон.

А някакви спомени на кой ден започна да взимаш Вит. С, после Дицинон. Аз на 8м ден вече започнах да се безпокоя. Ако трябва да не си губя повече времето и да взимам направо холмон. Дуфастон никога не съм пила, има ли някакви опасения с него? На кой ден след началото на Дуфастон спря кръвта и колко време след това го приемаше и като го спря започна ли пак кръвотечение?

Да, но при мен причината беше, че матката не се изчиства добре и кървях 11 дни и аз както го описваш точно.
И докторът ми изписа дуфастон за 5 дни по 3 на ден. Но имай предвид, че спира, но като го свършиш пак ти идва и при мен бе с тази цел. При теб причината може да е друга и тогава изписват 10 или 14 дни примолут нор 2х1…абе, трябва си един ехограф да се види, ако имаш възможност.

# 276
Катерица, какво стана, спря ли?

# 277
Катерица, какво стана, спря ли?

Леми, благодаря за вниманието! Спря след 3-ия ден Дицинон+Калциум фосфо ц+вит. С. Днес успях да запазя час за моя гинеколог и утре съм на преглед. Наболява ме корема ниско долу. Дано да мина само с лекарства. Утре мога да дам отзиви. Приятна вечер!

# 278
# 279

Здравейте момичета, давам отзиви. Днес на прегледа имаше някакво остатъчно кафеникаво зацапване, но докторът каза, че матката е много добре излющена, има добра дебелина на стената, не съм за кюртаж. Не се видяха полипи, възли или нещо друго и той не можа да коментира със сигурност причината за това продължително кръвотечение. Понеже в единия яйчник имам задържани фоликули още отпреди първата бременност, които до миналата година си стояха без промяна, а сега са леко нарастнали, даде направление за туморен маркер да се види имат ли органично изменение. Каза, че нарастването може да е заради нов и още неспукан фоликул, защото това образувание в този яйчник от двукамарно е станало трикамерно и трябва да се проследи. Каза, ако се случи неща необичайно, да отида да ме погледне. Засега не изписа нищо за пиене. Ако отново закъснее цикъла, да пия Дуфастон 10 дни, защото Утрогестан бил малко слаб за моя случай. Ако образуванието в яйчника продължи да расте, ще трябва да се отстрани оперативно. И те така.

# 280
Катерица, дано всичко се нормализира 👍
Аурора, ти трябваше ли да спреш хистаминовите храни, и ако да, как се справяш?
На мен пък изненадващо ми дойде, предишният път беше октомври или ноември, Астра Зенека прави чудеса 😄
Ще видим как ще е.

# 281
  • Където е сърцето
Здравейте,да си задам и аз мойте въпроси,които ме терзаят.На 46 г съм ще ги навърша след 2 месеца.От началото на тази година 3 месеца цикъла ми идваше на 31-32 ден.Април ми дойде 2 пъти в месеца в интервал 17 дни.Ходих на лекар не видя нищо обезпокоително,цитонамазка ок.Дойде ми на 28 ден, след което последно цикъла ми ме изненада на 22 ден .Предполагам,че е свързано с предменопаузата.Според вас нормално ли е да идва по-рано.Пуснах ПКК там всичко е ок.Мисля да пускам хормони .Всички ли да направя или само някой от тях? Много съм се ошашавила с този разбъркан цикъл,а винаги ми е бил редовен и по часовник.

# 282
Здравейте,да си задам и аз мойте въпроси,които ме терзаят.На 46 г съм ще ги навърша след 2 месеца.От началото на тази година 3 месеца цикъла ми идваше на 31-32 ден.Април ми дойде 2 пъти в месеца в интервал 17 дни.Ходих на лекар не видя нищо обезпокоително,цитонамазка ок.Дойде ми на 28 ден, след което последно цикъла ми ме изненада на 22 ден .Предполагам,че е свързано с предменопаузата.Според вас нормално ли е да идва по-рано.Пуснах ПКК там всичко е ок.Мисля да пускам хормони .Всички ли да направя или само някой от тях? Много съм се ошашавила с този разбъркан цикъл,а винаги ми е бил редовен и по часовник.

Времето между циклите се скъсява, съвсем нормално е това.

# 283
  • оттам, откъдето започва България
Жени, които в 21 век наближават 50-те, се предполага че са информирани и знаят, че няма как да избегнат промени в месечния си цикъл.
Не се притеснявайте и не изпадайте в състояния, включващи мании от обикаляне на болници и куп изследвания. (ако няма уважителна причина)
Всичко ще си мине по живо и по здраво при повечето от вас. (знаем, че може да има и изключения).
Бъдете здрави и щастливи, радвайте се, че преминавате от един период на живота си - в друг.

След толкова неща, които се случват в последните години, Ви е ясно, че този период от живота на една жена е привилегия, от която не всяка жена може да се ползва. Simple Smile

# 284
purple angel, щом като си ходила на доктор и всичко е излязло наред, няма от какво да се шашкаш. Започва се закъснения, прексачания, безкрайни кървения и какво ли още  не. Но след като са отхвърлени сериозни заболяваня, минаваме в зоната " трябва да се търпи". Да пуснеш хормони, но ще са за твоя информация. Друг смисъл едва ли имат.

Общи условия

Активация на акаунт