Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 312
  • 791
  •   1
Отговори
# 600
Не се притеснявай. Не мисля, че трябва да търсиш лекар по спешност при тази ситуация. Просто изчакай, едва ли ще ти спре от раз! Имах подобна аномалия преди месец - 17дни закъснение. Докторът каза, че е нормално на тази възраст и да очаквам подобни изпълнения. Притеснително и изискващо преглед е кратък период без цикъл (под 15дни) и продължително кръвотечение (над 10дни). Ако не бъркам цифрите, това си спомням от обяснението на доктора.
Благодаря ви.
Не знаех за спешността на симптомите,които вие спименахте, благодаря ви.

# 601
  • тук и там
И аз съм със спирала. На 46 и със спирала...ами вероятноста за забременяване клони към 0..Та няма смисъл от тестове, нормално е да започне да прескача.И на мен ми прескача. (на 47 съм).

Аз след курса със примолут нор все още нямам цикъл. Ден осми след спирането..Ако не ми дойде до 2 дни(за сега нямам никакви симптоми), ще звъня ма АГ пак..Confused Имам кисти,за това беше важно да ми дойде цикъла,пък и спирала трябва да сменям...ама няма никой за сега.Иначе -и друг път ми в прескачал цикъла, нормално е за възраста..

# 602
Здравейте момичета да ви споделя и да потърся съвет съвсем се обърках... Юни цикъла ми беше оскъден от 22. След като приключи няколко дни всичко наред. След това започнах да кървя слабо което се засили към 10юли, а датата на цикъла беше 21.07 Оказа се, че моята гинеколожка вече не практикува, едвам докачах часа при нова която на 20 юли вторник ми откри киста 3.5мм. и ми изписа Децинон за спиране. Каза че лигавицата ми е 13мм. До петък от това лекарство не ми спря и на 23 петък включи примолут нор. Накара ме да се подпиша, че отказвам абразио и ме наплаши с кръвоизлив . Отидох на второ мнение на 27 вторник без да казвам, че първото лечение е назначено от лекар. Втората лекарка каза, че масово идвали жени с нарушения в цикъла след ваксина на Файзер, която втора доза сложих на 27 юни. Също така каза, че като спра Промолут нор на 1 август до ден два щало да ми дойде и след това да отида да видя лигавицата, която си беше същата 13мм.. Само с видеозон ме прегледа, киста не видя... Филмирах се с тази лигавица и с това, че около мен след ваксина пият Аспирин, а аз не смеех, че кървях и сега чакам пак. Чета и листовката на Промолут нор също пише за тромбоза. Пиете ли аспирин? Какво мислите са моя случай?

# 603
  • тук и там
Мисля,че ваксината няма общо -просто съвпадение. И на мен не ми дойде този месец, обаче предвид това че си ми прескача от година цикъла-(един месец не дойде,после следващите три всичко е окей,после пак ми прескочи и т.н) не ми и идва на ума че точно този месец  е заради ваксината.(сложих втора доза Пфайзер на   9-ти юли.)
Не се филмирайте. Направете каквото е нужно,ако трябва отидете пак при друг гинеколог за второ мнение. Ако и двамата са на едно и също мнение-послушайте ги, направете абразио или каквото там ви препоръчват.

Аспирин не пия.

# 604
  • Варна
На мен ми прави такива мизерии без ваксина. Зимата "масово" се оплакваха от проблеми с цикъла след преболедуване от ковид. Моят АГ отрече подобна връзка. Истината е, че винаги е имало такива оплаквания, много преди да сме чували за ковид и за ваксини.

# 605
Kaisia,на мен откакто съм със спиралата в началото ми идеаше по-рано и беше по-дълъг,като в началото преди самия  цикъл беше дълго зацапване,след това се пооправиха нещата ,пак започваше със зацапване обикн,веднъж само откакто съм със спирала ми закъсня около пет дни.
Така е,със спирала възможността за бременност е почти нула ,но знаеш ли.
Последните няколко цикъла са ми по-дълги,но слаби.
Вече 7ми ден и все оше няма никой,явно този месец ще прескочи.
Да ви попитам,пременопаузата колко време преди самата менопауза ви беше,чета различни периоди .

# 606
На мен пък след ваксината ми дойде, та съм доволна. Хем с Астра Зенека, с която беше най голямата истерия относно тромбозите.

# 607
  • тук и там
Kaisia,на мен откакто съм със спиралата в началото ми идеаше по-рано и беше по-дълъг,като в началото преди самия  цикъл беше дълго зацапване,след това се пооправиха нещата ,пак започваше със зацапване обикн,веднъж само откакто съм със спирала ми закъсня около пет дни.
Да, и аз преди имах същите оплаквания заради спиралата-зацапване и по-дълъг цикъл. Но това на "по-млади" години. Сега зацапвания нямам,а цикъла ми е 3 дни(ако дойде). Иначе при всяка жена е различен периода преди менопауза. Отиди на гинеколог за твое успокоение ако имаш възможност, но не си "спешен случай" при всички положения..На твое място бих изчакала следващият цикъл,и едва тогава -на АГ. Но ти си знаеш най-добре.

На мен ми дойде днес -на девети ден след приема на примолут нор. Записах си час за четвъртък,да видим дали са се пукнали кистите и евентуално за смяна на спиралата.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 11:45 от Kaisia

# 608
Kaisia,на мен откакто съм със спиралата в началото ми идеаше по-рано и беше по-дълъг,като в началото преди самия  цикъл беше дълго зацапване,след това се пооправиха нещата ,пак започваше със зацапване обикн,веднъж само откакто съм със спирала ми закъсня около пет дни.
Да, и аз преди имах същите оплаквания заради спиралата-зацапване и по-дълъг цикъл. Но това на "по-млади" години. Сега зацапвания нямам,а цикъла ми е 3 дни(ако дойде). Иначе при всяка жена е различен периода преди менопауза. Отиди на гинеколог за твое успокоение ако имаш възможност, но не си "спешен случай" при всички положения..На твое място бих изчакала следващият цикъл,и едва тогава -на АГ. Но ти си знаеш най-добре.

На мен ми дойде днес -на девети ден след приема на примолут нор. Записах си час за четвъртък,да видим дали са се пукнали кистите и евентуално за смяна на спиралата.
Да,определно ще изчакам до следващият цикъл,за да видя как ще бъде,единствено се чудя има ли смисъл да правя след някой друг ден още един тест или е безмислено?

# 609
  • София
Кайсия, аз, докато има цикъл, макар и нередовен, не бих разчитала на (няма вероятност). Имам няколко случая на късна естествена бременност.

# 610
Кайсия, аз, докато има цикъл, макар и нередовен, не бих разчитала на (няма вероятност). Имам няколко случая на късна естествена бременност.
Reunion така е,мн си права,но все пак съм със спирала,макар и там винаги да има риск

# 611
  • тук-там
Няма качество на тези години на Я. Подобен риск е под 1% според статистиката. Аз бих мислила как да компенсирам ефекта от разбканите хормони. Това с естествената бременност на тези години, ако беше факт, нямаше да има преобладаващо инвитро с донорски Я.

# 612
  • тук и там
При наличието на спирала и  на тази възраст имах предвид. И аз ще слагам спирала пак и ще сменям старата  тези дни. Ако не беше със спирала-да, тогава бих се съгласила ,но в нейният случай - ми се струва безсмислено да прави още един тест за бременност.Кой както си реши де. Иначе и на мен  като не ми дойде за първи път -направих два теста за бременност,въпреки че съм със спирала ..Rolling Eyes.След това свикнах и спрях да се притеснявам поне за бременност.И започнах пък за други неща-  кисти,миоми  и др. подобни..Grin

# 613
  • София
Рядки са МТЗ, но се случват.

# 614
А има ли значение кога са правени тестовете.
Първият го направих на 4ия ден ит закъснението сутринта,но не с първата урина,но спазих всичко по упътването.
Втория го направих на 6ия ден от закъснението с първата урина,но го проверих на 7мата минута(защото се отплеснах),а не на 5тата както пише на упътването,на което пише да не се смята за верен резултата след 5тата минута.Но пък в интернет четох,че до 10мин е ок да се провери резултата след 10тата минута вече не,защото не бил верен
Reunion,какво е МТЗ?

Общи условия

Активация на акаунт