На море в Турция - Тема 71

• 73 263
  • 813
  •   1
Отговори
# 390
Внимавайте и с камерите за скорост. Отнесохме вече една глоба 500TL от пътуването ни юни месец.
Как разбрахте, на границата или после?

На границата нищо не казаха, проверих по регистрационен номер на колата в един сайт, който го имаше във ФБ групата.
[/quote]

Може ли сайта ако го знаете/имате

# 391
  • София
За пързалките и инцидента - при нас в Лонисера също имаше тази година инцидент. Изведоха парамедиците детенцето на носилка след падане. Помня през 2018 имаше и починало българче, пак по пързалките в Кушадасъ мисля. Уж има спасители и служители, но за жалост пак се случват неприятни инциденти.

Аз вече имам известен страх към пързалките след няколкото инцидента, включително и тези в България. Дори се отказах от хотел, който много харесвам, защото няма спасител на всяка една пързалка, който да следи спусканията. Обаче винаги съм си мислела, че проблемите идват от това, че хората се спускат без да изчакат достатъчно, за да има безопасна дистанция, а сега оставам с впечатление, че децата са паднали от пързалката по време на спускане, така ли?

2 г.на Адаленд на екстремни пързалки и никакви поражения, а през 2019-та на Амара на пикливите пързалки си изкарах въздуха, ожулих си лакътя, не знам що пускат тюлени да се пързалят. Вече съм решил, айде малко по-кротко все пак си 50+, ама главата като не слуша. Та в тоя ред на мисли е страшно важно да има спасители, че преди 3-4 моя колежка я бутна в ребрата спускащо се хлапе и беше с пукнато ли, счупено ли ребро, ама тя овцата минава баш пред улея.

# 392
  • Където морето целува небето...
Има един сайт за пътни глоби в Турция, на който на мен не ми излиза някакво тикче да псотавя и от там не мога да проверя за глоба от камера. Защо си мислих, че като сме минали границата и не са ни спрели сме ок, а явно не е така.
За пързалките - мен ме е страх, въпреки спасителите. Тук имаше случай на пренебрегнали инструкциите и пак имаше починал младеж. В интерес на истината сме били на басейн, на който спасителят надува свирката и прави яки забележки дори на притичващи деца. В Лонисера въпросното дете се беше подхлъзнало при качване примерно. Абе не ми е спокойно грам, ама децата си искат лятото по аква парковете.

# 393
Кеш се плаща само на някои пътища, например О5 магистралата от Истанбул до Измир. От Одрин до Истанбул няма гишета за плащане и трябва стикер.
Обаче не е чак толкова спешно че да прескачате мантинели - може да си го купите и заредите от всяка ПТТ (поща) до 7 дни след пътуването.
Внимавайте и с камерите за скорост. Отнесохме вече една глоба 500TL от пътуването ни юни месец.
На листовката, която ни дадоха пише, че гратисният срок, без глоба е 15 дни.

# 394
  • София
Кеш се плаща само на някои пътища, например О5 магистралата от Истанбул до Измир. От Одрин до Истанбул няма гишета за плащане и трябва стикер.
Обаче не е чак толкова спешно че да прескачате мантинели - може да си го купите и заредите от всяка ПТТ (поща) до 7 дни след пътуването.
На листовката, която ни дадоха пише, че гратисният срок, без глоба е 15 дни.
Още по-добре значи, аз не попитах в пощата честно казано. 7те дни ги четох във фейсбук и изобщо не сме спирали и търсили по пътя. Измислено е добре според мен, да си пътуват хората спокойно и да имат време да платят (за разлика от БГ винетки)
Платихме с карта Сусурлук-Измир и след като заредихме стикера дръпна около 5 лири за Измир-Герменджик.

# 395
Това не е глоба за неплатена пътна  такса, а за нарушение, в случая превишена скорост.
Сайтът е https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/?fbclid=IwAR2TI55iftQjLDGWAmvFZC … bdrCvPvjSz5lrylB0

Отваря се това прозорче

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 23:13 от Viliianka

# 396
  • София
Може ли някой да сподели дали има приличен интернет в Батихан. Налага се да го ползваме за кратък период ежедневно и много ще бъдем затруднени, ако е слаб или липсва.

# 397
  • София
Може ли някой да сподели дали има приличен интернет в Батихан. Налага се да го ползваме за кратък период ежедневно и много ще бъдем затруднени, ако е слаб или липсва.
В лобито има, по стаите не. На плажа се лови гръцки оператор, а1 обаче не, баджанака преди 3 г влизаше навътре в морето и говореше, аз бях с А1 и топки. Той е на Виваком

# 398
  • София
Приличен е колкото да си провериш пощата, фб и бг мама. Почти навсякъде има, като териториално покритие е ОК, но за работа не бих разчитала. Случваше се да прекъсне или да няма за някакъв малък период.
От миналата седмица са ми впечатленията.

# 399
Платихме с карта Сусурлук-Измир и след като заредихме стикера дръпна около 5 лири за Измир-Герменджик.
Точната сума е 6тл.в посока днес проверих колко ни е дръпнало на нас.

# 400
Здравейте от Вог Бодрум -- тук е меко казано раят. Хотела е огромен, обслужването на много високо качество. Храна интернет и забавления на макс. Внимавайте по пътя за тези с коли има цивилни коли с камери за скорост или се лепвате зад някое такси или местна кола ако искате да карате бързо.

# 401
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте от Вог Бодрум -- тук е меко казано раят. Хотела е огромен, обслужването на много високо качество. Храна интернет и забавления на макс. Внимавайте по пътя за тези с коли има цивилни коли с камери за скорост или се лепвате зад някое такси или местна кола ако искате да карате бързо.

Лепването не ви върши работа още преди 10 години бяха способни да заснемат 5 коли едновременно да ги спрат 5км след това, и да им връчат глобите Simple Smile

# 402
В момента не спират за да връчват. Само седи кола и снима след 24ч идва честитка на границата. А те си знаят къде седят и там намалят. На мен ми го разясни това Турчин който от Селчук ме води до Кушадасъ за д Ани оправят колата.  На едно място вика карай бавно има засада отстрани един черен дърт Фиат без никакви знаци но с кмета вътре.  Той ми каза ако искаш да караш бързо зад такси най добре. До Бодрум срещнах още една такава кола този път бял нов Форд дано не ме е щракнал че не бях от най примерните.

# 403
И къде можем да видим имаме ли глоба?
На границата нищо не ни казаха

# 404
  • Където морето целува небето...
Ние се прибирахме три коли и на никой нищо не казаха на границата. Едната кола има честитка според сайта, който даде съфорумка малко по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт