Бременна съм - а сега?

• 19 678
  • 419
  •   1
Отговори
# 165
Младежът няма защо да бъде съжаляван, дори да се приеме, че наистина му е натресено бебе (хипотетично, в случая той явно е доста увлечен по жената и очаквам да се зарадва, дори да е малко стреснат). Ако не иска да се ангажира, просто ще плаща издръжка, не много голяма по размер, до пълнолетие на детето. Нищо повече, другото е на добрата му воля.
Аз по-скоро бих съжалила мъж, ако жена иска да абортира желано от него дете.

# 166
  • Пловдив
Не визирам аборт, нито обсъждам авторката. Последните мнения са ми странни.

# 167
Е, те много хора не са планирани, ама са се родили.

# 168
Както и много са умрели от алкохола, ама повече са се родили...Simple Smile

# 169
Аз пък чакам да разбера как е реагирал бъдещият татко

# 170
Казах му.
Ядоса се, цяла вечер ми обяснява как не е готов за дете, как ще си съсипе следването, бъдещата кариера... ще ми бъде доста трудно да обясня, че според мен няма нищо да се съсипва...
Иначе е съгласен с мен, че аборт няма да има, но е уплашен до смърт. Не знам дали ще иска да е част от това, помоли ме за седмица време да помисли. Също ме помоли през тази седмица да не казваме на никого, нито на моите, нито на неговите родители.
Все пак не избяга и не ми затръшна вратата, както предполагах, остана си при мен вечерта, но нямам особено големи надежди за тази връзка Sad

# 171
  • Варна
Интересно какво има да мисли... Аборт няма да има. Оттам нататък ТИ имаш много за мислене.

# 172
  • Далече, далече
Предвид възрастта и етапа от живота му, реакцията му е логична.
Вероятно ще припознае детето и ще си плаща издръжката. След време може и да се радва на детето.
На мен ми се струва по-лош вариантът, ако веднага беше изприпкал при родителите си, за да ги пита какво да прави.

# 173
Е нормално е да се уплаши, вероятно ще си смени няколко пъти настроенията и желанията относно това дете. Също ако се беше зарадвал и заподскачал, отново няма гаранция, че като преспи една две нощи няма пак да се обърне. Нека помисли и свикне с мисълта и каквото дойде.

# 174
  • Варна
Дотук значи с теориите как на 24 (толкова ли бяха) е зрял и готов за поколение, в никакъв случай не момче. Може пък като изпусне парата да види нещата под друг ъгъл...

# 175
Според мен, подобна реакция от негова страна е напълно разбираема. Дошло му е като гръм от ясно небе. Ще се осъзнае, ще преспи с тази мисъл и ще разбере, че не му казваш, че му остават 6 месеца живот.
  Затова бремеността е почти година. За да свикнем, да се опитаме да се подготвим и да започнем да се вълнуваме. Дори да не сте заедно тримата, това да е в живота на детето, пак е много. Не се шашкай и това мина, каза му. Сега той ще се заземи и следващият разговор ще е по-добър. Бъди здрава !

# 176
Казах му.
Ядоса се, цяла вечер ми обяснява как не е готов за дете, как ще си съсипе следването, бъдещата кариера... ще ми бъде доста трудно да обясня, че според мен няма нищо да се съсипва...
Иначе е съгласен с мен, че аборт няма да има, но е уплашен до смърт. Не знам дали ще иска да е част от това, помоли ме за седмица време да помисли. Също ме помоли през тази седмица да не казваме на никого, нито на моите, нито на неговите родители.
Все пак не избяга и не ми затръшна вратата, както предполагах, остана си при мен вечерта, но нямам особено големи надежди за тази връзка Sad

Нормално е да реагира така, шокиращо е. Остави го да е успокои. Не разбрах, не си му казала, че ти ще го гледаш сама?

# 177
  • Варна
А защо да му казва от раз, че тя ще го гледа сама? Може пък той да пожелае да го гледат двамата, трябва ли да му секва мераците отначало още?

# 178
А защо да му казва от раз, че тя ще го гледа сама? Може пък той да пожелае да го гледат двамата, трябва ли да му секва мераците отначало още?
не разбрах дали му е казала, а не защо не

# 179
Честно казано очаквах такава реакция, а си мисля че ти също. Макар че ми се искаше да е друга реакция. Интересно дали ще те потърси, дали ще се обади през тази една седмица. Въпреки това ти желая безпроблемна бременност и здраво бебче.
В крайна сметка решението е твое, той е уведомен и сам решава дали ще бъде част от живота на това дете
Сега се приготви и за вашите. И те може да измрънкат

Общи условия

Активация на акаунт