ОКТОМВРИйски беборани радват майчета засмяни

• 13 903
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
  • София
 Таси, прекрасно те разбирам. Аз преносих баткото с 6 дена и макар, че съм от едрозърнестите Laughing, и на мен ми говореха за нож, ако до понесделник...Родих в съботата, нормално, като циганче   Embarassed.......... Тъй беше решил бебчо! Затова, ако наистина може да се чака, дръж фронта!
 Хера, честита месечинка! На Слави-целувки, а ти, нали си майка-гроиня, ще пиеш едно голямо.....обаче друг път(че сега ще отиде в кърмата ) smile3525
 Мимита, не се отчайвай! На мен термина ми е утре и нерви не ми останаха........такъв пингвин съм станала, а признаци за раждане нямам newsm45.Искам всичко да свършва, че толкова некомфортно не съм се чувствала никога........За сега освен да ми слушат тоновете, нищо друго не са ме правили, ама от понеделник може да тръгнем по пътя на Таси..........
 Относно шишетата, които използвате-аз отгледах големия с Нук и сега пак такива съм си взела.Изглеждат странно, но за мен са перфектни! Имат размери на дупката на бибата (за вода, мляко...) и на самата биба (0-6м, 6-12м),а клапана за въздух е супер! С Волен имах период на кърмене и дохранване, дохранвах с такова шише и не се отби.
 Ами това е, да взема да си карам домакинската работа, че нали си имам двама мъже, а те гладни не стоят cook.

# 166
Пак съм аз :crazy
Miki какво да ти кажа вече ми омръзна да се притеснявам каквото излезе такова пък като ще да е малко тъй да е. Crossing Arms
За записването в Правителствена трябва да е поне 1 месец по-рано от термин защото си имат определена бройка мисля че на несец 30 бременни.Иначе за това дали всеки може да отиде разбира се ако си здравно осигурен раждането е напълно безплатно плащаш си само изследванията ,които те държат да си направиш наново там.Аз лично за сега съм доволна но да видим каква ще излезе накрая. Praynig Thinking
Tasi не се коси бъди спокойна и на мен ми казаха че има вероятност да съм секцио но това е като не щат да излизат бебоците каквото е по-добре за тях това да бъде. Mr. Green Stop Laughing

# 167
Честито на всички нови мами! Да сте живи и здрави и бързо свикване с новия режим!  Grinning

Имам питане към цедящите се мами, вие през нощта цедите ли се? аз гледам да се наспя и съм с "еднократна доза" напред, даже не сменям памперс ако не е наакан. Голям грях ли е според вас?  Simple Smile Нашата Стела по цял ден е в един шезлонг и мисля да я оставям да спи и нощем в него, че някой път се ококорва след ядене и иска да се клатим нещо, а шезлонгът е вибриращ. Ще го пробвам довечера сигурно, че сме без баба.

И да питам, вие замразявате ли кърма? На мен ми се струва грехота да я хвърлям, обаче събирам разни остатъци от помпата разбира се, не от това, което не е изяла. Дали пък не ви питах вече това?   Thinking защото питам де кой се сетя... та не се сърдете ако се повтарям. Hug

На неродилите мами пожелавам търпение и най-важното: спете сега, че после няма!

# 168
  • София
Здравейте момичета,
Ние с бебчо сме добре, но нямам време за нищо, дори не мога да се наспя, и затова не мога да ви изчета и да ви пиша Sad
Бебе постоянно виси на цицата ми - много е малък и не може да има режим.
Целувки и прегръдки, ще гледам скоро да поизчета поне част от постингите.

# 169
Здравейте и от нас!!!!!!!!!
Днес малко късно се вклю4вам,но не можах по-рано. Днес бяхме на разходка на обяд,помагам на сестра ми да си напише по математика,домашната работа(4иний,прахосмука4ки,прах),абе наясно сте с нещата,та не можах да сваря да се вклю4а по-рано.
Снощи спахме добре,с изклю4ение на 3 4асовия режим за ядене.Само дето до 12.00 не можах да я приспя, нещо се сърди корем4ето я боля и много се напъваше,сменях памперси като луда.На сутринта ве4е бяхме спокойни и усмихнати,мама още сънена,но като цяло ве4е се справяме сами с каката,защото нашия тати е на работа ве4е от няколко дни.
Айде до после 4е имам още някои неща да свърша докато спи бебка.

# 170
Фрики, така е и при нас Grinning
Получава се понякога обърквация, но по скоро за останалите, когато говоря за единия Цеци, а те мислят, че за другия Mr. Green Иначе на татито си му викам "коте"  Mr. Greenи не  се бъркаме

Дидита, ще влезнеш в час - малко време трябва ,аз започвам вече да се справям Grinning

Мами 2 в 1 преставям си колко ви е напрегнато и как тръпнете в очакване-още малко стискайте,вижда му се края Hug

Момичета, а къде е Яни - Никаква я няма и дано не е нещо с операцията, нали имаше усожнения. Дано всичко да е наред Praynig

# 171
Момичета нещо пак съм се разкиснала.Пак взех да роня едни крокодилски сълзи от щастие.Кога ще ме пуснат тия хормони?Снощи като си седях на леглото и поглеждам към креватчето на малкия, а от там се виждат едни малки ръчички, които се мятат и разтварят, а после свиват.Стана ми толкова хубаво, че веднага се разчуствах.Вие имате ли такива мигове на щастие съчетани със сълзи?

# 172
Eхооо, и аз успях да се включа!Извинете ме, ако пропусна нещо, но изчитам оттук оттам докато работим с мойта приятелка помпата.
Честито на новообебените мами- да са им живи и здраве златцата, а на Марлийс и малката принцеска стискаме палци-бързо възтановяване! newsm51
Херка, честита месечинка на малкия мишок Слави-да расте здрав и красив младеж за радост на мама и тати!  bouquetИ верно земи почерпи нещо сериозно-тортите на децата...И браво за наряда-вие със Слави сте отличници. И нас ни чака самотна нощ в понеделник, а още не сме били никога сами-само на 11 дни сме, а тати трябва да пази родното небе Cry.
tasi, хич не се притеснявай за секциото-понякога това е по-добрия вариант. Аз също бях преносила и всички казваха, че имам прекрасни показатели за нормално раждане, а накрая кво - 13часа мъки, които няма да забравя, а накрая преди спешното секцио и притеснения за малкото човече. Благодарна съм, че ми направиха секциото навреме и да знаеш че зависи от човека как ще се възстанови-аз скочих още на 12ия час да си видя съкровището...
Айде стига засега-поздрави на бебораните, а на мамите 2 в 1 -търпение разбираме ви, но си заслужава и...СПЕТЕ СЕГА!

# 173
момичета, само за миг влизам да ви кажа, че вчера ни изписаха и сега сме вкъщи, хич не мога да се организирам, кърмя малката Ема, но може би не го правя като хората ли newsm78 започнаха да ме болят зърната вече и ме е страх да не се влоши и да престанем с кърменето
може ли да ме посъветвате нещо, така ми се иска да храня малката Heart Eyes

# 174
Здравейтеее мамета Hug отдавна не съм писала,но като имам време ви чета,да поемам информация Mr. Green Нашта бебка е започнала много да се глези и иска постоянно внимание smile3541 baby постоянно иска да е с залъгалка в уста,ако я оставя сама да стои я плуе и започва да плаче че да отида да и я подам,но ако си е при мен никога не я изпуска smile3504 Нещо са и излезнали пъпчици по лицето newsm78 дали е редно да ги мажа с нещо?Аз и сложих крем Здраве ама не знам дали не съм направила грешка Embarassed                 веничка - и аз не се цедя нощем,вече ми писна това цедене затова го правя само когато имам напрежение в гърдите.За памперса- нощем го сменям само ако усетя че има нещо.

# 175
  • Стара Загора
Барабана добре дошла отново тук  bouquet Добре дошла и на Емката Heart Eyes Относно болката в зърната...виж дали Ема захапва правилно..т.е зърното и част от ореолата...ако захапва само зърното не е правилно. Незнам от какво друго може да са ти болките...иначе може да ти помогне крем Гармистан...мисля. Аз нали съм пишман кърмачка..демек цедя и давам и ама и съвети бистря Mr. Green
Веничка относно цеденето...аз се цедя след вяко ядене на Слави за да има за следващото. За това и вечер се цедя и през деня...просто нон стпо съм на помпата отгоре...да живе Авента Mr. Green От шишетат сме на Чико заради каучуковия биберон Crazy
Леля Зеля и Ели гу...прави сте...много постно ви почерпих..поправям грешката веднагически  Crazy

и за да не присяда

# 176
Здравейте момичета!
Херка, честита месечинка! Слави да е все така послушен и да ви радва!   bouquet
Барабана, Дидита, добре дошли!  Hug
Буба, за изцеждането и аз имам проблеми. Много кърма имам засега. Вчера Нина ми би инжекция окситоцин и положението е по-поносимо. Изцеждам по около 200 мл кърма на ден и я замразявам - грехота е да я хвърлям. Гърдите ми стават постоянно на камък и даже цедя преди хранене, за да може малкият да захапе. Нина ми обясни, че мога да си капвам по капка окситоцин в носа половин час преди да го кърмя (това успях да го направя с капкомер). Също така по време на кърменето и на изцеждането след това си правя лек масаж на гърдите - особено там, където са неотпушените каналчета. Това става като потупваш леко с пръсти гърдата. Трябва да е съвсем леко, в никакъв случай да не се чувства болка или дори силен натиск! Нощно време не се изцеждам - това са 2 хранения. Голяма борба е с това кърмене и изцеждане, ама няма как.
Барабана, малката трябва да захапе не само зърното, но и поне половината от ореолата. Ако те боли - не е захапала правилно. Аз вместо крем за гърди ползвам Дефламол (пак Нина ме светна за това). Задължително се мажи след всяко кърмене. Ако ти нахапе зърното ползвай силиконови зърна докато се оправиш.
Хайде аз да отивам да хапна преди да се къпем. Лека нощ и много   Hug !

# 177
Здравейте момичета

Кръц Кръц тук съм или по-скоро аз така си мисля Имах още едно премеждени Направих криза от липса на белтъци в организма в следствие операция, лръвопреливане, отстраняване на органи и загуба на над 3 л кръв и тн и така Подух се цялата Много неприятна история Сега да се надяваме съм по добре Не съм решила проблема но поне взимам мерки
Иначе и едно зъбче ми извадиха и един ден бях неадекватна и после и Алексчето стана неадекватно и съвсем я втасах
Той е с ужасни колики и ми се къса сърцето да го слушам как реве а а з с нищо не мога да му помогна
Иначе сме по цял ден навън Кърмим се навън но и това не ни помага против колики и навън се дерем та ни гледат хората Единственото ми успокоение е че ще минат Е дано да е скоро
Вождам че вече сме 22 и моето слънце става на един месец Боже колко ми е голям За 25 дни е качил 1кг и 40 грам на мама големия мъж

Каката е добре Вече свиква с новото положение макар и бавно Аз успях да кача 1 кг и вече съм 43 Всички дрехи ми висят но коремът ми е супер безформен  newsm45 Искам си плоското коремчееееее
Но ще трябва да поизчакам за него
За белега се бръкнах 60 лева за една лепенка Cica Care  да видим дали ще има ефект Но пише че трябвало да се ползва 2-3 месеца а една лепенка ти стига за двадесетина дни  #Crazy
Поздрави и лека нощ
А на всички мами 2 в 1 кураж, късмет и успех  Hug

# 178
[b] Yany [/b] честита месечинка на Алекс и на двама ви пожелавам много здраве  да се оправиш бързичко , и коликите да свършат !И след това само усмивки папкане и гушкане! smile3525 smile3525 smile3525
gudza и моят мъник е така със залъгалката.Пъчиците били бебешко акне и нямало нужда да се третират с нещо /така четох при септемврийките/.
Аз оставям моите мъже да спят и отивам за час до офиса да поработя ,че да има за памперси Laughing Laughing Laughing
В Русе има мъгла дано да спадне ,че идем след 15ч. на разходка и да гласуваме.
Добре дошли на обебените мами и кураж на тези 2в1.
Чао и целувки.

# 179
Добро утро,мами!
Yany,благодаря за куража/на мамите 2в1/! Ти големи премеждия си имала.Добре ,че всичко е минало.Аз имам приятелка,която имаше подобни премеждия и извадиха бебето по-рано,1 месец, и сега е в болница,бебчо също,но в друга болница.Побърках се от притеснение.Сега се оправят,но е тежко.Желая ти всичко най-хубаво и Алексчето бързо да се оправи от коликите!И разбира се,ЧЕСТИТ ЕДИН МЕСЕЦ,да сте живи и здрави!
Mira sm,благодаря ти за поясненията за Правителствена!Жалко,че незнаех по-рано ,сигурно и аз щях да се насоча натам.
Аз от утре май ще трябва да ходя всеки ден на док да следят бебо.

Приятен ден от мен и  Hug на всички бебоци! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт