На море в Турция - Тема 71

• 73 486
  • 813
  •   1
Отговори
# 300
Въобще не излиза скъло,горивото ни се хваща около 1,5лв.Направете справка с Бг,ферибота ни излезе 12 лв.Таксите  за път са символични.

# 301
Здравейте,
Видях, че има такъв въпрос, но не видях отговор.
ХЕС код за всички пътуващи ли се прави, вкл. децата или само за възрастните?

# 302
Какви са причините да пътувате със собствен транспорт, аз поне с мойта проста глава си мисля, че само и единствено е това, че спираш където и когато си искаш. През агенция дори ти излиза по-скъпо. Фериботи, магистрали, напрежение от дългия път. Ако сте 4 човека в колата, в което се съмнявам по може да има някаква логика ако ви смъкнат по 80-100 лв от пакета, но за двама хич не е изгодно. Вече ако сам си организираш хотела е друга бира.

Първо ще отговоря на дамата колко струва пътя:тази година от София до Кушадъс таксуваха 100лв.
Ние тази година пътувахме с кола за първи път заради малкия който това му е първото пътуване и не търпи много,но учудващо се справи геройски и нямахме никакви проблеми. Целия път с гориво ,такси(фериботи и магистрали-пътувахме от Сусурлук до Измир),застраховка за колата към SDI ни излезе 360лв., но все пак горивото е доста по евтино в Турция,средния разход ни беше под 7 като целия път в Турция сме го минали 90-100 на междуградските пътища и 120 на магистралата.
За нас вече това е варианта за пътуване,просто автобуса го оставяме на заден план 😀

# 303
Пътуването с кола си има своя чар. Обожавам да пътувам с колата, ММ също. Той кара през 90% от времето (до Анталия). Децата спят, а аз никога, говорим си с ММ за разни неща, все има какво да си кажем. Иначе мразя самолети, макар да пътуваме и с тях през Истанбул, може би  4-5пъти сме го правили този вариант. Като сметнеш 2ч по-рано да си там, после полета, после трянсфера е то пак се проточва бая във времето с разликата, че шофьора може да си пие биричка Grinning

Пътувахме с кола тази година, защото сме с две деца, едното от които е бебе. Багажа беше…абе не ми се коментира, едва се товарихме. Миналата година не сме ходили в Турция заради бременността ми (не заради пандемията) и ни липсваше много атмосферата, а и новата магистрала не беше за изпускане. Имаме резервация за октомври и май пак ще ходим с колата.

Като гаджета с ММ пътувахме с автобус до Кушадасъ, нямам някакъв лош спомен. Лошото е, че не мога да спя по време на пътуване и будувам цяла нощ. Имаше бебета и малки деца доста, но не усетих някакви неудобства от това. Спаха повечето деца през целия нощен преход.

# 304
....Багажа беше…абе не ми се коментира, едва се товарихме.

При нас пък беше обратно, на там багажа до щората която е опъната,но на прибиране жипа беше догоре Flushed
Сега питах мой приятел на тях са таксували пътя от София до Кушадъс по около 75-80лв.на човек

# 305
  • с трима мъже :)
Абе я да ви питам аз, срам не срам, ще се издам Simple Smile
Тия 80 лв в двете посоки ли ви ги взимат?
Защото на нас ни казаха 80 лв и аз си правех сметка за шестимата, които ги водим, и които нямат коли, че ще платя 6*80.
Но после агенцията ми каза 160 на човек.
Така или иначе ги платих, но барем да зная излъгаха ли ме или не?

Като тегля чертата, заедно с автобусното пътуване, агенцията ми взима много малка разлика от това, което щях да платя директно към хотела (и то без автобус). Дали се обърка жената, пък после си ми калкулира 80 лв на човек, не разбрах и така и оставих нещата, защото бях щастлива, че най-накрая уредих всичко Simple Smile и то на добра цена.

Та на вас как ви ги взимат тия 80 лв - в една посока ли?

# 306
Абе я да ви питам аз, срам не срам, ще се издам Simple Smile
Тия 80 лв в двете посоки ли ви ги взимат?
Защото на нас ни казаха 80 лв и аз си правех сметка за шестимата, които ги водим, и които нямат коли, че ще платя 6*80.
Но после агенцията ми каза 160 на човек.
Така или иначе ги платих, но барем да зная излъгаха ли ме или не?

Като тегля чертата, заедно с автобусното пътуване, агенцията ми взима много малка разлика от това, което щях да платя директно към хотела (и то без автобус). Дали се обърка жената, пък после си ми калкулира 80 лв на човек, не разбрах и така и оставих нещата, защото бях щастлива, че най-накрая уредих всичко Simple Smile и то на добра цена.

Та на вас как ви ги взимат тия 80 лв - в една посока ли?
Не бе 80лв.в двете посоки ,как 160, Вие от къде пътувате Grinning

# 307
  • Където морето целува небето...
Здравейте,
Видях, че има такъв въпрос, но не видях отговор.
ХЕС код за всички пътуващи ли се прави, вкл. децата или само за възрастните?

Аз лично бях направила 4 отделни. Когато ни ги поискаха подадох всички бланки, а човекът ми каза, че е достатъчно да сканира само един код. Тъй като обаче никъде няма официална информация не е много ясно как стоят нещата. На наши познати (без деца) са ги искали и на двамата при влизане в МОЛ.

# 308
  • Sofia
Хес кодът е отделен за всеки пътник. Със сгурност е така, защото както писах назад не ги бях попълнила и ме накараха да го направя на летището за всеки.

За цената на пътя попитах, защото се опитвах да разбера каква е идеята на гърченето 20 часа в автобус при цена на самолетен билет максимум 300 лв. Но явно има значение, все пак е 2/3 надолу цената.

# 309
на всякъде е различно могат да ви пуснат само като разберат че сте Българи, може и на всеки човек да искат hes код.
Направете си на всеки отделен не е сложно и става супер бързо

# 310
  • София
Ние също пътуваме с колата и не бихме го заменили за нищо, въпреки че сме само 2възр+1 дете, т.е. по-евтино ще е с автобус. Но това никога не е било алтернатива. ММ обича много да шофира, и както казва - това е част от почивката. Тази година от София до Сиде пътувахме 17 часа - с едно спиране от 3,00 до 4,00 часа, някъде преди Кютахия бяхме. Но свободата да си с кола, да обиколиш интересни места наоколо е предимство. А за пазара - да не говорим, на връщане бяхме "вирнали" носа.

# 311
  • Където морето целува небето...
За цената на пътя попитах, защото се опитвах да разбера каква е идеята на гърченето 20 часа в автобус при цена на самолетен билет максимум 300 лв. Но явно има значение, все пак е 2/3 надолу цената.

Не всички живеем на място, от което може всеки ден да се лети до Турция. Хората без личен автомобил от моят град, трябва да прекарат едни 6 - 7 часа в автобус до София, за да се качат на самолет. Ако мога да си хвана самолет на 30 минути от дома си, не биха ме спрели тези 2/3 разлика в цената. А, май щяха да ни правят морска връзка до Истанбул, ама коя година беше.... До тогава ще си пътуваме с колата.

# 312
Какви са причините да пътувате със собствен транспорт, аз поне с мойта проста глава си мисля, че само и единствено е това, че спираш където и когато си искаш. През агенция дори ти излиза по-скъпо. Фериботи, магистрали, напрежение от дългия път. Ако сте 4 човека в колата, в което се съмнявам по може да има някаква логика ако ви смъкнат по 80-100 лв от пакета, но за двама хич не е изгодно. Вече ако сам си организираш хотела е друга бира.

Първо ще отговоря на дамата колко струва пътя:тази година от София до Кушадъс таксуваха 100лв.
Ние тази година пътувахме с кола за първи път заради малкия който това му е първото пътуване и не търпи много,но учудващо се справи геройски и нямахме никакви проблеми. Целия път с гориво ,такси(фериботи и магистрали-пътувахме от Сусурлук до Измир),застраховка за колата към SDI ни излезе 360лв., но все пак горивото е доста по евтино в Турция,средния разход ни беше под 7 като целия път в Турция сме го минали 90-100 на междуградските пътища и 120 на магистралата.
За нас вече това е варианта за пътуване,просто автобуса го оставяме на заден план 😀
Каква е тази толкова скъпа застраховка
Ферибота ни струваше 70 лири,,таксата 9,50 лири  дължахме на изхода на Кушадасъ .Мъжа ми купи стикер в който имаме пари за такси за връщане и ще ни останат и за друг път (60 лири)

# 313

Ферибота ни струваше 70 лири,,таксата 9,50 лири  дължахме на изхода на Кушадасъ .Мъжа ми купи стикер в който имаме пари за такси за връщане и ще ни останат и за друг път (60 лири)

# 314

Вие сте го отбелязали ,но да кажа на дамата и аз:Всичко ни струва 360лв.,самата застраховка в SDI ни излезе 30лв.за колата,нещо като пътен асистънс ако стане нещо с колата Wink

Общи условия

Активация на акаунт