ОКТОМВРИйски беборани радват майчета засмяни

• 13 900
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
здравейте момичета
ле-ле, не мога да повярвам ,че пиша ooooh!!!!
да си призная ,четох само тази последна страничка от темата и то успях за повече от 2 часа -на пресекулки. сори ,че не мога да взема отношение по въпросите които сте обсъждали!
честито на всички обебили се мами и стискам палци на тези на които предстои!

аз преминах през какви ли не фази- като се прибрах у дома-направо избеснях-къщата приличаше на строителна площадка!!!нали за моят мъж все има време и все е "споко- ще направя всичко,ама утре"......,че като запретнах ръкави -подреждах,чистих , размествах и в почивките кърмех.да ама не!  от нерви и или от преумора ми секна кърмата, а детето каквото кротичко беше в роилното,първите 2 дни като писна-такъв рев му дръпна горкото,че помислих ,че са колики. не бяха,но после пък ,пак си стана един мързелан-само спи и да е буден пак много не се обажда,а като заспи към 22-23 часа ,ако не го събудиш си откарва до 6-7 часа в сладък сън,ако ще и памперса му да не е сменен.
ходихме на един извъреден преглед при педиатърката и се оказа ,че за десетина дни е наддал едва 70гр.   каза ми ,че ако спешно не подобря кърменето ще трябва да дохранвам.
и от тогава се започна една люта битка за кърма. много ме беше яд ,защото в родилното имах много и положих толкова усилия,за да не го хранят с изкуственяците там.
накрая ми падна пердето и си казах "майната му на всичко",зарязах си къщтната работа и един цял ден само кърмих,цедих и спах и още на следващият ден кърмата се засили. е,тогава съвсем се предадох и реших ,че най-накрая и аз ще потърся помощ и няма да се правя повече на осморъкият Шива.повиках мама и макар само за 2 дни ,помощта й вече даде ефект- почти си върнах млеконадоя от първите дни.

имаме си още много специфики с моето мишленце и за мн. неща още се чудя ,но ще ви питам друг път/ като мама дойде /.

виждам,че коментирате бебешкото акне -и моят юнак го има от 2 дни. много е неприятно като му е така изринато личицето-чак се чудя дали не е някаква алергия.има и по вратната гънка и ушенцата.

честит първи месец на Слави и Александър! много да папкат и слушкат мама Хера и мама Яни!

# 181
Ха добър ден Hug

Ух, моя глезан сега заспа.От ден на ден все по-хитричък ми става Crazy Имаме колики и заспива само ако мама го гушне - пък послелекичко мама га премества в креватчето...хитрушка Mr. Green

Яни, мпърво ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА - бързо да ви минават коликите и да си спинкате спокойни
Съжелявям много, за това което си преживяла.Толкова много искахте още едно трето детенце...Важното е, че си добре и че си имаш две малки съкровища Hug

Оска, стига се ядасва .Гледаи си бебчето и не се тревожи за дребни неща, че да не спре пак млякото

чао от мен засега Hug Отивам да гладя, да стерилизирам, да правя чайче... Mr. Green

# 182
Здравейте момичета!
Яни, много жалко, че пак си имала премеждия! Дано вече всичко да е отминали, коликите на Алекс да отшумят и да можете на спокойствие да му се радвате! Честита месечинка на Александър!  bouquet
Оска, аз къщната работа все се старая да си я върша сама, но от време на време викам и бабите. Много лесно се уморявам и все ми се спи. Готвенето съм го оставила изцяло на тях. Peace
Днес ходихме да гласуваме с мъжо и малкия змей. Благовест не помръдна 3 часа - след като гласувахме го разходихме. Сега заспа и отивам и аз да поспя.
Имам един въпрос към мамите, които кърмят на поискване - имате ли вече някакъв режим? Аз до тук го оставих да си яде когато иска, но сега забелязвам, че се буди на равни интервали, по едно и също време и мисля да го свикна да се храни в определени часове. Така и аз ще мога да си планирам времето  newsm78 .
Лек ден и много  Hug !

# 183
  • Откъм Варната
Прелитам само да видя как сте, че нямам време за нищо, пробвам да се доизцеждам след кърмене ама нищо не излиза, май всичко си излапва, най-много ме беше страх дали ще мога да кърмя , но за сега нямам проблеми от първия път успях и не ме болят зърната...

Изумена съм от познанията на майката на Калима-ДА И Е ЖИВО И ЗДРАВО ВНУЧЕТО и поздравления за комп.умения!!!
  bouquet то мойте умения ако не беше тя с нейната работа и аз нямаше да ги имам

Айде аз отивам да нахраня бебко

Hug за всички мами и бебоци

# 184
  • Някъде в Европа...
Привет и от нас!
Гласувахте ли? Grinning Ние съчетахме с разходката Simple Smile
Дните при нас минават в кърмене. Е, вчера ме побърка това детенце, перз час на гърдата, сукне и заспи. Ама днес му хванах цаката -със залагалка е. Въобще не исках да я давам, но иначе няма спасение, постояно иска да суче...... Иначе през нощта спа много добре, буди се на 4ч Hug Hug. Обаче след раното сутрешно кърмене не иска да спи, кокори се и това е, а, аз така искам да си поспя до 9-10 ч Sad, Колики почти нямаме, лекичко вечер само. Много се напъва преди да ака и много пръцка. Ако осъзнава само как му се смеем с баща му Joy Не му давам нищо да пие. Положението с оченцето май се подобрява Praynig Praynig. бях спряла капките и след известно почистване с лайка, пак ги почнах. Дано само не е временен ефект от тях Praynig

За изцеждането - вчера Ради ми беше помпата, то с това кърмене през 50мин........ Но днес.....явно гърдите си искат вчерашното и постоянно са надути - 2 пъти изцеждах през нощта. Като наближи 2ч. и започват сами да текат. Явно трябва постояно да се изцеждам, а как ме мързииии Embarassed Embarassed А иначе каквото изцедя го хвърлям Embarassed Embarassed, иамм замръзени само 3 бурканчета от детска храна, но...ще се взема в ръце и няма да правя повече така. Embarassed

Честити месечинки на Александър на Яни и на Слави на Херка!

evelinar , аз кърмя също на поискване. Досега нямахме режим, видя ли го, че плаче му давах гърдата. Обаче, след като видях, че май по-скоро си задоволява сукателния рефлекс и му сложих залагалката в устата, смятам да пробвам да създам такъв. Само не ми е ясно как ще разбирам, че е гладен newsm78 newsm78
Оска, само спокойствие Peace, сега кърменето е най-важното!
Калима, поздравления за кърменето! не се притеснявай, постепенно ще почнеш да изцеждаш повече.

Чао засега, че ще си открадна и мъничко време за мен да си лакирам ноктите Laughing Laughing

# 185
  • España
Здравейте!И при на с дните минават в кърмене,давам на поискване,но олко час и половина два.Постоянно се държим на ръце,даже и в момента пиша с една ръка,така че ми простеете грешките.честита месечинка на Слави и Александър.Лек ден на всички и спокойна вечер,дано да е без колики.

# 186
  • Варна
Здравейте мили мамчета!

Честито на всички новообебени мами- да са им живи и здрави малките съкровища!!
На Марлийс и нейната малка принцеска стискам палци по-бързо да се оправи!

Аз все още съм в групата на 2 в 1, но само след 3 дни живот и здраве ще гушкам вече бебчо. Другата сряда отивам в болницата за раждане!! Чудя се кога мина това време!? В началото като забременях се питах как ли ще изкарам тия 9 месеца бременност, които ми предстоят, а сега ми се струва че някакси много бързо са минали..

Вчера ми падна тапата и останах доста стресната като я видях в тоалетната чиния. В първия момент си помислих - ето на, започна се! Но после като се зачетох във форума, разбрах че тя обикновено пада няколко дни преди раждането. На мен секциото ми го определиха почти за последния момент с обяснение, че умишлено го забавят за да наддаде повече бебчо. Дано само да издържи още малко и да не тръгне да излиза преди сряда..

Притеснявам се много дали ще се справя с кърменето. Чух, че при майките родили със секцио по-трудно се спуска кърмата. Ако наистина е така не ми се иска тия няколко дни, докато дойде кърмата да хранят бебчо с изкуствено мляко  Sad  Чудя се как ли бих могла да я стимулирам да дойде по-бързо? Искам да попитам мамите родили със секцио, при вас как беше?

Препочръчаха ми крем за гърдите - LANSINOH, казаха ми че в момента той бил най-добър на пазара. Някоя от вас ползва ли го?

Прегръдки за всички  Hug

# 187
  • Стара Загора
Честита месечничка на Алекс на Яни   bouquet
Оска точно тези дни си мислех за теб...нещо ми се изгуби от погледа и реших, че си някъде по барбекюта и гости Mr. Green пък то какво било Crazy
venira докато си в упойка и под действието и ще го нахранят с АМ...почти съм сигурна..иначе може да ходиш при него и да го слегаш на гърда...то ще яде коластрата /която е много хранителна за него/ или поне в Стара Загора така правят мамите от секциото.
Днес бяхме на разходка...ходих да гласувам ама нещо неможах да си намеря секцията та накрая само отразихме със мъжо един обяд в едно заведение с приятели и Слави и се прибрахме Flutter

# 188
  • Бургас
Здравейте да ви съобщя за още едно Октомврииче. tani83 Роди момченце Антонио 3,550 и 52см. Събитието беше на 17.10 и малкия се появи на бял свят в Сливен, чрез секцио.
Пък аз съм лелята, кръсница  Mr. Green
На всички малки октомврийски мишчици желая да са живи и здрави и много палави.

# 189
Само минавам набързо да ви кажа , че утре ще ходя в болницата за приемане.Друг е въпроса дали ще ме оставят.Бебо вече се попреносва.Тоновете са добри иначе.Доктора който ме гледа вече няколко пъти иска да съм под ръка и да следи събитията около нас с бебо отблизо.Така, че до вторник, сряда може и аз да се похваля с бебе.За сега всичко е за нормално раждане.
Чао и прегръдки!

# 190
Момичета да Ви питам някой от вас да дава против колики Еспумизан?По колко капки слагате, че на упътването пише по 25, а ми се струват много.

# 191
Честито на tani83 да и жив и здрав малкият мъж!
И ние ходихме на разходка и да дадем гласа си президент,но хич не съм доволна от резултатите ,които съобщават в момента.
Продължавам да стискам палци на Марлийс и бебешорката и ,дали има новини от нея?
Относно домакинстването и готвенето -с първото се справям сама /но не перфектно/,а готвенето е поверено на една от прабабите .
През ден ми се доставят супички , три вида манджички ,десерт дори и салатки реже милата и хоп в пластмасови кутийки.Със Саши сме и много благодарни  bouquet
На мен вкуса ми доста се промени сладко не хапвах сега съм се наркоманизирала за Сникерс/по три на ден/ . AIR това със залъгалката е правилно решение,дано оченцето да се оправи по бързичко.

Чао от нас и ви желая спокойна нощ!

# 192
честито но тани83 и малкият голям мъж Антонио!!! да сте живи ,здрави и мноооого щастливи заедно!!!
и аз не исках да давям биберон, но явно вички сме минали по този път......иначе в тази роля трябва да сме ние.

какъв ти режим,отдавна забравих тези амбиции.  пак вие сте по-добре,че поне малките зверчета си казват кога са гладни, а нашият дори това го мързи да направи.  просто си го вземам и го слагам на гърда когато поискам. друг е въпрасът,че ако не е гладен само ми се лигави и дъвче  и плюнчи.  само дето и аз не мога да си определя точни часове. или ми се струва,че още нямам достатъчно мляко и отлагам с половин час ,или пък нощем взема ,че се успя - а уж се имах за мн. отговорен човек- нищо подобно! срам ме е от мен си!

успявам да цедя само на ръка,но пък така не мога да събирам кърмата.  с помпата нищо не успявам.

# 193
Мише аз давам за колики Еспумизан L по 5 капки три пати дневно /тъка каза педито / и след като навърши месец да ги вдигна на 10 капки  3 пъти дневно.Ако искаш си направи консултация с вашето педи.
При нас нещата бавно влизат в ритъм.На разходка още не съм я водила но излизаме на терасата и спим на въздух.Постоянно е на цица и без нея не заспива Mr. Green.А мама вече гледа като настъпан папагал  Crazy но сигурно като бебка си направи някакъв режим ще се пригодя и аз към него ..
Това е ,Таралежче мила стискам палци скоро да ни се похвалиш с най хубавото в твоя живот бебчо, и продължавам с палците за Марлйис.
Лека и мека от нас  Heart Eyes
Блейка съм голяма
Честит малък мъж на Тани да и жив и здрав и много да я слушка

# 194
първо много  Hug на всички
 дано ви слушат бебоците - и тези дето са вече навън и тези дето са си още вътре  Rolling Eyes
моята бебка цялата вече два дни е калинка точкова Mr. Green всяка една поричка и е зачервена - след температурата и стана така днес е доста по добре от вчера но като че ли ще и остане прякор  hahaha Joy- взе да ми харесва да и казвам калинка точкова и с дъщеря ми се смеем цял ден - но в интерес на истината се моля да не и се случва повече такова нещо  Crazy
и много ака това дете - неможе да заспи чак сабужда се постоянно да ака - после позаспива но като и изстине на дупето след малко пак се сабужда и започва да се дразни - чистница ми е Heart Eyes само дето свършваме за две седмици вече един пакет 1ви номер и един 2ри номер - утре пак отиваме да зареждамее превръзки и памперси Mr. Green
чудя се дали да не и дам някакво чайче за да я позапече newsm78 Rolling Eyes
а за цеденето вие докрай ли цедите - аз само като ме е напрегнато цедя - даже вече започна да ми намалява кърмата като че ли се регулира - остава ми по - 60-70 мл след ядене само - в началото цедях цяло шишенце  #Crazy

и айде чакаме вече да се местим и ние в родили 2006  Mr. Green малко остана седмица- две всички ще са обебени

Общи условия

Активация на акаунт