Бременна съм - а сега?

• 19 732
  • 419
  •   1
Отговори
# 225
Детето го иска. Не се обсъжда дали да направи аборт. Решението го е взела.

# 226
Двата казуса с бременни с противоположни реакции на мъжете и жените участници в тях показват, че накрая се случва кактово иска майката. В единия случай съветите са предемно за аборт, защото жената не иска дете, а само мъжът, в другия са за раждане, защото жената го иска. Така че мъжкото мнение не е важно и никой не се съобразява с него.
Сега си обяснявам защо все повече мъже не се трогват, че имат някое дете в повече, с което не поддържат връзка.

# 227
  • Варна
А, то па остана в болшинството случаи да става така, както иска мъжът Laughing Чисто физиологично жената има предимство в решаването на тоя въпрос.Мъжът може да заяви желанието си, но в 21-ви век в европейска държава нито може да заведе насила жената да прави аборт, нито може да я затвори вързана вкъщи, докато роди. Тъй че... жените имат минимум 51% от гласовете в обсъждането.

# 228
  • Paris, France
Но Сили каза, че иска детето. Та защо се осъжда аборт?

Защото в един момент мамите и татковците им може да дадат заден, 24г да си бие камшика и.....

А, то па остана в болшинството случаи да става така, както иска мъжът Laughing Чисто физиологично жената има предимство в решаването на тоя въпрос, така че нищо чудно няма.

Точно. И после е свободна да се гърчи сама с бебе, на квартира, да се чуди какво да го прави като е болно, а таткото да хвърля 200лв, които не покриват и половината наем. Като добавиш и работещите и родители, които няма да помагат става идилия.

# 229
  • Варна
Е, приемаме, че всяка от страните добре е обмислила и подплатила решението си.

# 230

Сега си обяснявам защо все повече мъже не се трогват, че имат някое дете в повече, с което не поддържат връзка.

Не трогването на мъжете е свързано с друго! Във възпитанието им, егоизма им, отговорността и любовта..ментално е!
А решението на жената е лично, защото касае единствено нея. Дали ще позволи да човъркат в тялото и, дали ще се справи после емоционално.. Или ще си носи отговорността, грижите и радостта цял живот.
Щото 200лв всички знаем в днешно време колко са Simple Smile

Аз бих избрала да се гърча, пред възможността да не ми се случи никога.
Не казвам, че ще и е леко. Напротив няма! Но отглеждам тийн с малко повече доходи от нейните и се справям. Пък и днес е едно, утре друго! Страха е най-лош съветник!

# 231
На всеки мъж, който е решил да прави секс, трябва да му е ясно, че ако се стигне до бременност, жената ще решава какво следва. Затова просто да взимат мерки, има достатъчно опции. Нямаш 100% гаранция, но си намаляш шансовете за нежелано дете до минимум. Правенето на секс, освен удоволствие, е и отговорност.

# 232
Той мъжът и да поиска да поеме отговорност не му се дава възможност. Справка в другата тема.

# 233
  • France
Ако съм мъж и утре ми заяват, че трябва да кихам 200лв всеки месец и в продължение на 18 години, хич, ама хич няма да съм хепи. Всъщност и сега като жена пак няма да скачам от еуфория. Това е скъп, много скъп урок защо сексът е и отговорност. Следващия път ще знае. Но след дъжд, качулка.

# 234
Ооо. Ама ще има дете! Малко ли е... изгодна оферта е. Relaxed

# 235
Ако съм мъж и утре ми заяват, че трябва да кихам 200лв всеки месец и в продължение на 18 години, хич, ама хич няма да съм хепи. Всъщност и сега като жена пак няма да скачам от еуфория. Това е скъп, много скъп урок защо сексът е и отговорност. Следващия път ще знае. Но след дъжд, качулка.

Някои уроци излизат през носа..Този е най-позитивния особено ако не го гледаш като спирачка и разход..

# 236
Децата трябва да са желани от двамата родители. Вижда ми се непочтено да забременееш от мъж, който хабер си няма и се е хванал с жената вероятно за лесния секс и забавленията. Консервативна съм, знам, но първо трябва да е брака, после децата. Друго е ако жената осъзнато иска дете и може да се издържа себе си детето и ако се обърне към банка за сперма, това е честно и почтено.

# 237
Това, че двама души нямат брак за мен не означава, че не искат сериозна връзка. В 21 век живеем и доста хора не  сключват брак. Иначе да със сигурност съм съгласна, че връзката на авторката е в началото.
Дали ще плаща 200 лева не може да е сигурна. Дори ако смята да де поема отговорност за детето по-добре Дори да не го припознава.
Хората винаги могат да се разделят. Брака и детето не могат да вържат никого.

# 238
И аз съм против раждането на дете без да е искано от двамата родители. Оставете мъжа настрани как ще плаща издръжка 18 години, ами травмите, които би получило това дете, защото не е искано от баща му... То за това сигурно зачестяват случаите на насилие при децата. Хората станахме големи егоисти, искам дете тряс, прас и айде, а как ще се чувства това дете, дали ще му осигуря всичко необходимо или то като гладно сираче ще гледа отстрани съученици в кафето, защото аз примерно не мога да си позволя да му дам 2 лв за през деня... Не знам, аз съм прекалено крайна в това отношение и не бих родила без да съм се подсигурила, че и без баща ще мога да дам на това дете всичко необходимо, а не да го родя, защото искам да гушкам бебче и ми тиктака часовника.

# 239
  • France
Аз не казвам, че е някакъв трагичен изход. Един СПИН щеше да му съсипе далеч по-лошо живота.

Общи условия

Активация на акаунт