Бременна съм - а сега?

• 19 733
  • 419
  •   1
Отговори
# 240
Трябва, не трябва, хубаво, неприемливо, много погрешно... Не знам как не се усещате понякога колко не му е времето и мястото да давате оценки на някого, различен от вас, самите. Ако успеете да приложите и една трета от тия категорични "трябва", дето ги мятате с лека ръка към други, няма да ви остане време да оценявате други. Не го ли разбирате?
Един живот винаги е повод за радост, защото е благословия. Не всчко в тоя живот се случва по предварително очертаните ви илюзии и слава Богу, че е така. 

# 241
Децата трябва да са желани от двамата родители. Вижда ми се непочтено да забременееш от мъж, който хабер си няма и се е хванал с жената вероятно за лесния секс и забавленията. Консервативна съм, знам, но първо трябва да е брака, после децата. Друго е ако жената осъзнато иска дете и може да се издържа себе си детето и ако се обърне към банка за сперма, това е честно и почтено.
Е, понякога лесният секс и забавленията дават такъв резултат. Едно време и сексът е бил за след брака, но в наши дни, нещата се случват по-различно.
Не знам защо пишеш, сякаш тя го е измамила някак, за да забременее? Правили са секс без предпазни средства, шансът да се случи не е малък. Отговорността е споделена. Ако той реши, че няма да си играе на семейство, на нея няма да й е леко в никакъв случай, та тя също ще понесе последствия, ако е толкова важно и тя да е виновна.

# 242
По-скоро ми е мъчно, че ще расте без баща. Психологическата липса ще е доста голяма.  Може да е повече и от материалната. Въпреки всичко нека авторката си го отгледа. Бащата също може да вземе решение да участва в отглеждането и живота на детето. Часовника не тиктака, но детето вече е ставало.

# 243
Не виждам непочтеност в това да задържиш създаден вече живот. И не го жаля момъка - в крайна сметка е участвал в правенето. Същото се отнася и за жената. Но в крайна сметка природата е отредила износването на женския пол, така че - колкото и да им е кофти на мъжете от този факт, жената решава дали детето да бъде родено или не. Както пък после мъжът решава дали и колко да участва в живота на детето, а жената носи отговорност за създадения живот така или иначе. (Тук изключвам случаите на изоставяне.) Справедливо или не - това е естественият ход на живота. И съвсем не разбирам мненията, които твърдят, че не биха причинили подобно раждане на детето си. А да не му дадат шанс да живее биха му го причинили? Да, ако планираш внимателно е едно, но при свършен вече факт е друго. Разбира се, не съдя абортиралите жени - те си решават, но тук жената - нормална, си иска детето (при това не говорим за безделна многодетна майка, заченато дете от човек с тежки генетични увреждания и/или други подобни причини!), а се срещат подмятания за аборт. Абсурдно е!

# 244
Кой говори за вини, виновни са и двамата, но ще страда невинно дете. Тя взима 1000 лв + 200 лв примерно издръжка, да не говорим, че докато е в майчинство и толкова няма да взима... За кое по-напред ще и стигнат, за квартира ли, за ток ли, за храна ли? То хубаво нов живот, ама като го обичаш на мизерия...

# 245
Айде моля ви се. Нито е първото, нито последното което ще е дете на самотна майка. В света има хиляди такива. Момичето иска детето и това е най важно. Чудите се как да и скапете хубавия момент.
Чудо голямо, че не е омъжена, че не са се пазили, че бащата може би не го иска, че това, че онова.
Тя го иска и това е най важното

# 246
А те защото всички хора са родени в богатство и лукс? Има начини да се отгледа едно дете, дали с помощ, дали без, ще се намери как.

# 247
Децата трябва да са желани от двамата родители. Вижда ми се непочтено да забременееш от мъж, който хабер си няма и се е хванал с жената вероятно за лесния секс и забавленията. Консервативна съм, знам, но първо трябва да е брака, после децата. Друго е ако жената осъзнато иска дете и може да се издържа себе си детето и ако се обърне към банка за сперма, това е честно и почтено.

От кога забраменяването се случва по желание на жената?
Все едно го е измамила, така звучи...
Почтено е да го уведомиш след като двама сте участвали в това..
От там нататък ...Нищо почтено не виждам в това, мъж да ти кажи направи аборт..Забавлявахме се ама аз не съм готов!
Мале, представям си ако мъжете забрменяваха..какво ли щеше да е:)

# 248
1000 лева е заплатата й, но на колко я осигуряват, защото това е по-важно за майчинството? Втората година ще взима 380 лева......
 Трудностите идват и от това дали ще може после да съчетава работа си ва продавачка и самотна майка. Дори детето да го приемат на ясла ще трябва да го прибира. Ако е сама без помощ ще е мъка. Дано родителите й .окажат рамо, но те също работят. Няма да е лесно. 1000.00 лева не са много пари. Квартирата е скъпа и сама е написала, че ще се върне при родителите си. Това няма да доведе до топли отношения. Пак ще станат разногласия.  С мъжът и също няма гаранция, че дори да решат да гледат детето ще се разбират. Направо няма да й е лесно. Да се надяваме, че бащата ще се реши да се съберат и да живея заедно и че ще се разберат по между си.

# 249
  • Пловдив

От кога забраменяването се случва по желание на жената?
Все едно го е измамила, така звучи...
Почтено е да го уведомиш след като двама сте участвали в това..
От там нататък ...Нищо почтено не виждам в това, мъж да ти кажи направи аборт..Забавлявахме се ама аз не съм готов!
Мале, представям си ако мъжете забрменяваха..какво ли щеше да е:)
То според твоят казус точно толкова непочтено би било жената да каже "Искам аборт, забавлявахме се ама отказвам да поема отговорност." Всички които са ЗА аборта непочтени ли са?

# 250
Да нямах пример пред очите си да вярвам, че то дете така се гледа. Имам позната, която също реши да роди, бащата абдикирал. Ами, работи като сервитьорка, плаща наем, изнервена е до краен предел от безпаричие, детето съответно е хиперактивно с ресурсен учител, почти не ходи по детски площадки, защото се бие с други деца и им краде играчките, защото то самото няма. Мерси съм да гледам изгубени души заради моето желание да се възпроизведа, без да мога да създам условия.

# 251
Това, което се случва с тялото ми е мое решение и отговорност.
Ако взема решение за аборт и се обърка нещо, ще е следствие на моето решение, а не, че някой ме е накарал..
По същия начин ще е ако реша да родя без участието на мъжа, защото той не иска..  Вземаш решения и си носиш последствията от тях..

# 252
Ох да ужасно е, че има деца без бащи. Майките изнемогват , но в първия ми пост дадох пример за мая приятелка самотна майка. Бащата беше на 40 години доста по-голям от нас и пак не си припозна даже детето. Уж го направи с желание даже. Но за нея в момента е по-добре.
Разликата между приятелката ми и авторката е, че приятелката има професия и добра работа и собствен дом . Шефовете са й разбрани хора.
Авторката работеща продавачка и под наем определено ще изнемогва, но темата не е да ни пита дали ще се справи. Темата е по-различна. Засягаме парите само, защото в заглавието пише " а сега ". Чуди се може би дали ще се справи.  Ще го отгледа важното е да е живо и здраво. Няма да е първата самотна майка. При този казус не бих разчитала на 200 лева от страна на бащата.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 19:15 от slanceto922

# 253
Добре де бащата, та бащата. Ами има и случаи когато семейство чака дете и хоооп бащата ги зарязва по някаква си причина.Чели сме такива истории тук
И какво правим тогава

# 254
И двете страни са прави за себе си. Тя, че вече е с един аборт и не иска втори. Според мен точно това накланя везните да го задържи, а не фактът, че по принцип иска дете. Той от своя страна също е прав, че това дете ще му разкаже играта на плановете и бъдещото развитие. От това какво ще реши той да прави ще проличи колко покритие имат приказките му как се страхува тя да не го остави заради друг.

Общи условия

Активация на акаунт