Любители на Котки - Тема 160

• 31 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
pandorina,споко,жив глист намерих до дупето на моето коте.
Уверяват ме и мен,че няма опасност,но ще накарам личната да ми пусне паразитология.
За лишея на брадичката...аз си имам особена възприемчивост към гъбички,така че...Ще си попия Фунголон,изписан си ми е от лекар,пила съм неведнъж.
Преди да имам котка,преди години,на крака такъв голям лишей ми беше станал...Лято беше,явно само от сядане по пейките...имам си не едно заболяване и сериозни операции,но не мисля,че котето може да те зарази с калицивироза или дори котешки коронавирус.Вируси междувидово(ние сме хора,а те котки) много,ама мноооого трудно се предават...
Мамито е микробиолог и вирусолог...
Вече паразити и гъбички...се предават.
Токсоплазмоза...която съм карала и затова не ме беше страх.Като бременна разбрах,че съм карала,някакви невероятно високи антитела имах,но и стари антитела...

# 91
Ани, много са симпатични бебоците, но и е рано да се отделят от майката. Най-добре да навършат три месеца, но във всеки случай трябва да са на над два.

# 92
AnyHr, тези бебоци какво ще ги правите? Ще ги давате ли?

mariqivanova799 , аз с токсоплазмоза се заразих в първите месеци от бременността ми и беше някакъв пълен ад - стрес, напрежение, до последно не се знаеше дали плодът няма да е увреден. 

# 93
  • Бургас
AnyHr,бебоците са хубави,ама майката е ❤️❤️❤️

pandorina, вероятно нищо лошо няма да се случи,и ти,и котето ще сте добре.
Но абоката не знам как ще търпи,трябва и яка да му сложат.
Да не го правят за пари?
Може и да пие антибиотик.
Макар че близка ми разказваше как котката ѝ особено успешно имитирала изпиване на хапчето и накрая намерили зад дивана изплютите хапчета...
Моят мъник с пауч(мъничко) изяждаше антибиотика,стоях и зорко наблюдавах.
После досипвах,продължаваше да яде...та така...Уискас все пак помогна на котка.Поне да си изпие антибиотика.

# 94
Да, ще му сложат яка. Не мисля, че го правят за пари, все пак опитаха с подкожен и ако беше добра ПКК щяха да ми дават хапчета. Те също се надяваха да не се налага абокат. Предложиха да го оставя там за 4 дена, но отказах. Ще го водя. И без това с тоя абокат и яка ще е в стрес животното. Дано не му се отрази тоя стрес сега. Имахме куче, което така почна с инжекции и стрес и така и не можа да се социализира. Беше го страх от себеподобни и колко пъти са го хапали.. Сега си мисля, че ако не го бях завела дали пък нямаше да си се оправи само..

# 95
  • Бургас
Не знам,на моето антибиотика помогна...
Не знам,щом казват,че е нужно венозно...
Може да не се стресира толкова,аз си мислех,че Хари ще ме намрази,защото аз го държа,каквито и процедури да му правят,но ме гушка милото...

Защо на носа му стават черни неща?
Те сами падат,но пак се образуват.
Не е възпален,няма уж секрет...

Взе да се окосмява под оченцето...

Тук е чисто нослето от другата страна:

# 96
чисти му нослето с памуче с физиологичен разтвор. ще се оправи.

# 97
  • Бургас
чисти му нослето с памуче с физиологичен разтвор. ще се оправи.
То вече месец си е така.
Ти се образува,ту се самоизчиства...

# 98
pandorina проверете за херпес вирус. Той се проявява със секрет от очите и нослето.

# 99
Попитах за херпес казаха, че няма клинични данни. При него не само секрет, но и нещо друго на очите имало.

# 100
  • Велико Търново
Мария, нашият Пенчо /едно от всичките му имена 😉, както ни дойде така му казваме, иначе по паспорт е Широ /бяло, означава от японски 😉/, яде Пурина Пролан - пауч и гранули, друго не съм купувала и на този етап не мисля да сменям. Другата седмица е на втора ваксина, иначе два пъти вече го обезпаразитявахме - веднъж с хапче и след 2 седмици с паста /повърна два пъти вкъщи, ама слаба работа /. Роден е на 12 март 🙂
Котьо, благодаря за предупреждението 🙂имам си аз едно наум и през деня разчиства ме всичко от масата и местата, до които вече стига, става все по - пъргав и му нямам много вяра.

# 101
mariqivanova799, най-вероятно в нашия случай не са гъбички, защото го има от повече от половин година сигурно, но другият котарак и хората вкъщи не сме се заразили. А и ветеринарят каза, че гъбичките биха се влошили от кортикостероидния крем, което не се случи.
Надявам се при вас всичко да мине и да оздравее напълно котето, а също и на останалите котета с проблеми в темата пожелавам да се оправят Heart

Следобеден сън:

Напоследък нямам много време да играя с тях и двамата компенсират с тичане и боричкане посред нощ, а през деня си спят сладко Laughing

# 102
  • София
AnyHr, тези бебоци какво ще ги правите? Ще ги давате ли?

Да, вече имат осиновители. Но преди да станат на 3 месеца няма да ги дам. Компромис със здравето на котетата (И на Чари) няма да направя- ще получат всичко от майка си!
Много са игриви, социални и гушливи. 😻
И много схватливи- ползват тоалетната вече редовно. Днес хапнаха по малко- едното бебешки пауч, другото- гранулки.

Mariq, майка им е много хубава, гальовна, добричка, миличка котчица (когато се появи вкъщи есента беше голям дивак). Иска ми се и тя да бъде осиновена...
Много са ми... в момента с малчуганите- 5 броя.
Ще я кастрирам и ще го мисля после.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 16:39 от AnyHr

# 103
  • на брега на морето
Котьо, благодаря за предупреждението 🙂имам си аз едно наум и през деня разчиства ме всичко от масата и местата, до които вече стига, става все по - пъргав и му нямам много вяра.
Златно правило за котките: НИКАКВО ДОВЕРИЕ! "Страх лозе пази", "Вържи попа да е мирно селото", "Покритото мляко котките не го ближат" и т.н.

# 104
  • Велики Преслав
Ох АниХр аз не бих се лишил от такава прелест като майката на малчуганите. Така като я гледам е събрала само хубавите неща от критериите за котка. Красива, спокоен пълен с любов поглед,  добра, гальовна и наистина много красива. Само ако можех да я взема щях. За жалост имам 6 след като вече намерих осиновител за едното малко ще останат 5. Пак са много.

Общи условия

Активация на акаунт