Бременна съм - а сега?

• 19 695
  • 419
  •   1
Отговори
# 150
Ейй. Никой ли пък не вярва в добрия финал на приказката. Два месеца, два месеца. Понякога хората от първи ден се усещат, че това е техния човек. Дано при авторката да е така.
При нас с жената се получи нещо такова. Още от пръв поглед, няколко часа по-късно в кревата. Без предпазни средства и само на моята воля да го извадя навреме. После преди втората ни среща и закъсня и ми беше малко спечено, но пък бях твърдо решен, че ще обърна и света, за да си гледам евентуалното дете.
То все пак се роди 2г. по-късно и живи и здрави декември чакаме още едно.
Та понякога нещата се случват точно като по сълзливите филми, ама и ние изпускаме много моменти от прекалено премисляне.
И все пак, ако бащата откаже ангажимент по-добре да се води детето с неизвестен такъв, защото биологичният незаинтересован и криещ се родител е един огромен проблем не добре обхванат от нашето законодателство. Това ми е опита с доведения ми син и неговия биологичен "баща".

Нали не си мислиш, че с биологичния баща на доведения син много е пазила и с теб е скочила в кревата набързо след запознанството без предпазни мерки по някакво изключение? За съжаление, такова поведение за жена е изключително опасно и рисковете да забременее от неподходящи почти непознати мъже и да се зарази с нещо са доста високи. Изключение е по-скоро щастливата развръзка.

# 151
А, баш. Аз имам един познат бохем-сваляч, който обича да се хвали пред компания, че не ползва предпазни средства. Казва, че той си подбирал жени, които не спали с кой и да е и се пазели с презервативи. На въпроса защо обаче с него си лягат без да се замислят и без да се пазят, не дава смислен отговор.

Изобщо темата зави в много различна посока, но пък за такива неща е хубаво да се говори. Дано повече хора се замислят. Защото е видно, че при такива ситуации като на авторката, или недай си боже по-страшни, превенцията е всичко.

# 152
  • France
Хубаво е хората да се замислят по въпроса. В наше село не минаваше и месец без да има някой на лечение в кожно-венерологичния за сифилис. А той се има за почти изчезнал в Европа. И да не мислите, че става дума само за цигани! Не! За спин и хепатит да не говорим.

# 153
Ейй. Никой ли пък не вярва в добрия финал на приказката. Два месеца, два месеца. Понякога хората от първи ден се усещат, че това е техния човек. Дано при авторката да е така.
При нас с жената се получи нещо такова. Още от пръв поглед, няколко часа по-късно в кревата. Без предпазни средства и само на моята воля да го извадя навреме. После преди втората ни среща и закъсня и ми беше малко спечено, но пък бях твърдо решен, че ще обърна и света, за да си гледам евентуалното дете.
То все пак се роди 2г. по-късно и живи и здрави декември чакаме още едно.
Та понякога нещата се случват точно като по сълзливите филми, ама и ние изпускаме много моменти от прекалено премисляне.
И все пак, ако бащата откаже ангажимент по-добре да се води детето с неизвестен такъв, защото биологичният незаинтересован и криещ се родител е един огромен проблем не добре обхванат от нашето законодателство. Това ми е опита с доведения ми син и неговия биологичен "баща".

Нали не си мислиш, че с биологичния баща на доведения син много е пазила и с теб е скочила в кревата набързо след запознанството без предпазни мерки по някакво изключение? За съжаление, такова поведение за жена е изключително опасно и рисковете да забременее от неподходящи почти непознати мъже и да се зарази с нещо са доста високи. Изключение е по-скоро щастливата развръзка.

При положение, че съм и трети мъж в живота въобще. Изключение е неразумното и поведение онази вечер, но пък както казах по-назад, понякога риска си струва.

# 154
Не, как ще си струва? Все едно нямаше да ви издържи химията, ако не бяхте се изпляскали веднага и бяхте използвали предпазни средства, вместо да трепери дали не в бременна. И това с третия мъж в живота е доста съмнително и недоказуемо, и говори повече за наивитета на мъжа, който се впечатлява от такива приказки.

Самотна майка с дете, чийто баща не участва в живота му, е доста безхаберна, щом ляга без предпазни мерки с практически непознат. Обзалагам се, че има баба на хоризонта, която поема здраво тежестта на майчинството, че майката да си се вее и да рискува толкова лесно нови бременности, аборти или незаинтересовани бащи.

# 155
Тва като онзи виц, в който един си легнал с гадже, ама тя била много обиграна и той ѝ казал " Мислех, че съм ти първия", а тя отговорила " Да не мислиш, че това съм го учила задочно?". Та толкова за " Ти си ми третият".

# 156
  • Пловдив
Тоя лаф "ти си ми втория" още ли върви? Боже, аз си мислех, че тия наивните мъже са на изчезване.

# 157
Като лафа "Аз с презерватив не усещам нищо" Хайде бе..дебелокож Simple Smile

# 158
Аз пък си мисля, че не винаги и не всичко е както си го мислят чуждите хора.

# 159
Имам братовчед, който се залюби с една мадама 10г по-възрастна от него и след няколко седмици тя забременя (27г и 37г). Той беше, колкото изненадан, толкова и щастлив, че ще става баща. Детето ще направи 4г, купиха си по-голямо жилище и с щастливи и доволни от изборите си ❤️

Бъдете здрави и вярвайте в себе си 🌸

# 160
To, бащата е по-отговорен за направеното дете, не е внимава. Понякога трябва време, за да имаш дете, младежа просто може да е решил, че ще продължава до края. А може и той да иска дете...
Все едно това е много лошо да му се случи, нали той няма да го ражда. Какво значение имат и годините му...
Пък и тя като роди ще ена 32, време е даже съвсем на време, преди менопаузата.. Да си гледат детето. Щом се вижда и правят секс, я иска. Никой на сила не му я бута.

# 161
Братовчедка ми (25), забременя от един младеж (21) и в събота им е сватбата. Така, че това, че е по-малък не значи, че няма да поеме отговорност. Макар, че, доколкото разбирам снощи трябва да се е произнесъл младежът.

# 162
  • Пловдив
Много сте ми странни. 21 век използвате изрази като "поеме отговорност"????? Наясно съм, че не винаги се случва така, но по правило детето не би ли трябвало да е продължение на стабилна връзка, да са наясно и двамата, че ще правят бебе, а не случайно изпразване на пияна глава (или дори трезва) на двама полунепознати?!?!?!?!

# 163
  • София
Естествено, че би трябвало, ама като вече е факт, какво? За аборт ли намекваш?

# 164
  • Варна
Тук абортът изобщо не стои на дневен ред като виждам. Съмнявам се това да визира.

Общи условия

Активация на акаунт