Бременна съм - а сега?

• 19 646
  • 419
  •   1
Отговори
# 315
Щото е направил той детето примерно? Да не го е хванала жената от въздуха

# 316
Направил е ембрион, още не е никакво дете.

# 317
Е, какво? Да вземе да абортира сега, че после да пробва да забременее от донор?

Решението на жената е нормално да има по-голяма тежест от решението на мъжа, тялото си е нейно. Друг е въпросът, че има случаи, когато жените взимат решение, противоречащо на собствената им воля.

# 318
Похвално е да роди, ама не мисля, че ще му опрости издръжка или каквото и да е. Това е лошото според мен, самотна майка героиня, ама за чужда сметка.

# 319
По-добре викаш завинаги без дете, та всички да са щастливи? Ей, големи глупости се вихрят из тази тема.

Що, дете от донор не е ли опция, щом толкоз си се запънала да се възпроизвеждаш? Що трябва да е непреминно някой балък да му скапеш живота?
Много женени мъже се оказват също донори. На моя колежка дъщеря и се раздели със съпруга си когато детето им беше на 20 дни. Бащата мята редовно издръжката от около 200лв и до там. Нито взима детето, нито го вижда. Майката го отглежда сама. Вече е на 7 години. А той горкоя донор си гледа живота.

# 320
Похвално е да роди, ама не мисля, че ще му опрости издръжка или каквото и да е. Това е лошото според мен, самотна майка героиня, ама за чужда сметка.
Радвам се, че още някой е на същото мнение, че вече започнах да си мисля, че откачам.

# 321
На мен наистина ми е много чудно колко от потребителките даващи съвет да роди, биха родили в нейното положение, с 1000 лв, на квартира, родителите не могат да помагат? Знам, че ще се почне с това, че деца се гледат, ама то и в Африка раждат, ама им знаем положението.

# 322
Аз бих родила на нейно място, ако смятам, че има дори минимален риск това да ми е последният шанс. Също така, ако моите чувства към бащата са такива, каквито са и нейните... тя явно е влюбена в него.

Не знам как 200-300лв на месец ви се виждат по-голяма драма от гледането на дете сама, денонощно, седмици, месеци, години...

# 323
На мен наистина ми е много чудно колко от потребителките даващи съвет да роди, биха родили в нейното положение, с 1000 лв, на квартира, родителите не могат да помагат? Знам, че ще се почне с това, че деца се гледат, ама то и в Африка раждат, ама им знаем положението.
Ние не и даваме съвети. Тя е решила да роди и при положение, че има един аборт зад гърба си, това е най правилното. Пък нищо не се знае-родителите и може и да и помагат.

# 324
Очевидно авторката си е направила сметката, щом е толкова уверена. Ако излезе в майчински сумата ще е по-малка от 1000? Но няма смисъл да коментирам, има много майки, които са много зле финансово, трудно, но  успяват. Можем да пожелаем само успех и повече положителни емоции!

# 325
Жената не се поставя сама в позицията на самотна майка-героиня. Изобщо що за словосъчетание е това? Ако мъжът иска да участва активно в живота на детето си, е добре дошъл. Но тя не желае да маха детето, ако той откаже. В такъв случай, за него остава само задължението за издръжка, ако изобщо тя заведе дело и се стигне дотам. Решението е негово - може да си промени живота и да приеме детето в него или може да се откаже и да си живее сякаш дете няма, само дето джобът ще му е с едни 200 лв. по-лек. И тия 200 лв. не са му за наказание и реваншизъм от майката, а са защото това дете, което той е създал, има нужда от тях за да живее нормално. Толкоз. Каква чужда сметка, какви пет лева.

Аз не разбирам вие всъщност какво предлагате в ситуацията? Да махне бебето, което е много рисковано предвид че ще е втори аборт, или пък да го остави, ама да забрави, че го е създавал и баща? И детето да живее в лишения, за да не му се развали малко рахата на осеменителя? Значи или детето заминава при биологичните отпадъци, или да живее на ръба на необходимите условия до 18 г., за да е доволно 24-годишното бебе, което не знае, че действията водят до последствия.

Донякъде разбирам възмущението и от поведението на авторката, но тука сме поставени пред свършен факт.

# 326
По същата логика мога да кажа, че детето ще живее в мизерия заради егоизма на майка си да го ражда само защото е решила да се възпроизведе, нищо, че не може да осигури почти нищо за отглеждането на детето. Най-малкото баща не е осигурен и да ок никога не се знае дори да си омъжена дали няма да се разведеш, ама пък при положение, че още преди появата знаеш, че бащата не го иска, за мен е висша проява на егоизъм.

# 327
  • Варна
И как пък реши, че ще живее в мизерия? Колкото до егоизма - здравословна доза егоизъм никога не е излишна, айде няма нужда да правя нещо тотално против разбиранията и желанията си, само и само да не изляза егоист Laughing Чак па висша форма... също толкоз висша форма е да кажеш, че абортът е по-добър само щото отговаря на личните ти представи. А дори не си и замесена в случая.

# 328
Какъв егоизим бе хора. Момичето има един аборт. Ясно осъзнава огромният риск от втори такъв.
Ами много е права да го роди. Колко от вас биха рискували с втори аборт.

# 329
Не съм съгласна, събитията в живота се променят. Сега може да има затруднения, но впоследствие може да реши да се развива професионално и да има повече доходи, да срещне човек, който иска да живее с нея и няма против детето и т.н. Ако чака да е сигурна, че може да има дете без да го лиши от финанси, може да мине повече време, все нещо ще изниква и накрая ще е късно. /да не коментираме, че вече мина един аборт/.

Общи условия

Активация на акаунт