Бременна съм - а сега?

• 19 643
  • 419
  •   1
Отговори
# 345
Аз мисля че родителите й ще помагат.
Изкараха я без работа, без родители и без перспектива за нещо по-добро.

Е, сега, ние сме я били изкарали. Родителите й са я изкарали, а те сигурно си знаят по-добре от нас какво е цялото дередже, нали?
Цитат: “Постоянно се оплакват как не им стигат парите, как са болни, как съм била още неомъжена и това щяло да ги разболее и съсипе. Мрънкат ми за щяло и нещяло, как нямам мъж и работя за 1000 лв в магазин, че за една кола не съм събирала пари да си купя, не съм била успяла в живота и т.н.  И сега си представям с новината за бременността какво ще се случи. Ще полудеят ако съм самотна майка как ще се справим финансово, няма да мога да плащам квартира и ще трябва да се върна у тях”

Аз съм сигурна, че ще помагат хората, къде ще ходят? Но пък чак да умрат от радост…

# 346
Нейните родители проектират своето разочарование от живота върху нея. Светът ще свърши, ще ги съсипе, ако не се омъжи. Нека й изневеряват (бившият й), за да са щастливи те. Но на хора, вечно недоволни от живота, никога няма да им се угоди. Здрава е, очаква дете, наясно е със себе си. Не винаги една кола и съпруг са най-голямото благо на света. Ако аз се чувствам щастлива, няма сила на света, способна да ме разубеди.

# 347
Boymama, И как реши, че са разочаровани от себе си? Най- вероятно са разочаровани точно от дъщеря си.

# 348
Не става въпрос за колата и за съпруга, а за цялата картинка представена от родителите й и самата нея. Не изглежда да са финансово стабилни, въпреки че тя каза, че била. Както някой вече написа, магазинът ще мете да я чака от майчинството й и после ще мете тя да си взима постоянно болнични. Родителите й се чувстват болни - няма да метат да бягат след внуче. Не знам колко е едно майчинство и доколко това ще стигне за нейните нужди и това на детето+да покрива някакви сметки в дома на родителите, щото човек на 31…срамота. Вие хубаво ги броите тия 1000 лева, ама след няколко месеца ще остане без тях. Дали хората са черногледи или наистина са смачкани от живота и сега таман 31 годишната дъщеря да им се тупне с бебе - направо идилия.
За мен решенията и мераците на авторката за цъфтящата самотна майка на ръцете на стари, нещастни хора, са точно толкова безотговорни, колкото и решението й да прави секс нафиркана без предпазни мерки (особено като си знае, че вече има един аборт).
Разбирам как се умилявате от думата “бебе”, ама на едното голо “чувство” щастие…
Дано е готова и има план за една такава стъпка, ама надали.

# 349
За мен, разочарованието от себе си предаваме на децата ни. Дали да реализират мечтаната им професия, да имат "перфектното" семейство, да следват пътя им и тн. Подкрепящите родители не подриват авторитета на детето си, не оспорват решенията му и не задават рамки на живота му. Съгласна съм, че ще й е трудно, но ако се води по черногледството на родителите си, няма да удовлетвори нуждите си.

# 350
За мен, разочарованието от себе си предаваме на децата ни. Дали да реализират мечтаната им професия, да имат "перфектното" семейство, да следват пътя им и тн. Подкрепящите родители не подриват авторитета на детето си, не оспорват решенията му и не задават рамки на живота му. Съгласна съм, че ще й е трудно, но ако се води по черногледството на родителите си, няма да удовлетвори нуждите си.

Ако се чувствам стара, болна и финансово изнемогваща и накрая и 30 годишната ми дъщеря се напие като тинейджърка и ми докара вкъщи бебе, което не е било планувано и желано от двама - тоест, няма никакъв план какво ще прави - въобще няма да се израдвам. И разочарованието ми към нея въобще няма да е проектирано от собствения ми живот. Стига вече с това черногледство. Това бебе с голата любов ли ще се отглежда в къщата на тия стари хора? Големи хора сме, освен облачета и зайчета, трябва да влагаме и малко прагматизъм.
Не само на нея ще й е трудно, вкарва в кашата още един кюп хора, само защото иска да си играе на майка.
Сори, не исках да пиша и да соча с пръст, ама свалете малко тия розови очила.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 19:27 от Aerin

# 351
Хора, не искам да се карам или да поучавам никого, но тук тема е поставила една щастлива млада бременна жена, а вие изписахте всякакви най-черни сценарии. Вярно, това са нещата от живота и е добре да е предупредена, но май се мина границата. Може би е по-добре всички тези подробности да се разчепкват на друго място.

# 352
Така е, само да вметна, че черния сценарий беше изписан от нея - не от мен. И както казах, не исках да коментирам, провокира ме умилението как старите ще припнат от радост и всички задружно ще вържат и цъфнат. Това е, толкова от мен.

Последно така и така вече се разписах, ясно е законодателството, но погледнато от чисто човешка гледна точка, щом смятате, че телата са си ваши и вие еднолично трябва да решавате дали да се запази бебето или не, би трябвало таткото еднолично да реши дали да плаща със своите пари или не за нечие чуждо еднолично решение. Не ме нападайте, не ангажирам никой с мнението си.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 19:55 от Aerin

# 353
Поддръжниците на тезата, "телата са си наши, ще правим квото си искаме с тях" са ми ок, ама пропускат, че бебето е друго тяло. С него не могат да правят каквото си щат, по тяхната логика...
Пък авторката по-добре да не чете!!

# 354
Таткото решава преди акта. А най-тъпото е, че жени защитават "правото" му да реши дали да се грижи дори само със смешна издръжка за живота, който вече е създал. Не се изненадвам, че има безотговорни мъже, след като дори жени изказват подобни мнения. То в живота гаранции никога няма, но все пак... Жалко, ако такива жени възпитават синове!

# 355
Всеки един човек на тоя свят трябва да носи отговорност за решенията си. Точно толкова тъпо е да защитаваш правото на някой еднолично да разиграва няколко живота, особено когато преди това е написал: “Упс, а сега?”
Безотговорността не ходи само по мъжете, полека с тая преливаща женска солидарност.
Нямам синове, имам дъщеря и никога не бих плеснала с ръце от радост, че е така на пияна глава и еднолично ще начертае няколко човешки съдби.

# 356
Казах му, че ще отглеждам детето и няма да преча ...
И аз така му казах, като разбрах, че съм бременна. Не беше съгласен да задържа детето, щото нямало да стигат парите, но аз го бях решила- и сама, с помощ от нашите да го гледаме. Пък и тогава бях на 33.
Сега е на 10 години юнакът, много е горд баща му с него и го обожава, обича- винаги съм казвала, че е дете  на любовта, нашият sunshine. Е, разделихме се после, но е друга тема.

# 357
Аз с двете деца съм взимсла 600лв майчинство, вярно и мъж имам, но той никога не е бил с висока заплата. Едно дете не чак толкова финансов разход. Има и втора употреба вещи, може и ако иска да намери по-евтина квартира, не е толкова зле положението. В живота винаги се намира начин, ако искаш нещо.

# 358
Аз се чудя не стана ли ясно, че идеята за аборт не се коментира? Относно репликата за издръжката, законодателството си е тамън, защото то търси баланс между интересите на бащата и интересите на детето. Не може само интересите на бащата да се пазят.
Аз пак да питам - детето да го няма, майката да страда и да рискува окончателно да остане без деца, и това всичкото защото е страшно неморално да се иска от мъжа да плаща една мижава издръжка, при все че детето не го направил комшията сеПак? Правилно ли разбирам тезата?

# 359
Аз пак да питам - детето да го няма, майката да страда и да рискува окончателно да остане без деца, и това всичкото защото е страшно неморално да се иска от мъжа да плаща една мижава издръжка, при все че детето не го направил комшията сеПак? Правилно ли разбирам тезата?

Аз не съм видяла някой тук да поддържа такава теза.

Общи условия

Активация на акаунт