Бременна съм - а сега?

• 19 645
  • 419
  •   1
Отговори
# 330
И как пък реши, че ще живее в мизерия? Колкото до егоизма - здравословна доза егоизъм никога не е излишна, айде няма нужда да правя нещо тотално против разбиранията и желанията си, само и само да не изляза егоист Laughing Чак па висша форма... също толкоз висша форма е да кажеш, че абортът е по-добър само щото отговаря на личните ти представи. А дори не си и замесена в случая.

За теб може да е здравословен егоизма, ама за другите двама потенциални нещастници от твоите решения, може и да не се окаже толкова здравословен. Всеки да прави каквото знае според разбиранията си, но да не очаква друг да носи последствията цял живот, щото нали, може и другия да иска да е здравословен егоист.
Ако не искаше авторката мнения на незамесени, нямаше да публикува тема.
А ти по какъв начин си замесена?

# 331
За мен втори аборт е безумие и не разбирам как се дават такива съвети с лека ръка, но...на чужд гръб е лесно. Ми кво пък, няма да има деца и толкоз. Нека ѝ е.

Всеки да прави каквото знае според разбиранията си, но да не очаква друг да носи последствията цял живот, щото нали, може и другия да иска да е здравословен егоист.

Я да уточним, какви са тежките последствия за мъжа и то па цял живот?

# 332
  • Варна
За теб може да е здравословен егоизма, ама за другите двама потенциални нещастници от твоите решения, може и да не се окаже толкова здравословен. Всеки да прави каквото знае според разбиранията си, но да не очаква друг да носи последствията цял живот, щото нали, може и другия да иска да е здравословен егоист.
По никакъв, затова се въздържам да давам квалификации. За разлика от други хора. И да, всеки е свободен да действа според разбиранията си. Ти като забременееш непланирано махай бебето, за да не излезеш егоист. Тя е решила да го роди. Точка.

# 333
Аз лично не бих рискувала да забременея в това положение, ама това е отделен въпрос. След години я камилата, я камиларя. Те и работодателите размитат за самотни майки с малки деца и ги чакат с отворени обятия с минимум 2000 лв заплата и 100 дена платен отпуск. Аз съвети за аборт не давам, казвам си мнението, никъде не съм писала да направи аборт.

# 334
  • Варна
Леле, леле, вие 1000 лева за нищо ги нямате. Да ви кажа под секрет, ако чаках да достигна форумните стандарти щях да си остана без дете. То и за котка нямам достатъчно доходи така като чета. Малко си посмалете критериите, София не е България.
Да, не даваш съвет за аборт, само казваш, че е висша форма на егоизъм да роди.

# 335
Аз лично не бих рискувала да забременея в това положение, ама това е отделен въпрос. След години я камилата, я камиларя. Те и работодателите размитат за самотни майки с малки деца и ги чакат с отворени обятия с минимум 2000 лв заплата и 100 дена платен отпуск. Аз съвети за аборт не давам, казвам си мнението, никъде не съм писала да направи аборт.
Разбирам. Но ако все пак си забременяла /само не казвайте че няма начин да се случи/как би постъпила.
Аз лично не бих рискувала.

# 336
Има достатъчно примери за необичани, неглижирани и лошо отглеждани, планувани деца, че да се кахърите и да държите сметка за дете, желано и обичано със сигурност от майка му.. за бащата времето ще покаже...

# 337
Скрит текст:
Разбирам. Но ако все пак си забременяла /само не казвайте че няма начин да се случи/как би постъпила.
Аз лично не бих рискувала.
Аз още в началото казах, че при такива условия аз не бих родила, дори и с риск да нямам деца. Споменах и, че имам пример пред себе си и момичето е на 100% в положението на авторката, малко по-зле, защото плаща и квартира, а авторката евентуално няма да плаща, ако техните я приемат. А момичето не е никак лошо, просто психиката и не издържа и всичко рефлектира върху детето, постоянно смятане на сметки дали ще стигнат парите, никакво излизане, ядене цяла седмица на едно и също, да оцелява се това е неуспорим факт, но второкласничка е на успокоителни, цената за мен не си струва.

# 338
Скрит текст:
По никакъв, затова се въздържам да давам квалификации. За разлика от други хора. И да, всеки е свободен да действа според разбиранията си. Ти като забременееш непланирано махай бебето, за да не излезеш егоист. Тя е решила да го роди. Точка.
Ами да ражда, кой може да я спре? Само че свободните действия са в двете посоки, не само при жената, а мъжът да е длъжен да прави каквото му каже тя.
Нещо си се объркала, при мен няма "като" за неща, които съм обмислила и си зависят изцяло от мен. А и опитът показва, че тия "хитрите" дето си хващат мъжете по този начин в един момент остават сами, та ме съмнява да сглупя чак толкоз.

# 339
  • Далече, далече
Бъдещата свеки знае ли?

# 340
На мен наистина ми е много чудно колко от потребителките даващи съвет да роди, биха родили в нейното положение, с 1000 лв, на квартира, родителите не могат да помагат? Знам, че ще се почне с това, че деца се гледат, ама то и в Африка раждат, ама им знаем положението.

На квартира може да не може, ама ще се върне при техните. Честно казано, доста жени са в това положение, дори и с години да са познавали бащите на децата си, да са имали брак с тях и пр. Пак често остават самотни майки и се налага да гледат деца с тази сума. Има и мъже - бащи, които взимат по 1000 лева и по-малко, ама на тях им е доста по-лесно, защото децата вървят с майките. За жената е много трудно, ако не получава помощ за гледането на детето, и да работи по време на майчинството, и да се върне после на някоя по-платено позиция, където честите болнични не са желателни. Има един диапазон в заплащането, и много хора не могат да прескочат, в който хем не получаваш чак толкова, че да си позволиш като сам родител да работиш, да плащаш на детегледачки и да си покриваш нормалните разходи с детето, хем все пак  са повече парите от нивото на което работното време и възможността за болнични са подходящи за сам родител и е много трудно. И на мъжете би им било поне толкова трудно финансово, ако са в тази роля.

# 341
На мен наистина ми е много чудно колко от потребителките даващи съвет да роди, биха родили в нейното положение, с 1000 лв, на квартира, родителите не могат да помагат? Знам, че ще се почне с това, че деца се гледат, ама то и в Африка раждат, ама им знаем положението.

Аз бих родила на нейно място. Друга не би. Всеки си знае за себе си.

А относно мненията, че детето щяло да бъде нещастно... Да де, къде-къде повече ще се радва да не съществува. 😁

Е, има и самоубийци. Но темата за тях е доста разтеглива и едва ли причината им е само тази, че евентуалната им самотна майка (която може и да не е самотна, не се знае) е вземала 1000 лв. заплата, когато е забременяла, живеейки в квартира. Между другото - някои нации би следвало да се затрият, ако раждат само финансово обезпечените. Пък и 1000 лв. не са много, но са доста над минималната заплата, която вземат много българи, отглеждащи деца. Така че няма нужда да правите чужди сметки. Авторката се чудеше как да съобщи на таткото и родителите си, тук едва ли не я обвиниха, че е излъгала за противозачатъчни и ѝ раздават непоискан морал, сякаш кой знае какво е направила, като иска да даде живот на детето, което носи в себе си. (Както някои споменаха - мъжът също може да лъже и не това е темата, но да си кажем ние свободните съчинения.) Ти подаваш пръст, те ти отхапват ръката! Ужас! Какви са само някои хора...

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 16:01 от Fortuna Spirit

# 342
Към авторката
Опитай се да приобщиш таткото към идеята за бебе. С леко и весело поведение. Не му се сърди в момента, дръж се спокойно и уверено, а той както разбрах си те харесва, може да почне да гледа по-позитивно на това да стане баща. Като почне да те пита за твоите планове, му кажи, че всичко ще се нареди, без да му казваш, че го изключваш от този план. Остави го той да ти каже, какво смята да прави.
Смятам, че ще се успокои и ще започне да се чувства и той щастлив от факта, че ще има бебе.

# 343
Към авторката
Опитай се да приобщиш таткото към идеята за бебе. С леко и весело поведение. Не му се сърди в момента, дръж се спокойно и уверено, а той както разбрах си те харесва, може да почне да гледа по-позитивно на това да стане баща. Като почне да те пита за твоите планове, му кажи, че всичко ще се нареди, без да му казваш, че го изключваш от този план. Остави го той да ти каже, какво смята да прави.
Смятам, че ще се успокои и ще започне да се чувства и той щастлив от факта, че ще има бебе.
Свалете розовите очила, това се случва само в сапунките.
Аз бих била нещастна ако синът ми се озове в положението на момчето. Не вярвам бъдещата баба да заподскача от радост, нито бъдещият татко след като мине периодът на размисъл.
Авторката да прави планове как ще гледа детето сама, ако търси издръжка, минималната е 162.5 лв. Пожелавам и успех.

# 344
Аз мисля че родителите й ще помагат. Дори на първо време да живее при тях, пак няма да е на улицата и ще пести от квартира. Може да се зарадват за внуче и тайно да смятат, че не е малка за бебе. След година-две ще си стъпи на краката и ще се отдели. На постоянен договор и с 1000лв. не е невъзможно да се гледа дете. Особено извън София.
  Изкараха я без работа, без родители и без перспектива за нещо по-добро.

Общи условия

Активация на акаунт