Бременна съм - а сега?

• 19 735
  • 419
  •   1
Отговори
# 255
Отделно аз вече имам син, който би могъл да попадне в тази ситуация..
Мисля си. Сигурно ще съм стресирана..
Но не искам да си представя, че някъде там ще имам внуче, а аз няма да съм част от живота му.

# 256
Защо си мисля, че авторката е забременяла с хитрост ли? Ами при съвременните контрацептиви, ако не искаш дете, успяваш. Също защото е продавачка и живее под наем, а той е студент от заможно семейство. И защото е забременяла след забавления с пийване. Мисля си, дали не му е казала, че взема хапчета? Или че има спирала?

# 257
  • Paris, France
Аз не казвам, че е някакъв трагичен изход. Един СПИН щеше да му съсипе далеч по-лошо живота.

СПИН в днешно време почти не се развива в развитите държави. В целия свят на HIV положителните се полагат безплатни лекарства, които подтискат вируса до товар, който не може да се хване при изследване, почти нулев. Преди години четох, че във Франция умират около 300 до 1000 души годишно от СПИН при 300 000 серопозитивни. Сметни колко години трябват, за да се изпоразболеят всичките. До десетилетие HIV ще бъде сведен до нещо като херпесен вирус.

Общото между вируса на СПИН и детето е, че и двете са обикновено до живот и че което и да съобщиш на следваща жена, ще избяга с двеста. Различното е, че при детето се и охарчваш. 🤐. Другата разлика е, че информацията за HIV статуса е поверителна и ако не смяташ да си лягаш с някоя, не си длъжен да го съобщаваш и може и никой да не забележи. Детето ти го лепват в ЕСГРАОН и седи там и след смъртта ти, в удостоверението за наследници. 🥳

Сега младежът е млад. Ако не се разберат и се разделят, може след 5-6 години да се влюби в момиче, а тя да не иска връзка с него, защото той вече има дете. Аз съм шкартирала редовно такива.

# 258
Не всички сме умни, рационални и мислещи..Понякога сме спонтанни.. И тогава се случват грешки, изненади и отговорните решения, демек последствията..

# 259
  • Варна
Детето не е смъртна присъда, макар и вероятно да се вижда като такава на 24-годишния...

# 260
То голяма загуба някой да не се влюби в теб поради туй, че имаш дете... страхотна любов си изтървал. Simple Smile

# 261
  • София
Всъщност, дечкото й е направил бебе и й прецаква живота, не обратно. Не знам защо така го представяте. Точно нищо няма да се промени за него, освен ако той самия не поиска. 200 лева каза някой, чудо голямо, на фона на това, че тя ще гледа бебе и после дете цял живот с мизерни средства и без особена помощ. Ей това е доста по-драматичната промяна. Надали авторката точно така си е представяла майчинството и надали точно това е искала.
Ама на, станало е, не е могъл с един безопасен секс да се справи умния студент. Сега цената ще я плаща тя.

# 262
  • Пловдив
Спокойно е можела да му откаже секс без презерватив. Или понеже за бременност говорим, да взима сама мерки, като ще прави необезопасен секс.

# 263
Ами сторено е..Бременността е факт..
Какво можело, не можело е късно да се обсъжда...
Как бихте реагирали вие ако се случи на децата ви?

# 264
Авторката има избор дали да гледа бебе. На младежа му се съобщава какъв е избора, той избор няма. И на втория месец да очакваш и вярваш на клетви за вечна любов си е несериозно, особенно зряла жена на 31г. Те изобщо не се и познават все още. Момчето е твърде младо, за да се очаква той да е по-отговорния.

# 265
Авторката има избор дали да гледа бебе. На младежа му се съобщава какъв е избора, той избор няма. И на втория месец да очакваш и вярваш на клетви за вечна любов си е несериозно, особенно зряла жена на 31г. Те изобщо не се и познават все още. Момчето е твърде младо, за да се очаква той да е по-отговорния.

Голяма драма за младежа..Само тук във форума е пълно с истории, а и в реалността познавам такива..мъже, които пожелание са сключили брак и създали деца. Но после изчезнали от картинката.
В България ако мъж не иска да участва и да поеме отговорност, нищо не го заставя..

# 266
Скрит текст:

Голяма драма за младежа..Само тук във форума е пълно с истории, а и в реалността познавам такива..мъже, които пожелание са сключили брак и създали деца. Но после изчезнали от картинката.
В България ако мъж не иска да участва и да поеме отговорност, нищо не го заставя..

Това, което описваш е друг казус със съвсем различни обстоятелства. Когато се планира бебе и момчето бяга от отговорност няма да има драма за младежа. Но тук случая не е такъв.

# 267
Тука някои от нас са се омъжили за 24 годишни мъже по тяхно желание, няма как да го видим това като трагедия Simple Smile Поразвеселих се от темата, извинявам се на авторката Simple Smile Просто се сетих, че първия ми мъж е бил на 24 на сватбата, и не само той по мое време.

# 268
Младеж за мен е някой на 17. На 24 е мъж. Вярно, студент, но достатъчно зрял. ММ беше на 23, когато се оженихме, също студент.

Питахте какво ще стане, ако това се случи на мое дете, дъщеря ми или сина ми. Никога, никога няма да позволя мое внуче да живее в някоя паланка и да бъде отглеждано в мизерия. Това - ако синът ми би забременил която и да е жена, ако ще и на 45 да е. Не е задължително да харесвам жената, но бебето ще е мое внуче. А ако дъщерята иска да роди (в ролята на авторката), ще срещне цялата ми подкрепа, от която има нужда.

# 269
Хубаво е когато тия неща с брака и децата и на 24г и на 44 се случват по собствена воля и желание. Трагедията е, когато нямаш избор. Това създава нещастни деца и хора.

Общи условия

Активация на акаунт