Растат АПРИЛските душички - зъби им никнат, хапват от лъжички

• 10 300
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от нас Party

Честито на Дея-Мария, Йоанка и Валката! Да растат послушни и много усмихнати!

Аз се включвам да ви кажа нещо, което смятам че е доста важно! Вчера бях на профилактичен преглед при очен лекар от работата ни. Тя ми каза, че е задължително на една годинка да заведем бебчетата на преглед. Дори и педитата да не се сетят ние трябва да си го търсим и да им се направи. А иначе на мене ми откри ечемик и ще трябва да ми изписва очила с минимален диоптър Tired

За противогрипна ваксина - първо съм против тях, и второ джи-пи-то ми каза - докато кърмя никакви ваксини - все пак това си е заразяване с бацили.

Аз досега правих пюрета за фризера и сега продължавам със сок от грозде.

Чао засега и приятна ви вичер Hug

# 76
Леси, не съм ходила още. Но приятелки ми казаха, че бил много добре зареден и не било много скъпо.

# 77
Мами я кажете бебоците ви спряха ли да хълцат вече?

# 78
Ами Станислава пак си хълца, но вече не толкова често - на два дни ведниж.

Според таблицата за растежа ние сме точно средните стойности Mr. Green

# 79
Мимка и аз не съм им фен на противогрипните, а за хълцането-откакто сме на кухня/9дни 2-3 пъти/като се налапа като мисирче и тогава хълца иначе спря не е като преди Peace
Вени каква е тая зелена енергия?Аз някакъв сайт намерих ама нещо не схващам и от други съм го чувала?
Татянка PC-то ни е в спалнята, гладя в нея има и ТВ - че затова сме тука през повечето време денм,по-широкичко Peace
furor нашто столче е дървено с масичка дето са2в1, но е за по стабилно детенце-клатим се яко в него,а и колани няма-абе ако не беше подарък щях да си взема за сега друго Wink
Подутото спадна вече-съвсем изчезна но само 20мл. вода със смекта сме пили днес/нали сме разстроени/ само да видим и довечера как ще изскараме ноща baby_neutral мерси за палците сутринта!

# 80
Яна хълца всеки ден, не пропуска.

Ваксина няма да си слагам, не ги обичам много много Confused

mama79, радвам се, че бебокът се е оправил. Обаче аз пак не разбрах от какво му се беше получило това подуване на фонтанелата newsm78

Днес се оказа, че количката ни е малка Sad Яна не се побира вече в нея, когато я облека и я завия както си трябва, тя застава като мумия вътре и не може даже ръчичката си да премести. Пищяла е от ужас в градинката. Сега трябва нова кола да купуваме, но да е по-широка. Някакви предложения имате ли Thinking

# 81
я и на вас да кажа,да не купувате пюрета на АМ АМ

днес в един детски магазин с продавача се заговорихме за пюретата...човекът се оказа,че много чете и се интересува за всички новости в храненето на бебета и деца.........той успя да ме убеди,че на хип пюретата не са най-добрите....но това е друга тема, та този човек като го запитах за пюретата на АМ-АМ той извади една папка и ми показа копие от заповед на РИОКОЗ или там както се казваше  да се изземат всички зеленчукови пюрета на АМ АМ от търговската мрежа,защото при проверка са устъановили,че в тях има съдържание на нитрати над допустимата стойност, видях с очите си, заповедта беше от март 2006

# 82
и още за пюретата според този човек,то не че е задължително да се вярва на 100% , та накратко,де :
според него най-добрите пюрета на БГ пазара са на Семпер, горе долу като видях цените са като на хиповските пюрета,ако не и по-евтини...........той ми обясняваше защо,ама аз много много не го слушах точно в този момент...
за ХИП пюретата човекът каза,че тези за Източна Европа се произвеждат в Унгария,между другото я да погледна на бурканчетата, ааа,да, на бурканчетата пише: произведено в унгария под контрола на ХИП-австрия, а за западна европа си се произвеждат в Австрия........за Хаме също спомена,че не са толкова добри,колкото смятат майките......абе на всичко произведено в близост до Сърбия(в смисъл като замърсяване вследствие на войната там), да не се вярва много много какво пише на етикетите, че уж от биопродукти и прочее....
за Ганчев каза човекът,че тук в БГ това са най-контролираните пюрета,лично при него всеки месец идват от ХЕИ и взимат по 1 бурканче от всеки вид за тестване, дори и на етикета да пише,че съдържа разни неща от сорта на нишесте и други такива, то е в минимално количество, а според него пюретата,на чиито етикети липсва нишестето,не са коректни,защото на всякъде се слага.....
за кашите каза,че мерцедесът на кашите са тези на Хумана
аз давам на Милупа, които с а по-скъпи
за кашите Слънчо........тези без глутена според него биват,а другите,дори той не би ги давал на децата си, но тези без глутен са доста добри, а те са само три: Праскова, Банан и Морков
аз само ви предавам какво сподели човекът, пък вие решете мили мами

# 83
  • Boston, MA
Честита половин годинка на Дея-Мария, Валката и Йоана!

Ех, какви хубави питиета! Наздраве!
Аз да си призная, докато бях в комадировка, една вечер пих коктейли (имаше и такава снимка, "мръсно" мартини е моето питие), после изхвърлих изпомпаното. Много добре се почувствах, а пък не ми се припуши, от което ме беше страх! 

Аз ще си слагам ваксина, миналата година мъжът ми хвана точно грип, който можеше да бъде предотвратен. На Дани няма да му слагаме (но в момента, в който тръгне на ясла, почвам).

Рени, ние вече сложихме няколко тура пневмококова ваксина (както каза Татянчето), не знам дали за това питаш. Аз също като дете съм карала няколко пневмонии, с инжекции, с едни чаршафи с оцет, абе беше ужас. Докато тръгна на училище бях приела де що има антибиотик - гадна работа.

Мама79, радвам се, че сте наред!

Дея, какво става с изследванията на малката?

И Данича не ще вода, не ще и разреден сок... Дано млякото да му стига...

Свекърва ми също слага Дани на спалнята за малко, загражда го с възглавници, ама съм й казала, че ще се научи да ги прескача. В общи линии съм я инструктирала да не го оставя сам, освен ако не е в леглото му, и тя много му трепери де. Засега опита за летене му беше един - от дивана, но го хванах и предотвратих.

Хайде до после!

П.С. И честита ни нова тема!

# 84
Нуни не видяха нищо да му има само дето много течности поема според доки....та сега сме на сух режим.Нямали са такова чудо с подута фонтанела-само с хлътнала....

# 85
Честит празник на Валката, Йоана и Дея-Мария    ura
Валката е получил страхотен подарък , ще видим ние дали ще има нещо  Wink

Фурор
, много ме успокои с тази информация, защото аз купувам Ганчев и се чудех дали не правя грешка, т.е. по-евтини за сметка на качество.

Аз също съм болна - хрема, гърло и днес си седяхме на топличко.

Нуни, нашата количка също ни е малка за зимата, хем че не сме големи, но като я облека и одеалце, ако я ползвам нея трябва само да седи Ема. Но нали имам и Маг Ингланд , която купихме преди да родя и мислех да я продавам, та се чудя сега дали да не я ползвам нея зимата.

# 86
И аз давам пюрета на Ганчев, но тя по принцип не иска изобщо никакво пюре.

# 87

Дея, какво става с изследванията на малката?

Tired Tired ами не знам вече,днес ми се плачеше направо.  Confused
Подаръка и за 6 месеца бе изследвания и лекарства  Tired Урочаса ми някой детето,само болести  Tired

отидохме сутринта,доктора видя изследванията от понеделник,с урината всичко е ок,но излезе друго,много са високи левкоцитите 19.3 и ни прати отново да и вземат кръв,като мислехме,че са объркани,да ама не  Tired този път излязоха 24  ooooh! ужас,връщам се обратно в кабинета и започва мислене от какво ще е,взеха гърлен секрет ,който ще излезе в петък.
Иска да ни приема в болница,но реши първо изследвания,снимка на бял ,черен дроб,бъбреци,отделителна система  Rolling Eyes
И така-първо има пневмония,която не е от сега,второ задържа левият бъбрек урина Tired ,казаха ,че може да е вроден дефект,може и да го израсте до годинката,нищо не се знае  Confused ще ходим при друг лекар за ехография пак.
Засега е на антибиотик,за да лекуваме пневмонията и сваляне на левкоцитите.Утре отиваме на преглед на ушичките,в петък ще вземем гърленият секрет ,защото доктора се съмнява,че има някаква бактерия в гърлото ,която прави всички тези поражения  Confused
До тук хвърлихме 250 лв,но дано се оправи детето  Praynig иначе за сметка на това е усмихната,понякога стои като "дрогирана" понякога говори,смее се,играе Rolling Eyes
Това е от нас,сега ще я сложа да спинка и пак ще влезна

# 88
О, Деичка, дано всичко се оправи по-бързо! Praynig

# 89
Дея, мила, дано се оправи бързо малката.  Praynig  Hug

furor, мерси за споделената информация, мен ме интересува, защото дригия месец като дойда в Бг, да си имам представа от пюретата там.

Мимка, моята бебка хълца много рядко вече, един път в седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт