Любители на Котки - Тема 160

• 31 152
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
И аз мисля, че не се променят/за мое съжаление 😊/

# 121
  • на брега на морето
Месо и хляб да има, ще избере хляба. Laughing
И Нала е така. Сега спи на коленете ми и мърка.

Честито на щастливеца Франки Green Heart

# 122
  • Бургас
И аз мисля, че не се променят/за мое съжаление 😊/

Точно за тази част от характера им ги обичам толкова.Държат на своето.
Но...аз мисля,че ако човек го удари,държи се лошо...тази любов ще изчезне.
Веднъж настъпих Хари,бързах,той ми се мотае...измяука и се скри под леглото.
Спрях да бързам,виках го,не дойде.
Много ми дожаля, сега много внимавам как стъпвам...

Хлябът е вкусно нещо.Ако не им вреди много,давайте им.Аз имам проблем с хляба и не ям,но нашите си ядат.Хари обаче не проси нищо от масата,но и не се пуска много в кухнята.
Най-вече е в моята стая и коридора.
Боклука държим в мокрото.Преди малко го хванах да клошарства,т.е. да опитва да рови в боклука.Идея нямам защо му е да го прави,ама на...
Е,как да го пускам там...гризе гъбата,с която мием пода...
Изключително държа да не лапа мръсни неща,защото често ме целува по устата(на това не съм съгласна,ама е бърз)...
И държа и от глистите да го изчистя,с три приема Каниверм явно не става.
Снощи изхвърли мъртъв глист,днес пак...
Наистина ще си пускам паразитология...
Макар че си мия ръцете непрекъснато.
Обаче как пак да му дам Каниверм,като му беше толкова лошо и повръщаше...
Има и друг препарат,Цестал коте,който обаче съдържа същото.
Освен док да е дал повече количество...
Те дават от една спринцовка на всички котета и твърдят,че я дезинфекцират(след даването я прибират в шкафа).
Обаче под зоркия ми поглед Биокан М се бие от нова ампула,със стерилна игла и спринцовка.
Така ще е и с ваксината,надявам се.
Навремето,когато ни ваксинираха в училище,само сменяха иглите...майка ми беше пощуряла,когато и казах,тя работеше в ХЕИ...

# 123
Променят се котките. Най-темерутестата ни котка, която като малко коте беше страшно дръпната, на 9-10 месеца изведнъж започна да се качва в скута и да се гали. Тогава точно ѝ се беше възпалило едното око, и помислихме, че е нещо свързано с това, но и досега си е най-обичащата да се гушка, да тъпче с лапи, да прегръща с лапи и да си търка муцунката. Толкова се екзалтира, че и нокти пуска при тъпченето, мъркането понякога прилича на хъркане и пуска доста лиги.

# 124
  • Бургас
Дааа,малко пуска нокти при тъпченето моят Хари.
Ама не го прави често.
Моята мечта обаче засега е изпълнена.
Мечтаех за мила, любвеобилна, мъркаща,гальовна и месеща(когато е на кеф) котка.
Представях си пораснала,но явно писано било да се срещнем с този бебок.
Дано не се промени към лошо.
Бие и мрази двата ми телефона,мен също,когато ги вземам,но не ме наранява,без нокти пердаши мен.
Телефоните...имат късмет,че не им се дерат екраните.
Неведнъж е пробвано.
Но грешката е в мен,не телефона,а котката е център на Вселената...Просто не осъзнавам този факт,а той не осъзнава колко инфо и въпроси за него имам и как търся начин да му създам най-добрите условия

За купичките-моят има две порцеланови,едната за вода,другата за гранули.Мия ги често,водата сменям при всяка възможност, много обича прясна вода(поне два-три пъти на ден).
За пауч има стъклена чинийка.
Пластмасови не исках,взех от тези,които ние ползваме,така или иначе имаме много...

# 125
О, и Сиси много обича хляб 😁 МП вчера седнал да яде, пакета с хляб е на масата с една филийка вътре. Тръгнал да й къса парченце, а тя си навряла цялата глава вътре и си открадна филията ... После си я занесе настрани и я близа пет минути 😁 Тя хляба не го яде, е рядко се лъже по хапка-две да лапва де, но голямо смучене и близане му дърпа. И не с всеки хляб - предпочитя по-загоряла коричка и ръжен хляб или такъв от лимец 😁

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 09:06 от _Зизy_

# 126
  • на брега на морето
Хляб с мая е силно непрепоръчителен за котки заради маята. То и за хората се отнася.
Хляб не се дава и на декоративните птички заради глутена.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 11:06 от Котьо

# 127
  • София
Отдавна не съм ви показвала прекрасната ми Мацона.
Принцеса Спинкотка в цялата й космата прелест 😻

Скрит текст:
Колежката ми като я види в тази поза отива и й изправя главата, че ще си счупи вратлето 🤣

# 128
  • София
Изпуснах ви, но напоследък доста притеснения ми се събраха. Отделно котката на майка ми изчезна и я няма вече трета седмица. Добре, че двете ѝ котенца бяха започнали да ядат паучове. Много ми е мъчно, вчера трябваше да навърши 5 години.
Една снимчица на моя пухкав антидепресант Еви:

# 129
Който е имал хремаво коте, по колко време трае това? Чудя се защо вече 5 дена е на антибиотик, а хремата и сълзенето от очето не минават, даже ми се стори че секретът е по-гъст и белезникав, а не прозрачен. Шести ден е вече.

# 130
  • Бургас
Който е имал хремаво коте, по колко време трае това? Чудя се защо вече 5 дена е на антибиотик, а хремата и сълзенето от очето не минават, даже ми се стори че секретът е по-гъст и белезникав, а не прозрачен. Шести ден е вече.
Може да трябва да сменят антибиотика,но не забрявай,че калицивирозата е вирус.
Антибиотикът може да излекува само бактериална инфекция.
С вируса организма на котето трябва да се пребори.

# 131
Спомени от Фин

Утре Закари прави една година. И в 10 имаме час за кастрацията му. Получи се съвпадение без да искам.

# 132
  • София
Утре Закари прави една година. И в 10 имаме час за кастрацията му. Получи се съвпадение без да искам.

Леле, какъв подарък ще получи момчето... 😳

# 133
И на мен не ми е много ок,ама е такова.Нямам мн варианти,не искам да е в последния момент.Искам да съм поне месец до него след кастрацията.Успокоява ме поне,че е за секунди цялата работа.

# 134
Ох, напипах някакво меко топче над ребрата на Сиси ... МП в събота ще я води на доктор, а до тогава ще се побърквам Cry Търсих някакво инфо в нета и само на 1-2 места хора са коментирали за мастни топчета, които се разграждали с лекарства. Иначе нищо й няма - яде, играе, не я боли като го пипам ...
Да ни стискате палци да не е нещо лошо Cry

Общи условия

Активация на акаунт